Bodrum Gündem

 KILIÇDAROĞLU “ESAD’IN ELİNİ ÖPMEYE GİDECEKLER GÖRECEKSİNİZ”

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bodrum halkı ile buluştu (10)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bodrum İskele Meydanı’ndan gerçekleşen mitingde hükümeti başta terör politikası olmak üzere eleştirerek var olan rejimi değiştirmeye çalıştıklarına yönelik iddialarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber
“Türkiye’deki ormancılık politikalarının toplumsal yansımaları, orman köylüleri ve kentler üzerindeki etkileri” konulu çalıştaya katılmak üzere Bodrum’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonrasında Bodrum Belediye başkanını makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyaret basına kapalı gerçekleşirken korumaların basın mensuplarına karşı son derece sert tavırları gerginliğe neden olurken tepki çekti.

Kılıçdaroğlu’nun Bodrum Belediye başkanını ziyareti sırasında Muğla Büyükşehir Belediye tarafından Bodrumlu minibüs esnafının sefer yaptığı yerlere otobüs koymalarını protesto eden yaklaşık 100 kadar şoför, ellerinde taşıdıkları pankartlarla birlikte, Büyükşehir belediye başkanı Osman Gürün aleyhine sloganlar attılar.

Bodrum İskele Meydanında halka seslenmek için belediye binasından miting alanına kadar çarşıda bulunan esnafla tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na soru yöneltmeye çalışan gazetecilere yine sert müdahalede bulunan korumalar iki basın mensubunun yere düşmesine neden oldu.

Bodrum İskele Meydanında gerçekleşen mitinge  DİSK ve Eğitim SEN üyeleri ile Bodrum’daki birçok sivil toplum örgütü ve yaklaşık üç bin kişi katıldı. Polis ekipleri  meydan ve çevresinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP otobüsünün üzerine yanında CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve parti ilçe başkanı Recai Seymen’i alarak halkın karşısına çıktı. KIlıçdaroğlu’nun beraberinde gelen CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Prof.DR. Nuterrin Demir’i otobüsün üstüne çıkartmaması kafalarda soru işareti bıraktı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  kullanabilmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasının başında fikrinin beğenip beğenmememin ötesinde tüm basın mensuplarının kalemlerini özgürce kullanabiliyor olmaları gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu  “Gazeteciler görevlerini yeteri kadar yerine getiremiyorsa o ülkede demokrasi yok demektir. Gazetecinin görüşünü beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, sizi över veya yerer. Ama o kalemini özgürce kullanabilmeli.” dedi.
chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bodrum halkı ile buluştu (118)“Türkiye Cumhuriyetini Bir Terör Örgütü İle Muhatap Ettiler”…
Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’nun 2017 asgari ücret zammını 104 TL olarak açıklaması ile ilgili olarak “Asgari ücret bin 404 lira, 4 lirayı neden eklediler merak ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekilleri bu ücretle 1 ay geçinip denesinler nasıl geçiniyorlar bir görsünler. bin 404 lirayla bir aile geçinebiliyorsa, yol parası verebiliyorsa, kira verip çocuklarının okul masrafını karşılıyorsa onlarda bir denesinler” diye konuştu.
Terör örgütleri ile hükümetin masaya oturmasını başından beri doğru bulmadıklarını dile getiren KIlıçdaroğlu ” PKK terör örgütü 30-35 yıldır var. Bitireceğiz diye oturdular masaya. Bu yol yanlıştır dedik, bu yolla siz terörü önleyemezsiniz, engelleyemezsiniz dedik. Ama Oslo’da masaya oturdular, İmralı’da masaya oturdular, Habur’da masaya oturdular. Gittiler oturdular, pazarlık yaptılar. Meşru bir organı, yani Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini bir terör örgütüyle muhatap ettiler. Bir Türkiye Cumhuriyeti Hükümümeti bir terör örgütüyle masaya oturamaz, oturmamalı. Ama oturdular. Başlarına belayı aldılar. Şimdi kimi suçluyorlar? CHP’yi suçluyorlar. Niye suçluyorlar? Sanıyorlar ki 14 yıldır ülkeyi CHP yönetiyor. Ülke yönettiklerinden bile haberleri yok. Onun için diyorum bunlar Türkiye’yi yönetemiyorlar.”

