Bodrum Gündem

“SEÇMEN BÖYLE TAKDİR ETTİ “…

“SEÇMEN BÖYLE TAKDİR ETTİ “…
08.06.2015
0
A+
A-

recai seymen oy kullandıDün gerçekleşen 7 Haziran Genel Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen sonuçlarla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Seymen, eşit şartlarda mücadele etmemelerine rağmen Bodrum’da alınan sonuçlardan memnun olduklarını ifade etti.

buy Valtrex Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 7 Haziran Genel seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanına ve devletin tüm olanaklarının iktidar tarafından tüm muhalefet partilerinin aleyhine kullanılmasına rağmen Bodrum’da alınan sonuçlardan memnun olduklarını kaydetti.

misoprostol buy online Plan B online “Tüm Eşitsiz Şartlara Rağmen Bodrum’da Aldığımız Sonuçtan Memnunuz”…

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 13 senedir ülkeyi idare eden bir parti olan AKP’nin iktidarda tek başına gelecek çoğunluğu alamamasını sevindirici olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi “Bize oy veren Bodrum halkına öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bodrum’da katılım oranı çok yüksek geçti, %85 gibi bir oran söz konusu. Bu neredeyse yerel seçimlerde kullanılan oy oranına yaklaştı. İlçe yönetimi olarak 40 gündür kadınlarımızla, örgütümüzle beraber alanlardayız. Ben bütün örgütümüze, üyelerimize ve bize oy veren herkese çok teşekkür ederim. Muğla’daki son bilgilere göre dördüncü bir milletvekili çıkaramadık. Türkiye genelinde ise beklediğimiz oyu alamadık. Ama şu anada 13 senedir ülkeyi idare eden bir parti olan AKP’nin iktidarda tek başına gelecek çoğunluğu alamaması bizim için sevindirici. Bu seçim döneminde ben mitingde de yaptığım konuşmada belirtmiştim, hakikaten çok eşitsiz şartlarda bir seçime girdik. Cumhurbaşkanının sahaya inerek müdahil olduğu bir seçim yaşadık. Bütün devlet olanaklarının iktidar partisine sunulduğu bir seçim yaşadık. Bu eşitsiz şartlara bir de basın ve televizyon kanallarının bu kadar ağır kullanılması, sadece bizi saymıyorum tüm muhalefet partilerini zorladı.”

“HDP Bodrum’daki Oylarını İkiye Katladı”…

Barajı geçen HDP’yi de kutlayan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, meclisteki parlamenter sistemden memnun olduklarını ve bunun devam etmesi gerektiğini söylediği konuşmasına şöyle devam etti “ Bu arada barajı geçe HDP’yi de kutluyorum. Bu seçimde çok ciddi bir oy aldılar. Biz barajı geçebileceklerini tahmin ediyorduk ama %13 e yaklaşan bir oran beklemiyorduk. En azından barış sürecine katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Çünkü mecliste bir takım sorunların çözülmesi lazım. Biz meclisin, parlamenter sistemin yürümesinden yanayız. Türkiye’nin bütün sorunlarının orada çözülmesinden yanayız. Baştan beri genel başkanımızın da söylediği buydu. Tabii ki tek başına iktidar olmayı istiyorduk. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin eşitsiz ve ağır koşullar altında bunu da çıkartmasını başarı olarak görüyorum. Bodrum’da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre %57 CHP, %16 AKP, %15 MHP ve %9 HDP. Burada enteresan olan HDP’nin %9-10 bandında seyretmesi. Bize ve diğer partilere gelen oylara baktığımızda HDP kendi oylarını aldı ve seçmenini katladı. Bodrum’da gayet başarılı bir kampanya yürüttüler. 113 bin 522 seçmenden 95 bin civarında bir katılım oldu. Gümrük hariç, Gümrükte de 180 oy kullanıldı. Bu seçmenden 54 bin civarında oy aldık. Benim ilçe başkanı olarak 52 ile 55 bin bandında bir oy beklentim vardı. “

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum’da kesin olmayan seçim sonuçları ile ilgili olarak “Burada HDP’nin oyu kesin olmayan verilere göre 9 bin 132. Daha önce 2011 seçimlerinde iki bin beş yüz civarında oy almışlardı. Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde beş bin yedi yüz civarında oy almışlardı. Şu anda çok ciddi bir oy artışı söz konusu. Tabii ki bu oyun içinde bizim tabanımızdan giden ciddi bir oy da var. Eğer bu oylar bize gelseydi şu anda 56-57 bin oy bandını aşmış olacaktık. Yani %60 bandını çok rahat geçmiş olacaktık. Ama seçmen böyle takdir etti. “ dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.