Bodrum Gündem

RES TARTIŞMASI SERTLEŞİYOR…

RES TARTIŞMASI SERTLEŞİYOR…
15.08.2015
0
A+
A-

Rüzgar-Elektrik-Üretim-AŞ-Genel-Müdürü-Bertan-KorkmazRÜZGAR ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş: “ KAMUOYUNU YANILTICI TÜM SUÇLAMALAR İÇİN YARGIYA BAŞVURACAĞIZ” Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş’nin Bodrum’un Geriş ve Akyarlar Bölgeleri’nde inşa edeceği rüzgar enerjisi santralleri konusunda, bazı kesimlerin gerçekleri sürekli çarpıtması karşısında, yazılı bir açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz imzalı yazılı basın açıklamasının başında “Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş ve tüm yatırım izinlerini aynı kanunlara göre hukuksal bir düzlemde alan bir şirkete, ‘sahte lisans’, ‘sahte rapor’, ‘naylon rapor’ ‘kirli oyun’, ‘ rüşvet’ gibi yorum ve hakaretlerle yaklaşmak, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir.” denilirken bu konuda Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. olarak gerekli hukuki adımları da atacaklarını ve kamuoyunu yanıltıcı tüm suçlamalar için yargıya başvuracaklarını belirtiyorlar.

bodrum-değirmenlerde-res-protestosu-bodrum-gündemMUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ RAPORU YENİDEN İNCELEDİ…

Yalıkavak ve Akyarlar bölgesinde projenin yapılmasına karşı çıkan vatandaşların hukuki danışmanlığını yapan Avukat Remzi Kazmaz’ın ofisinde açıklama yapan Platform sözcüsü Mustafa Tanışık, 11 Haziran 2015 tarihinde Muğla İdare Mahkemesi tarafından atanan 10 kişilik bilirkişi heyetinin, RES yapılacak alanlarda incelemelerini tamamladığını ve raporun önümüzdeki günlerde açıklanacağını da belirtmişti.

Gelen talep üzerine bölge ile ilgili daha önce hazırlanan rapor üzerinde inceleme yaptıklarını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Varol, Rüzgar A.Ş.’nin yaptırdığı flora araştırmasının, bölgenin bitki çeşitliliğini yansıtmasının mümkün olmadığını iddia ederken, Prof. Dr. Adnan Diler ve Dr. Şahin Gümüş tarafından hazırlanan raporun sonuç bölümünde “Bodrum Yarımadası’nın hiçbir bölgesi RES uygulamaları için uygun değildir” ifadesi yer almıştı.

YANILTICI TÜM SUÇLAMALAR İÇİN YARGIYA BAŞVURACAK…

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş’nin Bodrum’un Geriş ve Akyarlar Bölgeleri’nde inşa edeceği rüzgar enerjisi santralleri konusunda, bazı kesimlerin gerçekleri sürekli çarpıtması karşısında, yaptığı yazılı açıklamada suçlamaların haksız olduğu belirtilerek; “Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş ve tüm yatırım izinlerini aynı kanunlara göre hukuksal bir düzlemde alan bir şirkete, ‘sahte lisans’, ‘sahte rapor’, ‘naylon rapor’ ‘kirli oyun’, ‘ rüşvet’ gibi yorum ve hakaretlerle yaklaşmak, hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bu konuda Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. olarak gerekli hukuki adımları da atacak ve kamuoyunu yanıltıcı tüm suçlamalar için yargıya başvuracağız.” Pain Relief Natrexone without a prescription deniliyor.

res-bodrum-yalıkavak-bodrum-gündemDÜZEYSİZ YAKLAŞIMLARI, ŞİDDETLE KINIYORUZ…

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz imzalı yazılı basın açıklamasının devamında aynı yorumların çok önemli bir işlev üstlenen Bodrum Kent Konseyi’ne de yapıldığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer veriliyor; “Sosyal projeleri destekleyenleri özellikle de Bodrumluları da, ‘rüşvet alıyor gibi göstermek’ nasıl bir aklın ve niyetin ürünüdür bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Biz, Bodrumlular ve Bodrum’un geleceği için sosyal projeler üretmeye devam edeceğiz ve ‘Temiz Bodrum’ için bu tür proje çalışmalarına devam edeceğiz. Çok yakın bir tarihte de, duyurularımızı yapacağız. Öncelikle bu tür düzeysiz yaklaşımları, şiddetle kınadığımızı ve bu tür yaklaşımların, yatırımımızla ilgili doğru ve gerçek bilgileri değiştirmeye gücünün yetmeyeceğini belirtmek isteriz. Takdir edileceği üzere; birileri inanmıyor ya da ısrarla yalan söylüyor diye hukuk da değişmez, uygulama da!