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bodrum halkı ile buluştu (110)“Yakında Esad’ın Elini Öpmeye Gidecekler Göreceksiniz”…

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasını eleştirirken hükümetin izlemekte olduğu bu yol nedeni ilen yakında Esad’ın elini öpmek için Suriye’ye gideceği iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu “Dedik ki şu Suriye’ye girmeyin, komşuların içi işlerine müdahale etmeyin. Sana ne Esad’tan. Suriye’de demokrasi yokmuş. Sen önce kendi ülkene bak, senin ülkende demokrasi var mı? Sen önce demokrasini sağla ki, örnek ol. Sadece Ortadoğu’ya değil, dünya’ya örnek ol. Efendim biz Suriye’ye gireceğiz. Buyur gir bakayım. Arkasından, Efendim biz Emevi Camii’nde namaz kılacağız. Esad zaten iki bastonla geziyor, yakında Esad ta bitmiş olacak, Suriye özgürlüğüne kavuşacak. Ne oldu? Şimdi paşa paşa gittiler, Esad’ın elini öpmeye gidecekler yakında göreceksiniz. Paşa paşa  Rusya’ya Moskova’ya anlaşma imzaladılar. Kim? Rusya,Türkiye ve İran. El Nusra terör örgütüdür dediler, IŞİD terör örgütüdür dediler. Peki El Nusra’ya terör örgütü diyorlar mıydı düne kadar? Asla demiyorlardı, böyle bir şey akıllarından bile geçmiyordu. Peki PYD niye terör örgütü değil, onu niye sözleşmeye koymadılar. Rusya istemedi diye. Yani ne yaptılar, Rusya’nın her dediğinin altına bastılar imzayı. Şimdi kalkmışlar diyorlar ki; efendim biz Ortadoğu’ya nizam veriyoruz, Dünya’ya nizam veriyoruz. Biz oyun kurucuyuz. Bir baktık, oyun kurucu falan değil bunlar Ortadoğu’nun oyuncağı oldular. Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak bundan rahatsızlık duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası adına bir rahatsızlık duyuyorum. Bir dönem Ortadoğu’ya örnek olan, Ortadoğu halklarının “biz de keşke Türkiye gibi yaşasak, Türkiye gibi olsak” diye imrendikleri bir ülke konumundan çıktık. Farklı bir konuma geldik. O nedenle bundan rahatsızlık duyuyorum. Hepimizin hep birlikte rahatsızlık duyması lazım. Hepimizin hep birlikte mücadele etmesi lazım.” Dedi.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bodrum halkı ile buluştu (98)Anayasa teklifini geri çeksinler…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yapılmaya çalışılan anayasa değişikliği ile doğrudan mevcut rejimin değiştirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu “Parlamentoyu işlemez hale getirmek istiyorlar. Anayasa görüşmelerini sonlandırsınlar ve Anayasa teklifini geri çeksinler. Türkiye’yi bu ayıptan kurtarsınlar. Hele hele anayasa metninin dahi görmeden boş kağıda imza atmak gibi bir ayıptan TBMM’yi kurtarsınlar. Demokrasiyi ve TBMM meclisini sonlandıran değil, demokrasi ve cumhuriyeti taçlandıran bir düşünceyi egemen kıldığımız zaman Türkiye görkemli bir ülke olacaktır” dedi.
Kılıçdaroğlu, İskele Meydanı’ndaki mitingin ardından Bodrum’un Yeniköy Mahallesi’ne giderek kahvede vatandaşlarla konuştu, basın mensupları yine görüşmeye alınmadı. Kılıçdaroğlu Mumcular bölgesinde halka seslenmek üzere Bodrum Merkezden ayrıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.