Bodrum Gündem

“BODRUM’DA GÖREVİM OLUP DA YAPMADIĞIM BİR ŞEY YOK”

“BODRUM’DA GÖREVİM OLUP DA YAPMADIĞIM BİR ŞEY YOK”

kaymakam-gödekmerdan-veda-ziyareti-bodrum-gündemTokat’a vali yardımcısı olarak atanan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’da ki gazetecilerle bir araya gelerek yarımadada görev yaptığı süreyi değerlendirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ay sonu itibarı ile Tokat’a vali yardımcısı olarak gitmesi beklenen Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, gazetecilerle bir araya gelerek görev yaptığı süreyi değerlendirdi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, yaklaşık 6 yıldız görev yaptığı Bodrum’da basın da dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte güzel bir anlayış içinde Bodrum’a hizmet vermeye çalıştığını kaydetti. Gödekmerdan, Bodrum’da terör ve güvenlik konusunda hiç taviz vermeden çalıştıklarını, başta Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm olumsuz unsurları daha Bodrum merkezine girmeden Torba’da oluşturdukları güvenlik noktası ile geri püskürttüklerini ve hükumet politikasının da kendilerine yardım ettiğini belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı “Sizler basın mensupları olarak bizlerin yaptığı hizmetleri halkamıza tanıttınız. Yeri geldi yapmadıklarımızı da eleştirdiniz. Terör ve güvenlik konusunda hiç taviz vermeden çalıştık. Geçen yıl buraya akın eden Suriyelileri bu sene torba da oluşturduğumuz güvenlikle engelledik. Hükumetin politikası da bize bu konuda yardım etti, 2017 de aynı olumsuzlukların olmamasını diliyoruz.”

Bodrum’un ticarette ana damarlarının yazın turizm, kışın ise inşaat olduğunu belirten  kaymakam Dr.Gödekmerdan, 2016 yılının turizmde istenen seviyede geçmediğini fakat ülke çapında yaşanan olumsuzluklardan da diğer turizm bölgelerine göre daha az etkilendiğini  belirtti. Dr. Mehmet Gödekmerdan, hükumetin uçak seferlerine verdiği yakıt desteğinin 2017  de geniş biçim de devam edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

“Kasıtlı Yapılan Bazı Yanlış Haberlerle Vatandaş Kaymakamlık ve Hükumet Aleyhine  Kışkırtılıyor”…
Dün İslamhanelerinde yaşanan ve lise öğrencisi genç bir kızın yaşamını yitirmesine sebep olan kazaya çok üzüldüğünü dile getiren Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, bazı basın mensuplarınca konu ile ilgili yanlı haber yapıldığını ve o bölgede yaşayan vatandaşların hükümet aleyhine kışkırtılmaya çalışıldığını ifade etti. Dr. Mehmet Gödekmerdan “Orada ölümlü bir kaza olmasına tabii ki üzüldük fakat bir şeye daha üzüldük. Bütün haberlerde 13 kişi öldü deniyor ama orada önlemler alındıktan sonra 4 tane ölümlü kaza oldu. Bunu yanlı olarak yayın yapan kurumlar kaymakamlığın ve hükumetin aleyhine vatandaşı kışkırtıyor. Biz bununla ilgili karayollarına daha önce gerekli önlemlerin alınması için yazışmalar yaptık. Ama bu tabii bahane değil. Karayollarının en kısa sürede gerekli yatırımı yapmalarını bekliyoruz. Karayolları bölge müdürünü Ankara’da görüştüm. Vali bey de konuya vakıf ve gerekli sinyalizasyonun yapılması için kurumlarla görüşme halinde. Biz yatırımcı kuruluş gibi çalıştık. Bilinmesi gerek şey kaymakamlığın yatırımcı bir kuruluş değil.” dedi.

“Büyükşehir olmadan önce Kaymakamlık olarak daha aktiftik.”

