Bodrum Gündem

YUNAN ADASINDA TÜRK BAYRAĞI AÇTI!

22.08.2015
0
A+
A-
yunan adasına bayrak astı (4)Paris Antlaşmasıyla 1947 yılında resmen Yunanistan’ın yönetimine geçen 12 adanın içinde yer alan Bulamaç, diğer adıyla Farmakonisi Adacığında Türk Bayrağı açıldı.
Fluconazole no prescription buy Kamagra Bodrum Gündem Haber
Şehitlerimize saygı ve bahse konu adalardaki silahlanmaya dikkat çekmek amacıyla 20 Ağustos günü Didim’den yüzerek açılan Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, yaklaşık 7 km. uzaktaki Bulamaç Adacığına ulaştı. Burada Türk Bayrağı açan Sunaçoğlu, şehitlerimiz için dua edip İstiklal Marşımızı okuduktan sonra kendisine refakat eden bot ile Didim’e geri döndü.
Yaptığı eylem ile ilgili olarak, Vatan Partisinin Turgutreis Mahallesinde bulunan parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Milli Yüzücü, şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında; “Şehitlerimiz için kulaç attık ve Yunanistan işgali altında olan Bulamaç Adasına yüzerek, yüce Türk milletinin şanlı bayrağını adaya bırakmak suretiyle bir eylem gerçekleştirdik. Bu eylemi yapmaktaki amacımız, 152 ada ve adacık Türk toprağıdır. Türk milletinin toprağından vazgeçtiği tarihinde görülmüş bir olay değildir. Biz de bu maksatla bu adalardan vazgeçmedik ve adaya milletimizin bayrağını bıraktık” dedi.
Didim ve Bodrum arasında bulunan Bulamaç Adacığının Yunanistan sınırlarına dahil edilmesini eleştiren Sunaçoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Didim ve Bodrum arasında bulunan Bulamaç Adacığının Yunanistan tarafından işgal edilmiş. Bu şuna benziyor, Ankara’dan İstanbul’a giderken Yunan polisinin size ehliyet sorması gibi absürt bir durum ile karşı karşıyayız. Daha önceki eylem girişimlerimiz Türk güvenlik kuvvetlerince engellenmişti. Bu sefer kararlı olduk, Ağustos ayının zafer ayı olması nedeniyle bu ayda eylemimizi gerçekleştirdik” Propranolol 40mg
Kendi açılarından adanın hukuki statüsünün değiştiğini ve canı isteyenin bu adaya gidebileceğini dünya kamuoyuna göstermiş olduklarına inandıklarını ifade eden Alper Sunaçoğlu, Bulamaç Adacığında radar istasyonu kurulu olduğuna dikkat çekti. Silahsızlanma şartı ile adaların devredildiğini ifade eden Sunaçoğlu; “Adalarda silahlanma yasaktır. O şartla verilmiştir adalar. Adamlar hem on iki adada silahlanmışlar, hem de işgal ettikleri Türk adasında dahi radar üssü kurmuşlar. Bu benim ülkemi tehdittir. Buna sessiz mi kalacaktık” dedi.
yunan adasına bayrak astı (1)Sunaçoğlu, Türk Milletinin tarihte neler yaptığını ve gücünü göstermek için bu tür eylemlere devam edeceğini söyledi. Basın toplantısında konuşan Vatan Partisi Turgutreis Mahalle Başkanı Sinan Hıncal, Milli yüzücüyü her bakımdan desteklediklerini belirterek; “Bu konuya duyarlılık gösteren tek parti olduk, halbuki konu hayati önem taşımaktadır. Vatan savunmasında olduğumuz günlerde, vatanın birliğini ve bütünlüğünü her cephede, her sınırda korumaya milletçe kararlı olduğumuzu Alper Bey bu eyleminde gösterdi” dedi.
Adaların geçmişi hakkında konuşmasına devam eden Hıncal sözlerine şöyle devam etti: “Söz konusu adalar İtalyanlar tarafından işgal edilmiştir, sonra Yunanistan’a devredilmiştir. Türkiye, İtalya ile Yunanistan arasındaki bu anlaşmayı hiçbir zaman kabul etmemiştir. O adaların sahipleri hukuken belli değildir, vesayet yoluyla Türk adasıdır, Türk toprağıdır. Biz toplumun bütün kesimlerinden Bulamaç adasına hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.