Bodrum Gündem

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYU MUĞLA’DA, MABETLERE DE BEDAVA…

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYU MUĞLA’DA, MABETLERE DE BEDAVA…
18.05.2015
0
A+
A-

türkiyenin-en-ucuz-suyu-muğladaMuğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün altı ayda bir yapılan Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, “meclis kararı ile mabetlere indirimli ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verilebilir” maddesi dikkate alınarak ibadethanelere “ücretsiz” su verilmesi kararlaştırıldı.

Valtrex buy online Bodrum Gündem Haber Professional Viagra online

Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen MUSKİ Genel Kurulu’nda toplam 12 madde görüşüldü ve karara bağlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden oluşan ve başkanlığını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yaptığı Genel Kurul’daki maddeler içerisinde en dikkat çeken konulardan biri “mabetlere ücretsiz su” temin edilmesi oldu. 5393 sayılı kanunun 15. Maddesine göre “Belediye ve bağlı idareler, meclis kararıyla mabetlere indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme suyu verebilirler” maddesini dikkate alan MUSKİ, bu kanuna dayanarak amacı dışında kullanılmaması şartı ile Muğla genelinde bulunan tüm mabetlerde içme suyunu ücretsiz hale getirdi.

“SU FİYATLARINDA BİR ŞEHİR EFSANESİ VAR”

MUSKİ Genel Kurul Başkanı Dr. Osman Gürün, su fiyatlarıyla ile ilgili bilgi karmaşası olduğunu ve doğru olmayan birçok rakamın telaffuz edildiğini söyledi. Gürün, Türkiye’deki diğer büyükşehir belediyelerinin su fiyatlarını karşılaştıran bir tablo hazırladıklarını belirtirken, karşılaştırmalı su fiyatları listesi tüm meclis üyelerine dağıtıldı. Gürün: “Bizim maksadımız gerçeğin ortaya çıkması. Sanki Türkiye’nin en pahalı suyunu biz içiyoruz. Bu listede verilen rakamlara bakıp diğer şehirlerle su fiyatları konusunda ne olup ne olmadığını görebiliriz. Su fiyatımız Türkiye’deki Büyükşehirler arasında iki şehirle beraber en ucuz su fiyatıdır.”

“ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ ÜCRETLERİNİN MUSKİ İLE ALAKASI YOK”

Su faturaları üzerinden alınan çevre temizlik vergisi (ÇTV) ücreti ile ilgili açıklamalarda da bulunan Dr. Osman Gürün, bu ücretlerin MUSKİ ile ilgisinin olmadığını söyledi. Gürün, ÇTV bedelinin su faturalarında yansıtılmasını vatandaşların tekrar fatura ödeme zahmetinden kurtulmalarına yönelik konulduğunu belirterek tek faturada iki ayrı hizmetin ödemesinin yapıldığını vurguladı. Gürün, “ÇTV, su faturalarının üzerine konmuş bir ücret değildir. İlçe Belediyelerimizin katı atıkları toplamak için yaptığı bir masraf var ve bu ücretlerde meclis tarafından belirlendi. Toplanan ücretlerin yüzde 80’i de İlçe Belediyelerine “katı atık toplama bedeli” olarak veriliyor. %20’side Büyükşehir çöp depo ve alanı işletmesinden kaynaklanan giderlerin karşılanması için veriliyor” buy Strattera 40 mg dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.