Bodrum Gündem

Kilo koruma için 4 önemli madde

Kilo koruma için 4 önemli madde

Yeterli ve dengeli beslenerek sağlıklı kilo kaybı sağladınız ve sonunda ideal kilonuza ulaştınız. Sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz için kötü beslenme alışkanlıklarınıza ve yaşam tarzınıza geri dönmemeli, ulaştığınız kiloyu uzun vadede korumalısınız. Peki, kilo koruma döneminde nelere dikkat etmelisiniz?

Bodrum Gündem Haber

Uzman Diyetisyenler kilo koruma yolları da dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi.

1.Dengeleme

Kilo koruma döneminde dengeleme altın kuraldır. Bu süreçte yapabileceğiniz en önemli hatalardan bir tanesi ‘’battı balık yan gider’’ düşüncesinde olmaktır. Bir öğünde veya günde kaçırdığınızda ertesi öğünü veya günü hafif geçirerek dengeleyebilirsiniz. Öğle yemeğinde canınız pizza yemek istiyor, pizzanızı yiyin ve akşam yemeğinizi sebze yemeği ve yoğurt gibi hafif bir alternatifle geçirin. Bu şekilde dengeleme yoluna gittiğinizde kilonuzu uzun yıllar koruduğunuzu göreceksiniz.

2.Porsiyon Kontrolü

Söz konusu ‘sağlıklı’ veya ‘düşük kalorili’ olarak nitelendirdiğiniz bir yiyecek olsa dahi öğünlerinizde porsiyon kontrolü sağlamadığınız sürece istemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Tatlı mı yiyeceksiniz, arkadaşınızla bölüşerek yemeyi deneyebilirsiniz ya da büyük bir tabak dolusu makarna yemek yerine tabağınızın bir kısmını yoğurt ve salataya ayırabilirsiniz. Küçük tabak-çatal kullanmak, yemeğinizi tabağınıza kendiniz koymanız ve yavaş yemek gibi küçük değişiklikler porsiyon kontrolünü kolaylaştırır.

3.Tüketim Sıklığı

Haftada kaç gün fast-food, kaç gün tatlı yiyorsunuz? Sevdiğiniz ancak yüksek kalori, yağ veya şeker içeriğine sahip besinleri tüketim sıklığınıza dikkat edin. Beslenme düzeninizi gözden geçirdiğinizde bu besinleri sıkça tükettiğinizi fark ediyorsanız, tüketim sıklığını azaltarak ve yerine sağlıklı alternatifleri koyarak kilo kontrolünüzü kolaylaştırabilirsiniz.

4.Yeterli Uyku

Kilo kontrolü denince ilk akla gelenlerden biri uyku olmasa da her gece en az 7 saat uyuyarak iştah kontrolünüzü kolaylaştırabilir ve kilonuzu koruyabilirsiniz. Uykusuz kaldığınızda, vücutta iştahı bastırmak için çalışan leptin hormonu daha az miktarda, açlık sinyallerini artıran ghrelin hormonu ise daha fazla miktarda salgılanır. Bu da uzun vadede iştah kontrolünüzü kaybederek eski kilonuza geri dönmenize neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.