Bodrum Gündem

AZİZ BAŞAN’IN “ÜLKEMDEN ÇEŞİTLİ GÖRÜNTÜLER” RESİM SERGİSİ AÇILDI…

aziz başan resim sergisi (2)

Resim Sanatçısı Aziz Başan’ın 14 eserinin yer aldığı “Ülkemden Çeşitli Görüntüler” resim sergisi Milta Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde açıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Oldukça dikkat çeken ve farklı bir anlayış ile hazırlanmış 14 eserin yer aldığı sergi 22 Haziran’dan itibaren Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

11 yaşından bu yana resim sanatı ile uğraşan, ancak kendi değimi ile yaşam şartlarından dolayı emekliliğine kadar başka işler ile uğraşmak zorunda kalan Aziz Başan emekli olur olmaz hemen resim sanatı ile uğraşmaya başlamış. Yüze yakın eseri olan Başan Sonbahar döneminde çok daha fazla eserini sergileyebileceği bir resim sergisi açacağının bilgisini de verdi.

aziz başan resim sergisi (3)Amacının bölgedeki güzellikler ile birlikte insanlarında tanınması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Aşağıdaki sergide betimlediğim şeyler ülkemizin güzellikleri, burada da insanlarımızı yorumlamak istedim. Bunların hepsi yağlı boya. Buradaki eserlerin iki tanesi hariç glas tekniği ile yapıldı. Buradaki çizgi tekniği bana özgün bir çizim tekniği. Bu şekilde çizgiyi bozmamın sebebi, o kişinin halet-i ruhiyesini yansıtmak için. Burada bazı referanslar var. Mesela şu sesimde Odysseus’un duruşudur. Diğer sanat eserlerinde de bu şekilde durur. Çünkü bu da bizim tarihimizin, yöremizin bir parçası.”

aziz başan resim sergisi (4)Resimlerinin öykülerini de izleyenleri ile paylaşan Başan, resimlerde yer alan insanları boyamamasının nedeni olarak ise insanlara dikkat çekmek olduğunu kaydetti. Başan Zeynep Sanat Galerisi sahibi Ressam Zeynep Çavuş’tan desen dersi aldığını ifade ederken, Ayla Eriş’ten de temel sanat dersleri aldığının bilgisini de verdi.

8 yıldan buyana Bodrum’da yaşayan Başan’ın, 14 eserinin yer aldığı “Ülkemden Çeşitli Görüntüler” sergisi 4 Temmuz’a kadar Milta Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde görülebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.