Bodrum Gündem

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNDEN KADIN GİRİŞİMCİ KOOPERATİFİNE ZİYARET

begonvil kadınları (3)Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı Öğretim Görevlileri Bodrum Turgutreis’de faaliyet gösteren S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret ettiler.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Gülizar Çelebilik, Araş. Gör. Nagehan Öğsüz ve Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Öğrt. Gör. Mutlu Altınay önderliğinde öğrenciler eğitim programları çerçevesinde Bodrum Turgutreis’de faaliyet gösteren S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret ettiler.

Geleceğin tasarımcılarını, el sanatları ustalarını, öğreticilerini ve üreticilerini yetiştiren Milas Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencileri; Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Funda Akçalı, Başkan Yardımcısı Fulya Arıkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Berrin Akdere, Muazzez Yanık, kooperatif ortakları Semiha Sertakar, Sevgi Gülyurt, Zerrin Aygün, Figen Akkum ve Berrin Acanerler tarafından ağırlandı.

Milas Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencilerine; Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kuruluşu, çalışma şekli, pazarlama stratejisi, hayata geçirdiği projeleri, hedefleri, ürün çeşitliliği konularını içeren bir sunum gerçekleştirildi. Ziyaretçilerin büyük bir dikkatle izlediği sunumun sonunda, öğretim görevlileri ve kooperatif ortakları Muğla’nın ve Bodrum’un değerleri, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlandırılması, geleneksel el sanatlarının sorunları konularında fikir alışverişinde bulundular.

Sunumun ardından kooperatif yönetim kurulu üyelerinden ebru öğretmeni Berrin Akdere tarafından ebru uygulaması yapıldı. Ziyaretçiler arasında isteyenler ebru denemesi yaptılar.

Daha sonra kooperatif ortaklarından Semiha Sertakar’ın atölyesi ziyaret edilerek profesyonel bakış açısı ile üretimde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi paylaşıldı.

Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Turgutreis Mahallesi Belediye Caddesi’nde bulunan satış mağazası “Atölye Begonvil” ziyaret edildi. Kooperatif ortakları tarafından üretilen ürünlerin satış mağazası olan Atölye Begonvil’de oldukça neşeli vakit geçiren öğretim görevlileri ve öğrenciler daha sonra Turgutreis’den ayrıldılar.

Begonvil Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi;

2013 yılında Bodrum Turgutreis’de el emeği ile üretim yapan 17 kadın girişimci tarafından 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa göre kurulan S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Muğla’nın tek kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi olma özelliğini taşıyor.

Ortaklarının el emeği ile ürettiği birbirinden şık ve özgün ürünler Turgutreis’de Atölye Begonvil mağazasında satışa sunuluyor.

Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin en temel amaçlarından biri Muğla’nın ve Bodrum’un yerel ve doğal değerlerine sahip çıkmak. Bu anlayışla Bodrum Mandalinası ve Bodrum’da yetiştirilen meyvelerle yapılan reçeller hiçbir katkı maddesi kullanılmadan geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor ve Begonvil Reçelleri markası ile satışa sunuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.