Bodrum Gündem

BODRUM’UN EN BÜYÜK KONFERANS SALONU AÇILDI…

BODRUM’UN EN BÜYÜK KONFERANS SALONU AÇILDI…
24.10.2015
0
A+
A-

ted-konferans-salonu-açılış-töreni-(11)462 KİŞİ KAPASİTELİ BODRUM’UN EN BÜYÜK KONFERANS SALONU TED GENEL BAŞKANI PEHLİVANOĞLU’NUN DA KATILIMI AÇILDI. PEHLİVANOĞLU’NUN SÖZLERİ İSE OLDUKÇA ÖNEMLİYDİ. PEHLİVANOĞLU “BİZİM HAYALLERİMİZDEN BİR TANESİ DE BAKAN DAN BAKANA, YÖK BAŞKANINDAN, YÖK BAŞKANINA DEĞİŞMEYEN, BİR ÇİZGİSİ, BİR YOLU, BİR GÜZERGAHI OLAN EĞİTİM SİSTEMİDİR.” DEDİ.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

En yüksek teknolojik ürünler ile donatılan 462 kişilik, Bodrum’un en yüksek kapasiteli TED Konferans Salonu açılış törenine TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken ev sahipliğinde buy Zithromax online , TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Ayşe Oğuz Ünver, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr.Barış Duman, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden ve çok sayıda veli katıldı.

ted konferans salonu açılış töreni (4)Sunumunun TED Koleji iki öğrenci tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yapılan TED Konferans salonun açılış töreni Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ile başladı. Daha sonra TED Koleji orkestrası ve öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra TED Bodrum Koleji ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi konuklara izletildi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu tarafından, TED Bodrum Koleji velilerinden olan ünlü sanatçı Neco’ya TED tanıtım filminin seslendirmesini yapmasından dolayı bir anı plaketi verildi. Türkiye’nin çocuklarını yetiştirmek için kurulan ilk kurumlardan birisi olduğunu vurgulayan Neco kürsüye gelerek şöyle konuştu; “Gerçek Türk vatanseverleri ve eğitimcileri tarafından kurulan bu okulun, Cumhuriyetçi, vatanını seven, Atatürkçü gençler yetiştirdiğine inandığım için bende evlatlarımı buraya emanet ettim. Söyleyeceğim şey hiç tereddüt etmeden TED Kolejinin sahip olduğu siyaseti, eğitimi ve yapıyı takip ediniz. Onlara güveniniz.” buying Viagra online

ted konferans salonu açılış töreni (3)TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken kürsüye gelerek, TED Kurucuları okulu hazırlayıp tabelayı asmalarının ardından okulu kamusal alan olarak kabul ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Burası artık öncelikle öğrencilerinin, daha sonra da kamunun ortak kullanma alanıdır. Bu nedenle okulumuz tüm kamusal faaliyetleri desteklemesi gerektiğine inanıyoruz. Okulun bir parçası olan, içinde bulunduğumuz salon içinde geçerlidir. Bizler bu salonun sadece okulumuzun kullanımına sunulmayacağını, aynı zamanda Bodrum’un sanatsal ve kültürel alanına hizmet etmesi için her türlü kolaylığı göstereceğimiz huzurlarınızda taahhüt ediyoruz.”

TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erken dört yıl önce okulun temellerinin atıldığında TED Bodrum Kolejinin açılmasıyla Bodrum eğitim yaşantısında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylediğini anımsatarak konuşmasını şöyle tamamladı; “Okulumuz ikinci akademik yılını doldurup, üçüncü yılına başladı. Geçen süre içerisinde en üst birimden, en alt birimine kadar tüm ekibimiz ile vermiş olduğumuz sözü tutmanın iç huzurunu yaşıyoruz. Gerek akademik, gerekse sanatsal, sportif ve kültürel alanda kazandığı başarılar ve dereceler kazanan okulumuz, Türkiye’nin sayılı okullar arasına girme adına emin adımlar ile ilerlemektedir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yürüttüğümüz ortak çalışmalar ile resmi okulları desteklerken, bir çok özel öğretim kurumuna da duruşumuz ve yenilikçi yaklaşımımız ile model oluyoruz.”

buy Retin-A online ted konferans salonu açılış töreni (2)TED Bodrum Koleji öğrenci korosu ve orkestrasının şarkılarının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türkiye’de 35 okullarının olduğunu ve gelecek yıl bu sayının 38 olacağının bilgisini vererek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Biz okullar açarız. Ama okullarımız sadece sekiz yüz bin çocuğumuzu okutmak için açmayız. Biz Bodrum ve Muğla’daki devlet okulu öğretmenlerimizin eğitimlerine hizmet verebilmek, destek verebilmek için de açarız. Biz okullarımızı Bodrum ve Muğla’daki imkanı olmayan çocuklarımızın da bu okullarda okuyabilmesi için açarız. Bizim eğitimdeki farkımız açık ve nettir. Biz test ve tost arasına sıkışmamış, tek gayesi sınavları atlamak haline getirilmemiş, bir at yarışı içine sokulmamış, ruhsal yapısı bozulmamış insan yetiştirmek için okul açıyoruz. Hedefimiz iyi insan, demokratik insan, çağdaş, değerleri bilen insan, ilkelerine bağlı insan yetiştirmektir.”

ted konferans salonu açılış töreni (6)TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, eğitim hakkının yoksullar içinde, parası olanlar kadar geçerli olduğu bir ülke hayallerinin olduğunu söylerken, oldukça dikkat çekici şu sözleri de kaydetti; “Bizim hayallerimizden bir tanesi de bakandan bakana, YÖK Başkanından, YÖK Başkanına değişmeyen, bir çizgisi, bir yolu, bir güzergahı olan eğitim sistemidir.”

ted konferans salonu açılış töreni (7)TED Bodrum Koleji folklor ekibin Bodrum ve Muğla yöresi oyunları coşkuyla alkışlandı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Muğla Milli Eğitim Müdürü Cemallettin Ekinci Ankara’da öğretmenlik yaptığı sırada TED’de öğretmen olmayı çok istediğini ifade ederek, okulun yaptığı çalışmaları ve eğitime verdikleri destek için TED yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TED Koleji orkestrasının müzik gösterileri gerçekleşti. Konferans salonu açılış töreni kokteyl ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.