Bodrum Gündem

BODRUM GELİNLERİ ARTIK ÖLÜMSÜZ…

07.04.2015
0
A+
A-

bodrum gelinleri oasis mazhar vardar (14)2012-2013 YILLARINDA OASİS AVM’DE DÜZENLENEN BODRUM GELİNLERİ SERGİSİNİN KİTABI HAZIRLANDI…

buy doxycycline
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Aciclovir Cheap Lamisil

Yerel kültürün en önemli taşlarından birisi olan “Geçiş Töreni-Düğünler” Temmuz 2012 yılında “Bodrum Gelinleri” ismi ile OASİS AVM’de sergilenmiş ve büyük bir ilgi görmüştü. 2013 yılında “Gelin Odası” da eklenerek yeniden düzenlenen sergi yine yoğun bir ilgi görmüştü.

Bodrum’da yaşayan, Bodrum’dan geçimini sağlayan ve Bodrum’un değerlerine gönül veren bir tpluluğun bir parçası olduğunu ifade eden OASİS AVM’nin 15 yıllık Genel Müdürü Mazhar Vardar’ın önderliğinde, Bodrum Gelinleri” sergisinde yer alan gelinliklerin yer aldığı bir kitap hazırlandı. “Sergiler bitti, hafızalarda kaldı. İstedikki kağıda dökelim, hep gözümüzün önünde olsun. Bodrum’un olanlar bu kitapla, Bodrum’un dışına taşsın” diyen Mazhar Vardar “Bodrum Gelinleri” kitabının tanıtımında yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi;

“Bu gün heyecanlı ve gurur verici bir gün. Bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu gün OASİS’in 17.açılış yıldönümü. 17 sene evvel Bodrum’un hayatına girmiş ve Bodrum hayatında bu gün önemli bir yer tutan bir tesis OASİS. OASİS sadece bir AVM değil, Bodrum ile özdeşleşerek, Bodrum değerlerini öne çıkartarak Bodrum için bir şeyler yapmayı hedefleyen bir yapıdır. OASİS sadece ticari bir mekan olarak değil bu anlayış ile yönetiliyor. Bodrumlu bir mekan olarak yönetiliyor.”

BODRUM DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN AVM…

Bodrum’un doğası ile güzel olduğunu söyleyen Vardar Bodrum’un aslında insanı ile daha bir güzel olduğuna vurgu yapan Mazhar Vardar, OASİS olarak Bodrum’a olan borcumuzu kısmen de olsa nasıl ödeyebiliriz diye düşündüklerini ve 2000 yılından bu yana Bodrum’un değerleri üzerinde araştırmalar ve çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vardar konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlk çalışmalarımızdan bir tanesi, bu gün maalesef tehdit altında olan zeytinler ile ilgiliydi. Bodrum’da OASİS’te ‘Zeytine Yolculuk’ diye bir sergi düzenledik. Daha sonra hepimiz için bir değer olan Halikarnas Balıkçısı’nın anılması ile ilgili neler yapabiliriz diye düşündük. Ailesinin arşivlerinden bir “Halikarnas Balıkçısı” sergisi düzenledik. Bu sergiyi her yıl tekrarlıyoruz. Arkasından Bodrum için daha daha önemli olacak neler var düşüncesi ile çalışmalarımıza devam ettik. Bodrum ekonomisinin en önemli ürünlerinden biri olan süngere yoğunlaştık. Bu sergileri siz Bodrumlular ile yaptık. Biz mekanımızı, gönlümüzü ve olanaklarımız açtık. Şimdi bu sünger sergisi Bodrum deniz Müzesi olarak şekillendi. Burada Ali Kemal Denizaslanı’nı Rahmetle anıyorum. Bizim OASİS’te küçük bir tekne ve sünger sergisi açma projesi bir müzeye dönüştü.”

BODRUM GELİNLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ…

En son olarak imece usulü ile muhteşem bir sergi açtıklarını kaydeden Mazhar Vardar Bodrum gelinleri Sergisi ile ilgili olarak; “Muhteşem diyorum. Çünkü Türkiye’de böyle bir şey hiç yapılmadı. O kadar büyük bir ilgi gördü ki bu sergi sanırım 9 ay sonra sizlerden gelen yoğun talep üzerine bu sergiyi biraz daha geliştirerek, bir gelin odası da ekleyerek yineledik ve çok ilgi gördü. Sonra dedik ki bu sergiyi biz ölümsüzleştirelim. Nasıl? Bir kitap haline getirelim diyerek sergide çekilmiş fotoğraflardan ve bilgilerden oluşan mütevazi bir kitap yaptık. Bu gün açılış yıldönümümüzde bu kitabı Bodrum’a OASİS olarak onurla sunuyoruz.” dedi.

Bodrum Gelinleri sergi ve kitap projesinde Zehra Denizaslanı, Asiye Özkeskin, Çiçek Bozoğlu, Emine Bar, Erol Layter Korkmaz, Güler Birol, Nuran Yüksel, Nilgün Cangır ve Bodrumlu aileler destek verdi. Önümüzdeki aylarda “Bodrum’da Süngercilik” ile ilgili bir kitap içinde hazırlık yapıldığı bilgisi verildi.

“Bodrum Gelinleri” kitabının tanıtımının ardından OASİS 17.Yıldönümü pastası sergide gelinlikleri ile yer alan yaşları 80 üzeri olan hanımlar tarafından kesildi. “Bodrum Gelinleri” kitabının tanıtım toplantısı Keşkek ve ayran ikramının da yapılmasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.