Bodrum Gündem

HALK ARENASI DİBEKLİHAN’DA CANLI YAYINLANDI…

Halk Arenası -Ali Can Polat Resimleri (4)Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası 30 Ağustos Özel Programı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26.  Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un katılımı ile  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünden canlı olarak yayınlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün kurucusu Cenap Tezer’in konuğu olarak Bodrum’a gelen Uğur Dündar,  Halk Arenası 30 Ağustos Özel Programında Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u misafir etti.

Özel bir kanalda canlı olarak yayınlanan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken zaman zaman izdihamın yaşandı. Orhan Kemal Meydanındaki canlı yayını izlemeye aralarında Prof. Dr. Erol Manisalı, gazeteci Ümit Zileli, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın baş danışmanı duayen gazeteci Can Pulak, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mazhar Vardar, tiyatro oyuncusu Dilek Türker, gazeteci yazar Nükhet Tatari, sosyalist halk ozanı Rahmi Saltuk, emekli Tümamiral Ekmel Totrakan’ın da bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık üç saat kesintisiz  olarak gerçekleştirilen 30 Ağustos Özel Programı öncesinde konuşan Uğur Dündar, ülkedeki bir kesimin 30 Ağustos’un kutlanmasını istemediğini, fakat onlara inat bu kutlamaların daha coşkulu yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Dündar şöyle konuştu “Benim gördüğüm kadarıyla her yıldan daha çok tebrik aldığım bir 30 Ağustos idrak ediyoruz. Bunun da bir anlamı olmalı. Çünkü bir kesim 30 Ağustos’u bu denli coşkulu kutlamamızı istemiyor. Onlara inat kutlayacağız.” Dedi.

Uğur Dündar, 30 Ağustos Özel Programı ile ilgili olarak; “Bu özel programda sayın Başbuğ 30 Ağustos Zaferini, onun ardındaki gerçekleri, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını, zaferin bizler için ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlatacak. Ondan sonra yavaş yavaş bugünlere doğru geleceğiz ve programın final bölümünde Suriye politikası,  OHAL uygulamaları,  büyük önder Atatürk’ün Türk milletine vasiyeti, bana göre Atatürk’ü en iyi anlatan, en muhteşem kalemlerden biri olan Falih Rıfkı Atay’ın Çankaya’sından aldığım 30 Ağustos Zaferi ne demektir anlatısı ile programı sonlandıracağız. “ dedi.

“Cumhuriyet Tarihinin En Buruk Kutladığımız Zafer Bayramı”…

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yılında Uğur Dündar ile beraber bugünün anısına yakışır bir program yapmaya gayret edeceklerini kaydetti. Başbuğ konuşmasına şöyle devam etti  “Bu Zafer Bayramının 94. Yıldönümü ama şunu da ifade etmek gerekir; bu belki de Cumhuriyet tarihinin en buruk kutladığımız Zafer Bayramı. Çünkü geçtiğimiz haftalar içinde yaşadığımız olaylar, geldiğimiz nokta. Gerçekten, evet bu bayramı kutlayacağız, devam edeceğiz. Ama bu sene biraz yüreklerimiz buruk. Ülke kriz içinde, şu yayına bile krizle başladık. Dolayısı ile krizlere alışık olun, fazla tepki göstermeyin, bu doğal maalesef. Her olayda bir kriz karşımıza çıkıyor. “ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.