Bodrum Gündem

ÇYDD BURSU İLE DİŞ HEKİMİ OLAN “KARDELEN” BURCU, HERKESİ AĞLATTI…

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (66)

8 yıl önce yaşamını yitiren tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin efsane genel başkanı Prof.Dr Türkan Saylan’ın doğumunun 82. yıldönümünde ÇYDD gençleri, üyeleri ve destekçileri bir araya geldiler. ÇYDD Gençlik Birimi’nin başarı ile oynadığı “Çalıkuşları Çoğalacak” isimli tiyatro oyununun ardından konuşan Kardelen Burcu Kaya, konuşmasını yoğun bir duygu seli ve gözyaşları içinde gerçekleştirdi. Bu duygu yüklü konuşma sırasında neredeyse salondaki hemen herkes Burcu Kaya ile birlikte ağladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gençleri, üyeleri ve destekçilerinin her yıl geleneksel olarak bir araya geldiği ÇYDD Tanıtım Toplantısı, yoğun bir katılım ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleşti. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanlığı için yarışacak olan Emel Çakaloğlu ve Ayşen Ongun Soydan ile birlikte, ÇYDD Bodrum şubesi Onursal Başkanı Hatice Yücel, ÇYDD Bodrum Şubesi bir önceki başkanı Nadiye Sarıtosun, CHP geçmiş dönem başkanları Rezzan Karahan ve Dr.Kerim Cangır, bir döneme şarkıları damgasını vuran Zaliha Özgen’de  ÇYDD’nin tanıtım etkinliğinde yerlerini aldılar.

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (2)ÇYDD GENÇLERİ, ÜYELER ve DESTEKCİLER İLE BİR ARAYA GELDİLER…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı toplantı öncesinde gazetecilere şu bilgileri verdi; “Aslında biz dernek toplantılarımızı her yıl yapıyoruz. ÇYDD’li gençlerimizin, üyelerimiz ve destekçilerimiz ile bir araya gelmelerine ortam sağlamış oluyoruz. Bu yıl bu buluşmayı özel bir günde yapmak istedik. 13 Aralık Türkan Saylan hocamızın doğum günü. Biz de gençlerimizin, çocuklarımızın hazırladığı bir programla hem Türkan Saylan’ı analım, hem de Çağdaş Yaşam ailesini Bodrum’da bir araya getirelim diye düşündük. Bugün diğer bir etkinlikte üyemiz kütüphaneci, yazar, sayın Sönmez Taner, tüm gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’ne bağışlayacağı “Denize Kavuşan Yıldız” adlı şiir kitabının imza etkinliği. Ayrıca uzun süredir her etkinliğimizde yaşlarına bakmadan güçlerini sonuna kadar kullanan ve bizimle birlikte olan iki üyemiz var. Biz onlara en gençlerimiz diyoruz, iki güzel hanımefendi; Gülveren Tuntaş ve Gül Önül. Onlara da birer teşekkür plaketimiz olacak…” Saraçbaşı ÇYDD Bodrum Şubesi’nin 258 burslu öğrencisi olduğunu, ancak burslu öğrencilerin dışında da burs almadığı halde, gönüllü olarak Çağdaş yaşam etkinliklerine katılan çok sayıda öğrencilerinin de olduğunun bilgisini vererek sözlerini tamamladı.
çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (31)ÇALIKUŞU’NU MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE SERGİLEDİLER…
Program ÇYDD Gençlik Birimi’nin sahnelediği Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu eserinden uyarlanarak sahneye konulan “Çalıkuşları Çoğalacak” isimli tiyatro oyunu başarılı bir şekilde sergilendi. İzleyenler oyun sonunda genç oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladılar.

Tiyatro gösteriminin ardından ÇYDD Tanıtım ve Bodrum Şubesi Etkinliklerinin sunumu ve hemen ardından da ÇYDD’nin aydınlık yüzlü iki genci Şule Süngü ve Melih Kahvecioğlu’nun Vals gösterisi de yine katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandılar. Daha sonra sahneye Türkü İlke Çelik geldi. Yan flüt ile üç eser seslendiren Türkü Çelik’in seslendirdiği son eser İzmir Marşı olunca salondakiler de coşkuyla marşa eşlik ettiler.

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (77)KARDELEN BURCU, ŞİMDİ KARLARI ERİTEN GÜNEŞ OLDU…

ÇYDD’den aldığı burs ile eğitimini tamamlayan ve 2017 yılı itibarı ile Diş Hekimi olan Burcu Kaya sahneye gelerek katılımcılara ÇYDD’li olmanın ne anlama geldiğini anlatan bir konuşma yaptı. Önce heyecandan, daha sonra da yoğun duygu selinin içinde kalan Burcu Kaya konuşmasını gözyaşları içinde gerçekleştirdi. Burcu Kaya “Ben bir Kardelenim…” diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Çok duygu yüklü bir gün. Çünkü yeni mezun oldum. Derneğin merdivenlerinde büyüdüm. İlkokul ikinci sınıftan beri ÇYDD’nin burslu öğrencisiyim. Küçükken çok yüksek umutları olan, geleceğe dair hedefleri olan bir kız olduğumu hatırlamıyorum. Kaygılarım ve korkularım vardı. İleride ne olacağını bilmeyen ve fark edemeyen bir insandım. Küçük bir kız çocuğu olarak, bu gün burada üniversite mezunu ve bir diş hekimi olarak bulunabileceğimi hiç düşünemez, hiç hayal edemezdim. Ama dernek benim ikinci evim oldu. Sığınabileceğim bir yuvaydı. Bir kardelenken, karı eriten bir güneş olabileceğimi hiçbir şekilde hayal bile edemezdim o günlerde. Ancak şimdi ÇYYD sayesinde, karları eriten ve karları delerek aydınlığa çıkabilen kardelenlerin güneşi olabilmenin gururunu yaşıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum beni yarattığınız için. ÇYDD’nin benim hayatımdaki yerini tarif etmenin mümkünü yok. Birde canını dişine takarak benim bu günlere gelmemi sağlayan anneme de çok teşekkür ediyorum. Belki tanıyorsunuz, belki de tanımıyorsunuz onu. Ama tanırsanız sizde çok seversiniz onu. Her düştüğünde yine aynı kararlılıkla ve azimle ayağa kalkan başka bir kadın görmedim ben…”

