Bodrum Gündem

YAZAR GÖNENÇ’İN AĞAÇTAN MİNYATÜR OYUNCAK SEVDASI…

16.12.2015
0
A+
A-
Colchicine online oral gönenç (8)Bodrum’da yaşayan 75 yaşındaki yazar, fotoğraf sanatçısı  Oral Gönenç, evindeki atölyesinde el yapımı oyuncaklar ve hediyelik eşyalar üretiyor.
Bodrum Gündem Haber buy Viagra USA
Yaşamı boyunca birçok farklı sektörde çeşitli işlerle uğraşan 75 yaşındaki fotoğraf sanatçısı ve yazar Oral Gönenç, şimdilerde evinin bahçesinde kurduğu atölyesinde minyatür ahşap oyuncaklar ve hediyelik eşyalar yapıyor. On beş yılda 16 kitap yazan Gönenç bunlardan 14’ünü bastırmayı başarırken, fotoğrafçılık ile uğraştığı yıllarında ise birkaç dalda ödül kazandı. Türkiye’nin önemli ulusal gazetelerinde yıllarca kültür konularında yazılar yazan  Oral Gönenç, şimdilerde ürettiği minyatür oturma odası takımları, tekneler, kuş evleri ve masa-sandalyelerle, yeni nesil oyuncaklara adeta meydan okuyor.

Bir dönem Cumhuriyet Gazetesinde de çalışan Oral Gönenç yaptığı oyuncakları şöyle tanımlıyor  “Ağaç oyuncak hepsi, ağaçtan plastik değil. Bir de eğitici diyebilirim. Hani çocuk bir kısmını, en az birkaç parçasını söküp takabiliyor. Değişik şekillere getirebiliyor. Bunu ben de yaparım ne olacak diyor kimi, çok güzel bir şey, yapmaya kalkıyor. İleride başka şeylere de bu öncülük ediyor. Birçok çocuğun düşüdür böyle bebek evine sahip olmak, ben onu yaptım. Bebek evindeki mobilyaları ayrıca, ondan sonra yatak odası, yemek odası, salon takımları ahşap hepsi, kumaş döşemeli. Bunları 70’lerde de yapardım, Türkiye piyasasında şimdide küçük çapta yapmış oluyorum.”

Yaptığı oyuncakların plastik oyuncaklar gibi soğuk olmadığını ifade eden Gönenç sözlerine şöyle devam etti “Bunların üzerine boya yok, kavak ağacı, tamamen yerli malzeme, elle yapılmıştır. Yani plastiğin o soğuk dokunuşu ve çocuğun hiçbir şey katmadan oynaması değil. En azından çocuk bunları değiştiriyor. Değişik şekillerde kullanabiliyor” dedi.

Bir avuca sığan oturma odası takımından oluşan minyatür oyuncaklar, yazar ustanın elinde özenle üretiliyor.

buy Paxil

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.