Bodrum Gündem

TÜM EYLEMLER 15 GÜN SÜREYLE İZNE BAĞLANDI…

TÜM EYLEMLER 15 GÜN SÜREYLE İZNE BAĞLANDI…

muğla-valisi-amir-çiçek-Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada açık alanlarda yapılacak olan her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma ve çadır kurma “29.11.2016 Salı gününden 14.12.2016 Çarşamba gününe kadar (15) gün süre ile” İl merkezinde İl Valiliğinden ilçelerde ise Kaymakamlıklardan alınacak izne bağlandı.  

Bodrum Gündem Haber

Yazılı açıklamada terör örgütlerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürdüğü, bir yandan yollara el yapımı patlayıcı döşeyerek güvenlik güçlerimize ve masum vatandaşlarımıza silahlı saldırıda bulunmak gibi terörist yöntemler kullandığı, öte yandan anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve özgürlükleri istismar ettiği için böyle bir önlem alındığı bilgisi yer aldı. Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamanın detayları şu şekilde

T.C.

MUĞLA VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü

Sayı      : 90903555.22496(12470)-2016-131                                                      2811/2016

Konu    : Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü

Basın Açıklaması vb. İzne Bağlanması

VALİLİK MAKAMINA İlgi : İçişleri Bakanlığı’nın 18.10.2016 tarih ve 61588286-534-E.384 sayılı yazısı.

İlgi sayılı yazıda, Terör örgütlerinin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden eylemlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürdüğü, bir yandan yollara el yapımı patlayıcı döşeyerek güvenlik güçlerimize ve masum vatandaşlarımıza silahlı saldırıda bulunmak gibi terörist yöntemler kullandığı, öte yandan anayasa ve yasalarla güvence altına alman toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve özgürlükleri istismar ettiği belirtilmektedir.

Ayrıca elde edilen istihbari bilgilerde, yapılacak etkinliklere ve toplantılara katılacak kişilere karşı terör örgütlerinin çeşitli saldırı vb. provokatif eylemlerde bulunabileceği ve yine barışçıl etkinliklerin terör örgütleri tarafından istismar edilerek örgütlerin propagandasına dönüştürülebileceği ve yine benzer etkinliklerin karşıt görüşlü gruplar arasında istenmeyen olaylara neden olabileceği değerlendirilmektedir.

Bilindiği üzere, terör ve terörist faaliyetlerle mücadele etmek üzere Bakanlar Kurulu’nun 20/07/2016 tarih ve 2016/9064 sayılı kararı ile ülkemiz genelinde uygulanmak üzere Olağanüstü Hal ilan edilmiştir. Ayrıca OHAL’in 19.10.2016 Çarşamba günü saat:01:00’dan itibaren 3 ay süre ile uzatılmasına dair karar onaylanmıştır.

Olağanüstü Hal Kanunun terörle mücadele etmek emniyet ve asayişi tesis etmek ve kamu düzenini sağlamak için Valilere bir takım görev, sorumluluk ve yetkiler verdiği bilinmektedir.

2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11. Maddesinin (m) fıkrasında “Kapalı ve açık yerlerde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerini yasaklamak, ertelemek, izne bağlamak veya toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yer ve zamanı tayin, tespit ve tahsis etmek, izne bağladığı her türlü toplantıyı izletmek, gözetim altında tutmak veya gerekiyorsa dağıtmak, ” hükmü yer almaktadır.

5442 sayılı İller İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) bendinde “İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.” denilmektedir.

Bu nedenle; yukarıdaki gerekçeler ve ilgili kanun maddelerinin verdiği yetkilere dayanarak, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla;

İlimiz genelinde devlet kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi programlar ve etkinlikler hariç; açık alanlarda yapılacak olan her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma çadır kurma vb. etkinlikler ile 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanununun Ek-1. Maddesi kapsamında açık alanlarda düzenlenecek olan oyun, temsil, çeşitli şekillerdeki gösterilerin yapılmasını; 29.11.2016 gününden 14.12.2016 çarşamba gününe kadar (15) gün süre ile İl merkezinde İl Valiliğinden ilçelerde ise Kaymakamlıklardan alınacak izne bağlanması hususunu;

Tensiplerinize arz ederim.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.