Bodrum Gündem

CEYHAN MUMCU’DAN ÇARPICI YORUMLAR…

ceyhan mumcu 3

Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanlığının yeni adresinin açılış törenine katılan Avukat Ceyhan Mumcu Türkiye gündemine dair çok çarpıcı yorumlarda bulundu. Mumcu terör en büyük darbenin bu dönemde vurulduğunu söyledi…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

 

Kısa bir süreliğine Bodrum’a gelen ve Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanlığının yeni yerinin açılış törenine de katılan Terörist bir saldırı sonucu 24 Ocak 1993 yılında katledilen Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu Türkiye gündemine dair sorularımızı yanıtladı. Turizm ve ekonomi ile ilgili kaygılarını da dile getiren Mumcu, terörle mücadele konusunda umutlu olduğunu kaydetti.

BODRUM İHMAL EDİLMİŞ BİR BÖLGE…

Mumcu Bodrum’un kendisi için ne ifade ettiği şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı; “Bodrum benim biraz ihmal ettiğim bir bölgemizdir. Çok sık gelmem. Bu ikinci gelişim. Kızım Evren’in ısrarı üzerine Anneler gününde annesine bir ödül vermek için böyle bir program düşünmüş. Bende annesine takılı olarak buraya gelmek kaldım kaldım. Ama Vatan Partisinin açılışı, benim gibi Bodrum’a gelen Mehmet Perinçek ile karşılaşmak hoş bir rastlantı oldu. Pek keyifliyim şu anda.”

ceyhan mumcu 4AMERİKA PROJEYİ YENİLEDİ…

Ceyhan Mumcu Başbakan Davutoğlu’nun görevinden ayrılması ile ilgili sorumuza da oldukça dikkat çekici ve tartışılabilir bir yanıt verdi. Kendisinin her zaman olumlu olmayı ve olumlu düşünmeyi ilke edindiğini belirten Mumcu şunları söyledi; “Amerika yeniliyor, Amerikan sistemine uymaya çalışan kurumlar çözülüyor. Başbakan bunu gördü. Cumhurbaşkanı Amerika’dan sıyrılmaya çalışıyor. Başbakan da daha fazla Amerikancı olup, koltuğunu sağlamlaştırayım derken, bir daha gelmemek üzere tahminim, geri gitti.”

Yeni Başbakanın kim olacağı konusunda bir tahmini olmadığını söyleyen Mumcu “Eğer Amerikan siyasetini nerede kalmıştık diye devam ederse, sonu Davutoğlu gibi olur. Ben öyle düşünüyorum” dedi.

TERÖRE EN BÜYÜK DARBE BU DÖNEMDE OLDU…

Terörün dini, dili, ırkı olmaz, benim teröristim iyidir, seninki kötüdür  diye bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayan Ceyhan Mumcu terörle mücadele konusunda çok dikkat çekecek değerlendirmelerde bulundu. Mumcu terörizm ve terörle mücadele konusundaki görüşlerini şu şekilde ifade etti; “Senin teröristin kötü, benim teröristim iyidir olmaz. Terörist teröristtir, katil katildir, hırsız hırsızdır. Benim anlayabildiğim kadarıyla, bu terör örgütüne vurulan en büyük darbe bu dönem oldu. Buna benzer çok operasyonlar ile karşılaştık, ama bu kadar büyük bir çapta olanını, sonuç getirici olanını, bölgelerin temizlendiğini ilk defa görüyoruz. Bu da demin söylediğim gibi Amerika Birleşik Devletlerinin, Büyük Orta Doğu Projesinin bir başka iflasının görüntüsüdür. Bu gün işte hendeğe gömülüyorlar.”

ceyhan mumcu 2HALK ARTIK TERÖR ÖRGÜTÜNDEN KORKMUYOR,  KARŞI GELMEYE BAŞLADI…

Operasyonların yapıldığı bölgelerdeki sivil yurttaşlar için nasıl bir değerlendirme yaptığını sorduğumuz Mumcu şu yanıtı verdi; “Doğru analizi yapan, bir an evvel mutluluğa kavuşur. Yanlıştan kurtulur. Görüyoruz oradaki halkımız, PKK terör örgütüne kazan kaldırıyor. İtiraz ediyor, itirazlarını sunabiliyor. Eskiden bunu yapamıyor, canı ile ödüyordu. Terör örgütünü eleştirmek hain ilan edilmeyi, katledilmeyi getiriyordu. Şimdi halk bunu ifade ettiğine göre, televizyon önünde çekinmeden, ‘yeter artık’ dediğine göre, terör örgütünün hendeğe gömüldüğünün bir başka görüntüsü gibi geliyor bana.”

TERÖR ÖRGÜTÜ, HER TÜRLÜ ALÇAKÇA YÖNETİMİ KULLANIYOR…

Terör eylemlerinin farklılaştığı ve direkt olarak masum halkı hedef alan, canlı bombaların kullanıldığı eylemler haline dönüştüğü yönündeki analizinin ne olduğu şeklindeki sorumuza Mumcu şu yanıtı verdi; “Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu. Terör örgütü, her türlü alçakça yönetimi kullanıyor. Arkadan vurma, canlı bomba ile patlatma. Mertlik yok yani. Vurup kaçarak sonuç almaya çalışıyorlar. Ki böyle yöntemler ile sonuç alındığı görülmemiştir. Bir deneme yapıyorlar, bir süre sonra bununda sökmeyeceğini anlayacaklar.  Bundan da vazgeçecekler. Yazık oluyor. O canlı bombalara da, onların tahrip ettiği insanlara da.”

ceyhan-mumcu-1EKONOMİ SÖYLEDİKLERİ GİBİ HİÇDE TIKIRINDA DEĞİL…

Ceyhan Mumcu, ekonominin durumu ile ilgili görüşlerini ise şu şekilde dile getirdi; “Ekonomi tıkırında falan değil. Ekonominin tıkırında olması için, çalışabilir nüfusun, 20-25 yaşındaki gençlerimizin hemen iş bulması gerekir. Ekonominin tıkırında olmasının birinci kriteri istihdam talebinin artmasıdır. Bu yoksa ekonominin iyi olduğu söylenemez. Üretim yoksa, üretimi sağlayacak bir istihdam talebi yoksa, üretimi talep edecek tüketim yoksa, ekonominin iyi gittiği söylenemez. Ölçüsü şudur; gençler hemen ve rahatlıkla iş buluyorsa, üretilenler tüketiciye en iyi biçimde sunulabiliyorsa ben ekonominin iyi gittiğini kabul edebilirim. Söylenenlerin bir inandırıcılığı yok. Marifetinin bu günden belli olması gerekir.”

vatan partisi yeni ilçe merkezi açıldı (6)BODRUM’DA BİLE BÜYÜK BİR TENHALIK VAR…

Bu sene turizm ekonomisindeki yakınmaların doruğa çıktığını ifade eden Ceyhan Mumcu ekonomi ile ilgili değerlendirmesini söyle tamamladı; “Bu bir talihsizlik. Turizm ekonomisine uygun davranılmıyor. Bu yıl turizm ekonomisinde ki yakınmalar doruğa çıktı. Geçen yıllara göre daha fazlalaştı. Bodrum’da da ben büyük bir tenhalık görüyorum. Bu mevsimde Bodrum’un daha kalabalık olduğunu söylüyorlar. Bizim kaldığımız otel bomboş. Akşam yemeğe gelecek misiniz? Diye soruyorlar. Umarım biran evvel toparlanır. Toparlanmak için potansiyel var. Arz var, talep var. Yeter ki buna uygun siyaset üretilebilsin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.