Bodrum Gündem

BODER’DEN ÇOK ANLAMLI BİR CAĞRI…

BODER’DEN ÇOK ANLAMLI BİR CAĞRI…

slov food pazarda çorba 8

BODER “Her şey Dahil, İsraf Hariç” sloganı ile israfın önlenmesi adına bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. BODER bu kapsamda ilgili tüm sektörlere çağrıda bulunarak, ulusal boyutta bir çalıştay düzenlenmesi çağrısında bulunuyor… 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bu yıl 5.si gerçekleştirilen Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftasında kullanılan “Her şey Dahil, İsraf Hariç” sloganı ile çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyorlar.

Gıdaya saygının ve zaman ayırarak biraz yaratıcılık katarak, bir şey üretmeye çabalamanın, maalesef çok azaldığını, işin kolayına, yani yeniye ve hazıra kaçıldığını göstermek isteyen BODER, bu etkinlik aracılığıyla gıda üreten işletmelerde görev yapan yöneticiler ve aşçılar ile çok önemli bir tespiti paylaşıyor.

slov food pazarda çorba 7İSRAFIN NEDENLERİ?

BODER tarafından yapılan açıklamada; “İsrafın sadece gıdaların sunumu esnasında, tatilcinin davranış ve tutumları sebebi ile meydana geldiğini düşünmek bizleri yanıltır. Unutmayalım ki israf, aynı zamanda gıdanın üretim-hazırlık-sunum aşamalarındaki hatalar, yanlış saklama koşulları ve stok yönetimi, üretilen gıdanın tekrar değerlendirilmesi konusun da bilgi eksikliğinden, ağırladığımız tatilcilerin tercihlerinin yeterince takip edilmemesinden ve en önemlisi mutfak kadroların da nicelik ve nitelik eksikliği sebebi ile oluşmaktadır. Üstelik yüksek kapasiteli Otel işletmelerinin uluslararası akredite olan “Sürdürülebilir Turizm” programı sunan firmalar ile işbirliği halinde olmalarına rağmen İsraf artarak devam etmektedir…” ifadeleri ile durum net olarak ortaya konuyor.

slov food pazarda çorba 1BODER’DEN İLGİLİ TÜM SEKTÖRLERE ÇAĞRI…

BODER, Slow Food Yaveş Gari Bodrum ile birlikte düzenlediği “Toprak Ana Günleri ve Yerli malı Haftası” etkinliği aracılığı ile; “Otel işletmelerinde israfın önlenmesi için; Kültür ve Turizm Bakanlığımız himayesinde tüm sektörü ulusal boyutta kucaklayacak ve ortak akıl ile en kısa sürede bir çalışma yapılmasını, TÜROFED’ten, Türkiye Aşçılar Federasyonundan, Gastronomi konusunda eğitim veren kurum ve kuruluşlardan ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından temenni ediyoruz. BODER olarak bu konuda katkı vermeye hazır olduğumuzu beyan ederiz…” çağrısında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.