Bodrum Gündem

BODRUM’DA 29 EKİM COŞKUSU– foto galeri

cumhuriyet-manşetDün Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen resmi çelenk koyma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlamaları, bugün Bodrum Şehir Stadındaki gösterilerle devam etti.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Dün öğlen Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen resmi tören ile bugün Bodrum Şehir Stadında yapılan kutlama etkinliklerine  Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  Emniyet Müdürü Can Candaş,  CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Kent Konseyi ve Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, BODER Başkanı Halil Özyurt, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, Belediye Meclis Üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Üyeleri, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri , daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediye Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan resmi tören, daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunması ile sona erdi.

Bu sabah şehir standa yapılan Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamalarına ise  Bodrum kaymakamı, belediye başkanı, garnizon komutanı ve ilçe milli eğitim müdüründen oluşan protokol üyelerinin öğrencileri ve halkı selamlaması ile başlanıldı.  Daha sonra Bodrum kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı. Bodrum kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan konuşmasında şunları söyledi “Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur ve olacaktır. Yurdumuzu parçalamak isteyen Sevr sevdalıları her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Halkımızın, vatandaşlarımızın omuz omuza dik duruşu ve mücadelesi ile bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Bundan sonra yapılacak planlar da bozulmaya mahkûmdur. Türkiye Cumhuriyetini  korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. Ben cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum demek yetmez, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz.  Hiçbir olumsuzluk bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgi içinde, değerlerimizin değerini bilerek çalışmalıyız.” Derken sözlerine şöyle devam etti  ““Bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey, hem sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmak hem de ileriye doğru bakmaktır. Bugün, her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve millî dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden bütün terör odaklarını, cinayet şebekelerini ve onların dâhili ve harici tüm destekçilerini şiddetle lanetliyorum.” Dedi.

Bodrum şehir Stadyumunda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümü kutlamalarına öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları ve gösterilerle devam edildi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.