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (76)KARDELEN’İN ANNESİ DE ÇYDD SAYESİNDE 50 YAŞINDA LİSEYİ BİTİRMİŞ…

Daha sonra salonda bulunan annesine dönen Burcu Kaya; “Anneciğim eğer yaşam enerjin olmasaydı, kararlılığın, azmin, insan sevgin olmasaydı ben burada bulunamazdım annem. Çok teşekkür ediyorum sana annem…” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Burcu’nun annesi de sahneye gelerek duygularını anlatmak istedi ancak heyecandan ve duygu yoğunluğundan bir türlü anlatamadı. Burcu’nun annesi sadece “Çağdaş Yaşam’a ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Ben derneğe gelip gitmeye başladığımda iki kelimeyi bir araya getiremiyordum. Ama bu sene, 50 yaşında liseyi bitirdim…” diyebildi.

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (81)ENGELLİ ÇOCUKLARIN YAPTIĞI PLAKETLER TAKDİM EDİLDİ…

Bu duygu dolu anların ardından sahneye gelen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı “Ben gençler ve çocuklar ile birlikte olmayı ve çalışmayı hep sevdim. Ama derneğimizde örnek aldığımız iki güzel hanımefendi var ki onlar yaş almalarına karşın, hala genç enerjisi ile çalışmaya devam ediyorlar…” diyerek ÇYDD Bodrum Şubesinin emektarları Gül Önür ve Gülveren Tuntaş’a, Bodrum Sağlık Vakfında eğitim gören engelli çocuklar tarafından yapılmış plaketlerini takdim etti.

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (84)SÖNMEZ TANER ŞİİR KİTABININ GELİRLERİNİ ÇYDD’YE BAĞIŞLADI…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı daha sonra sahneye Sönmez Taner’i davet etti. Saraçbaşı yazdığı şiir kitabının gelirini ÇYDD Bodrum şubesine ve Kadın Kütüphanesine bağışladığı için Sönmez Taner’e bir teşekkür belgesi verdi. Kısa bir konuşma ile duygularını salondakiler ile paylaşan Sönmez Taner “Bodrum’a ilk geldiğimde veya kaçtığımda demek daha doğru olacak, hiçbir kimseyi tanımıyordum. Parasızdım. İlk tanığım insan Hatice Yücel oldu. Onun ilk yaptığı şey beni Çağdaş Yaşamla tanıştırmak oldu. Böylece hiç kimsem yokken, bir anda kalabalık bir ailem oldu. ÇYDD içinde 2000 yılına kadar aktif olarak çalıştım. Sonra Gündoğan’a taşınınca ve biraz da yaş alınca eskisi gibi aktif olamadım. Bende ne yapabilirim diye düşünürken, Bodrum’a geldiğim 93 yılından, 80. Yaşımı kutladığım 26 Mart 2017’ye kadar yazdığım şiirlerimi birkaç arkadaşımın da desteği ile kitap haline getirdim. Ve ben bu kitabın Bodrum’daki satış gelirlerini ÇYDD Bodrum şubesine ve İstanbul’daki satışlarından elde edilecek gelirleri de benimde üyesi olduğum kadınların belleği ile ilgili bütün belgeleri toplayan Kadın Kütüphanesine bağışlıyorum…”

çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (108)BİR ÖĞRENCİ İLE BAŞLADIK ŞİMDİ 300 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ…

Daha sonra CYDD Bodrum Şubesi geçmiş dönem Başkanı ve Eğitimci Hatice Yücel söz alarak duygularını salondakiler ile paylaştı. 39 yaşında ilk defa derneğe girdiğindeki umutlarının bu gün gerçekleştiğini ifade ederek; “Demek ki Türkan Saylan ve onun arkasındakiler, doğru yoldaydılar. Ümit Ot adlı bir çocuk için yönetim kurulumuzdan topladığımız para ile başladığımız “Bir Işıkta Siz Yakın” projesi çok büyümüştür. ÇYDD’deki arkadaşlarımız ve destekçilerimiz sayesinde bu gün çok önemli bir yere gelmiştir. Bodrum Şubemiz yurdumuzdaki 109 şube içinde üst sıralarda yer almaktadır. Bodrum’da bu kadar insanı toplayabilen başka bir kurum yok…”  dedi.

Daha sonra Saraçbaşı tarafından ÇYDD Bodrum Şube kurucusu ve ilk üyesi olan Bilkay Veral’i salona tanıttıktan sonra mikrofonu ona uzattı. ÇYDD Bodrum Kurucusu ve bir nolu üyesi Bilkay Veral “Söyleyebileceğim tek şey var. O gün atılan imzaların bir noktası olmaktan çok mutluyum…” dedi.

ÇYDD Tanıtım Toplantısının sona ermesinin ardından, gelirinin ÇYDD Bodrum Şubesine bağışladığını açıklayan Sönmez Taner okurları için kitabını imzaladı.

ÇYDD Bodrum Şubesi, programı izlemeye gelenlere ev yapımı kurabiye ve meyve suyu da dağıttı.   çydd bodrum şubesi 2017 tanıtım toplantısı (126)

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.