Bodrum Kaymakamı Dr.Gödekmerdan, Muğla’nın Büyükşehir statüsü kazanmasından önce yarımadadaki tüm köyleri en az 10 defa ziyaret ettiğini, vatandaşı yerinde dinleyerek Problemlerini Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Genel Meclisi vasıtası ile bu hizmetleri yerine götürmeye çalıştıklarını fakat çıkan kanunla beraber bu birimlerin kapatıldığına dikkat çekerek “Bu nedenle görevimin ilk yılları biraz daha aktiftik. Ama şimdi genel olarak yönetimsel işlerle ilgileniyoruz. Yollar büyükşehir ve bodrum belediyesinin yetkisine girdi.” dedi.
gödekmerdan basın veda ziyareti bodrum gündem (1)“Kurumum Ve Benim Hakkımda Çıkan Yanlış Haberlerle İlgili Hassasiyetim Var”…
Dr. Mehmet Gödekmerdan dün bir haber sitesinde  yayınlanan ve kendi isminin de karıştığı haber ile ilgili olarak “İçişleri Bakanlığı, mülkiye müfettişlerinin Bodrum Belediyesi başkanı Mehmet Kocadon ve yöneticileri soruşturma izni vermesi haberinde beni ilgilendiren husus Kumbahçe sahili Halikarnas Disko önünde bulunan, görüntü kirliliği oluşturan paslı demirlerin kaldırılmadığı iddialarıyla ilgili Eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı’nın konuyla  ilgili müdürlüğü döneminde paslı demirlerinin %50 sini yıktıklarını ancak yıkım esnasında “İlçe Mülki İdari Amirliği” tarafından gelen şifai emir ile yıkımı durdurdukları yönündeki ifadesi  kesinlikle doğru değildir. Haluk Aytı’ya aradım, böyle bir açıklama yapmadığını söylüyor. Bu haberle ilgili hem haberi yapan kurum hakkında, hem de Haluk Aytı hakkında gerekli işlemleri yapacağız. Her söyleyenin söylediği şeyi habere yazmak doğru değil. Beni bu konuda hiç arayan olmadı. Bu konuda çok hassasiyetim var. Bütün idarecilerin kendi kurumları İle ilgili haberlerde hassas olmalarında yarar var. Yalan haber konusunda yapacak bir şey yok. Basına kapatılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum. Elimden geldiği kadarıyla sizden gelen taleplere cevap vermeye çalıştım”  dedi.

“Bodrum’da Görevim Olup Da Yapmadığım Bir Şey Yok”

Basın mensuplarının Bodrumlulara mesajınız var mı sorusuna “Bodrumlulara mesajım şu; Bodrum’u bütün dünyadaki insanlar seviyor. Coğrafyası, İklimi, insanları güzel. Böyle olunca da bizim için hizmet etmek bir zevk oldu. Biz burayı yönetmeye geldik, yatırım yapmaya gelmedik. İnsanlarımıza yakın olmaya çalıştık. Köylerimizi en az on defa ziyaret ettik. Gezmediğim mahallesi yok. Devletin kanunlarının burada geçerli olması için elimden gelen bütün gayreti gösterdim. Devlette devamlılık esastır. Benden sonra gelecek kaymakamın da aynı görevi yapacak. Bodrum’un alt yapısı, yolları, binaları ile daha iyi olmasını isteriz.  Bodrum’un daha iyi tanıtılmasını isteriz, bunar yapılıyor ama daha iyi yapılmasını isteriz. Görevim olup da yapmadığım bir şey yok. İnsanlara hizmetin sınırı yok. Buradaki insanlar da hizmetin en iyisini hak ediyor. Kurumlar imkanları ölçüsünde başarı ile çalışıyor. Bodrum belediyesi başta olmak üzere kurumlarımız da bize çok destek verdiler. Hiç bir kurumumuzla sıkıntımız olmadı.”
Bodrumun devlet tarafından yatırım alması konusunda bodrum başarılı olmadığı yönündeki soruya “Hükumete bir proje götürüldüğünde bu proje dikkate alınıyor.  Daha önce 11 belediye varken bir çok belediye devletten destek alarak vatandaşa hizmet götürdü. Muhalefetten bir belediye başkanı olması bir şeyi fark ettirmez.” dedi.

gödekmerdan basın veda ziyareti bodrum gündem (3)“Nasibimiz Varsa Bodrum’a Döneceğiz”

Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın “Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin, senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler…” satırları hatırlatılan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan kıymetli emanetlerini Bodrum’da bıraktığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi “Kızım burada, oğlum da buraya gelecek. Hangi şartlarda buraya döneceğiz şimdiden bir şey söyleyemeyiz. Nasibimiz varsa biz de geri döneceğiz.” dedi.

Bodrum’da görev yaptıktan sonra Toka’ta özellikle güvenlik konusunda sıkıntı yaşayıp yaşamayacağına dair sorulara  “Bizler için birinci planda asayiş vardır. Bu hizmet görünüz görünmez bir hizmettir. Burada şartlar farklı olabilir ama yapılan hizmette farklılık yok.” dedi.

Kaymakam Dr.Gödekmerdan son olarak sosyal medyada yoğun olarak tartışılan Fethiye’nin Muğla’dan ayrılarak il olma çalışmaları ile ilgili soruya “Bu tamamen hükumetin siyasi bir tercihidir. Bunlar kanunla yapılan değişikliklerdir. Bununla ilgili resmi bir çalışma yok. Sosyal medyada bununla ilgili oldukça yoğun bir çalışma var ama Muğla ilgili bir çalışma yok. Olsaydı benim muhakkak haberim olurdu” şeklinde konuştu.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan yarımadada çalışan basın mensupları ile toplantı sonrasında toplu olarak fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.