Rüzgar Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Bertan Korkmaz 1HAZIRLANAN RAPOR MEVZUAT ve HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİLDİR…

İddia sahipleri tarafından hazırlattırılan raporlarda, belirtilen ifadelerde; bitki çeşitliliği hakkında sanki raporlama döneminin iki ayı kapsadığı ve tüm ekolojik önlemlerin bu iki ayda yapılan gözlemlere göre belirlendiği anlatıldığını, halbuki böyle bir şey olması ne mevzuat açısından ne de uygulama açısından mümkün olmadığına dikkat çekilen yazılı açıklama şöyle devam ediyor;

“Bakanlık tarafından Şirketimize verilen önlem yazısı dikkatli incelendiğinde, 2 sene boyunca gözlem yapılması istendiği görülecektir. Yani ilgili raporları hazırlayanlar tarafından önerilen 18 aylık çalışma bize göre ve Bakanlığa göre yeterli değildir. Bakanlık, Şirketimiz tarafından sunulan Ekolojik Değerlendirme Raporuna dayanarak hazırladığı önlem yazısında, 2 sene gözlem yapılmasını istemiştir ve bu gözlemler eksiksiz yapılmaktadır. Söz konusu projeye ait EPDK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere onlarca kurumdan alınmış izin ve ruhsat bulunmaktadır. Bu belgeler ışığında, ve inşaat alanlarında popülasyonu azalmakta olan her hangi bir bitki türüne rastlanmamıştır. Ayrıca peyzaj düzeltme projesi tüm diğer rüzgar yatırımlarında olduğu gibi Bodrum yatırımlarında da uygulanacaktır. Diğer bir deyişle; Rüzgar yatırımlarının nasıl yapıldığından bihaber hazırlatılan bu rapor, gerekli bilgi ile değil de gayrimenkul şirketleri ile bazı kişilerin rant kaygılarını gidermek için hazırlattırılmış bir rapordur.”

res-bodrum-bodrum-gündemSİT ALANLARI ÜZERİNDE HİÇBİR İNŞAAT FAALİYETİMİZ YOKTUR VE OLMAYACAKTIR…

Yapılan tüm değerlendirmelerin artık gerçekler üzerinden yapılması gerektiğine vurgu yapılan basın açıklamasının sonunda ise şu görüşlere yer veriliyor;

“Geriş’teki 14 milyon metrekarelik alan rüzgar enerjisine uygun alanların belirlenmesi için araştırma yapılan toplam alandır. Rüzgar santrallerimizin yer alacağı alan, yol ve türbin alanları ile birlikte 118 bin metrekaredir. İnşaat tamamlandıktan sonra Rüzgar türbinlerinin kapsayacağı alan ise toplamda sadece 10 bin metrekare yani 10 dönüm olacaktır. Arkeolojik sitler konusunda ise Geriş RES projesinde Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş olarak SİT alanları üzerinde hiçbir inşaat faaliyetimiz yoktur ve olmayacaktır. Buna rağmen, üzerinde hiçbir iş ve işlem yapılmayacak olan bir alanın yani koruma alanının, bir takım raporlarla inşaat alanı gibi gösterilmesi abesle iştigaldir. Tam aksine, bu alan, tüm doğallığıyla, korunacak ve aynı alanda, rüzgar yatırımlarından başka hiçbir yatırıma izin verilmeyecektir.” purchase Lithium

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz imzalı yazılı basın açıklaması şu ifadeler ile son buluyor; “Yatırımlarımız, tarihsel, kültürel, doğal hiçbir değere ve turizm sektörüne zarar verecek yatırımlar değildir. Aksine, Bodrum’u şehvetle; konut, villa, kirli endüstrilere açmak isteyen ve rant için ‘gözlerini güzelliklere kapatmaya hazır’ kişi ve kurumları engelleyecek yatırımlardır. Bu yüzden tüm Bodrumluları, gerçekten çevreci yaklaşımlara destek vermeye çağırıyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.