Bodrum Gündem

KRİZ BÜYÜYOR…

05.01.2016
0
A+
A-
Muğla Büyükşehir Belediyesi ile özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye İlçe belediyeleri arasında çeşitli vesilelerle yaşanan yetki tartışması ve verilen hizmetlerle ilgili karşılıklı eleştiriler sürerken, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen tarafından yapılan basın açıklaması, tartışmaları biraz daha alevlendirecek gibi görünüyor. MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen’in “Özellikle ilçe belediyelerimizin, müteahhitlerinin yanında değil MUSKİ’ye yardımcı olacaklarını düşünüyorum.” şeklindeki açıklaması çok dikkat çekici ve suçlayıcı bir ifade olarak değerlendirildi.
büyükşehir-ve-bodrum-belediyesi-savaşı-muski-baki-ülgenBodrum Gündem Haber
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, dere ıslahları ve yağmur suyu drenajlarının yapım, bakım ve onarımı konularında önemli açıklamalarda bulundu.
Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan yağmur suyu hatlarının bakım onarımı konusunda bir açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, yağmur suyu bakım onarımdan oluşacak giderlerin ödeneğini verme işinin ilçe belediyelerine ait olduğunu vurgulayarak, “İlçe belediyelerimiz bize ödenek verirlerse, biz ancak yağmur suyu uzaklaştırma işini yapabiliyoruz. ” dedi.
bodrum sel (33)ÇÖZÜM DEĞİL, MEVZUAT HAZRETLERİ GÜNDEMDE…
Ülgen, MUSKİ’nin yağmursuyu drenasyon işletme, bakım, onarım ve yapımlarını, mevcut yasal düzenlemeler ve İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu görüşler çerçevesinde yaptıklarını belirtti. Konunun ilçe belediyelerine iletildiğini belirten Baki Ülgen, “Yasaya göre yağmur suyu uzaklaştırma işi MUSKİ’nin görevlerinden sayılmıştır. Fakat şartlara bağlanmış, görev ifşa edilen ilçedeki belediyeden bedelini tahsil etmek koşuluyla diye şart koşulmuştur. Biz bu konuyu bütün ilçe belediyelerimizle paylaştık. Yağmursuyu drenasyon işletme ve bakım onarımları ile yapımları içinde tüm ilçelerimizden ödeneklerinin karşılanması talep edildi. Fakat Dalaman ilçemiz hariç hiçbir ilçe drenasyon giderlerini karşılama amaçlı ödenek ve yetki devri yapmamıştır” dedi.
büyükşehir-ve-bodrum-belediyesi-savaşı-muskiMUSKİ MEVZUATIN ARKASINA SAKLANIYOR…
Ülgen açıklamasına Natrexon price “2560 sayılı kanunla kurulan ve büyükşehir belediyelerinin bağlı kuruluşu durumunda olan Su ve Kanalizasyon idareleri marifetiyle yürütülmesi, yağmur sularının uzaklaştırılması ile ilgili harcamaların ilçe belediyesince karşılanmaması durumunda su ve kanalizasyon idareleri tarafından bir çalışma yapılamayacağı, dere ıslahı konusunda ‘ilgili belediye’ tabirinden büyükşehir belediyesinin anlaşılması gerektiği ifade edilmiştir” ifadeleriyle devam etti.
baki-ülgenden-tehdit-gibi-açıklamaTEHDİT GİBİ, MANİDAR AÇIKLAMA… buy cheap Viagra
Açıklamasının son bölümünde, özellikle şiddetli yağışlardan sonra yaşanan sel baskınlarıyla ilgili ilçe belediyelerini açık bir şekilde eleştiren ve bazı ilçe belediyelerinin yol yapım ve muhtelif çalışmalar esnasında özensiz çalışmaları olduğunu ifade eden MUSKİ Genel Müdürü Ülgen, “Sel baskınlarının yoğun olduğu bölgelerde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bazı tespitlerimiz oldu. Bu tespitlerimizin içerisinde yağmur suyu hatlarına ve dere içlerine yol yapımı, muhtelif çalışmalar esnasında hafriyat döküldüğünü, hatları kırıldığını ve bunun gibi sel baskınlarına sebep olacak birçok özensiz çalışmaların olduğunu gözlemledik. Vatandaşlarımızın bu hizmetten mağduriyet yaşamamaları adına ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve bizim bazı çalışmalarımız sürüyor. Ancak bu çalışmalar aşamasında gözlemlediğimiz olaylar karşısında özellikle ilçe belediyelerimizin, müteahhitlerinin yanında değil MUSKİ’ye yardımcı olacaklarını düşünüyorum. MUSKİ’ye bu konuda yardımcı olunmadığı sürece, evlerde su baskınları ve taşkınların yaşanması durumunda sorumluluk sadece MUSKİ’nin değildir” dedi.
bodrum-da-selMUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen tarafından yapılan bu açıklama, geçtiğimiz Eylül ayında yaşanan sel baskınlarında en büyük zararı yaşayan Bodrum açısından büyük önem taşırken, Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum Belediyesi arasındaki eşgüdümün nasıl sağlanacağı ise merakla bekleniyor.

get Diflucan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.