Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum’da Yerel Yönetimleri Sorguladı

28.03.2015
0
A+
A-

BAŞKAN KÜRECİ REST ÇEKTİ, “YAPAMIYORLARSA, YAPACAK OLANLAR GELECEK”

ak-parti-bodrum-yerel-yönetimi-sorguladı-111

Bodrum Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından 2. yılında yerel yönetimler konulu bir toplantı düzenlendi. Muğla İl Başkanı İhsan Küreci’nin de katıldığı toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adil Ülgen yerel yönetimler başlıklı bir sunum yaparak belediyeyi sorgularken, Bodrum’da Ak Parti’nin yerel yönetimlerde yer almamasının nedenlerini de sorgulanması gerektiğine vurgu yaptı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Muğla Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, İlçe yönetim kurulu üyeleri, milletvekili aday adayları ve partililer katıldı.

Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’in yönettiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

KÜRECİ REST ÇEKTİ, “YAPAMIYORLARSA YAPACAK OLANLAR GELECEK”

Daha sonra kürsüye gelen İl Başkanı İhsan Küreci, toplantı için ilçe yönetimine teşekkür etti. Küreci yaptığı konuşmada şunları söyledi; levonorgestrel price buy Pfizer Viagra online “Muğla’nın incisi olarak gördüğümüz Bodrumumuz da biz Ak Parti teşkilatları olarak hem genelde hem yerelde ne kadar ciddi olduğumuz ve bu bölgelerin bizim Muğla sevdamızın Bodrum sevdamızın ne kadar ağır bastığı buradaki topluluk bir göstermektedir. Genelde ne kadar iktidarsak yerelde de o kadar güçlü bir muhalefetiz diye düşünüyorum. Konunun yerel yönetimler olması ciddi anlamda da tesadüf oldu çünkü iki gündür yaptığımız bir açıklama var. Yerel yönetimler olarak Muğla’da niye başarılı olamıyoruz, niye 15 yıldır süre gelen bir hizmetsizlik söz konusu. Bu anlamda niye Antalya’da, Denizli’de bu kadar yatırım varken niye Muğla’da her hangi bir yatırım olmamasına rağmen büyükşehir belediyesinin bu kadar çok borcu var? Bunların sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde, Muğla halkı tarafından bu durumun rahatsızlık derecesine ulaştığının sinyalinin verileceğini düşünüyorum. Ne Bodrumlu nede Muğlalı vatandaşlarımızın artık kimseye eyvallah yok diye düşüyorum. Bunların asli görevi bu görevleri yapmak, bunları zorla yaptıracağız. Çünkü bunların asli görevi hizmet etmek. Yapamıyorlarsa da yapacak olanlar gelecek.”

30 MART 2014’DE SEÇMEN AK PARTİ’YE GİT DERSİNE ÇALIŞ DEDİ…

Yerel yönetimdeki sorunlar ve çözümler konulu toplantıda, yerel yönetiminden sorumlu Ak Parti ilçe başkan yardımcısı Adil Ülgen bir sunum gerçekleştirdi. Ülgen’in yaptığı sunumu, neden 2. yıl ve neden şimdi, yerel yönetim açısından Bodrum nasıl yönetiliyor, tarih ve kültür açısından Bodrum’un durumu, çevreci belediyecilik, sosyal belediyecilik, demokratik belediyecilik ve turizmde Bodrum’un geldiği yer neresi ana başlıklar halinde gerçekleştirdi.

Adil Ülgen Neden 2.yıl ve neden şimdi? sorusu ile birlikte Bodrum seçmenini analiz ederek görüşlerini katılımcılar ile paylaştı. Ülgen “Muğla Büyükşehir statüsüne geçti. Belde belediyeleri kapandı yeni teşkilatlanma için bir zaman vermek gerekiyordu. Seçmen Bodrum Belediyesine % 50’li Büyükşehir Belediyesine %60’lı oranlarla destek verdi. Bu iradeye saygılı olmak gerekiyordu. Seçmen AK Parti’ye sen git dersine çalış dedi. Bunu anlamak gerekiyordu. Tüm bu nedenlerle bir yıl kredi verdik. Ama 2.yılın heba edilmesini istemediğimiz için artık yerel yönetime ayna tutmaya ve çözüm önermeye başlıyoruz.” dedi.

YENİ BİR AKIL ve YENİ BİR GELECEK…

Adil Ülgen konuşmasının sonunda ise; “Bodrum’a çevre ile uyumlu çağdaş, aydınlık, yeni bir gelecek sunuyoruz. Ürettiğimiz her fikir, söylediğimiz her söz, geliştirdiğimiz her proje Bodrum’un doğal çevre ile tarihi mirasla uyumunu gözeterek modernleşmesini sağlamaya dönüktür. Bodrumun farklı bir biçimde kentsel dönüşümü yaşaması gerekiyor. Aslında dönüştürülen binalar değildir, çünkü binalar yıkılıyor yenileri yapılıyor. Dönüştürülen insandır, hayattır, zihniyettir. Bodrum’un uzun soluklu bir gelecek planlamasına ihtiyacı var. Bodrumun sorunlarını yeni bir siyaset, yeni bir akıl yeni bir gelecek ve toplum tasavvuru ile ele alıyoruz. O nedenle bodrumun kültürünü, ruhunu, yaşam tarzını bilen herkesi bu planlamaya katmak istiyoruz. Siyasete de ideolojik benzeşme aramadan buluşmayı öneriyoruz.” Strattera without prescription görüşlerine yer verdi.

Sunumun ardından Bodrum Belediye hizmetlerinin ve anlayışının sorgulandığı toplantının katılımcıları görüş alışverişinde bulunulurken, toplantıya katılan Ak Partililer toplantının oldukça verimli ve tatminkar olduğunu ifade ettiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.