Bodrum Gündem

ZEYTİNLİNA’DAN DÜNYADA İLK KEZ YAPILAN, ÇOK ANLAMLI BİR ETKİNLİK…

zeytinlina çok anlamlı down sendromlu çocuklar için şenlik (4)

Uluslararası Down Sendromu federasyonu tarafından Yalıkavak Sahilinde bulunan Zeytinlina’da düzenlenen farkındalık etkinliği, dünyanın birçok ülkesinden gelen Dawn Sendromlu çocuğu ünlü isimlerle buluşturdu.

Bodrum Gündem Haber

Mustafa Saruhan ve Eşi Hülya Saruhan’ın geçen yıl Yalıkavak’ta açtıkları ve kısa sürede bir marka olan Zeytinlina adlı bu özel mekanda, “HERŞEY FARKLI OLACAK” adı altında düzenlenen etkinliğe 8 ülkeden gelen Down Sendromlu çocuklar ve İbrahim Yattara, Mustafa Kocabey ve Nilay Dorsa gibi yıldız isimler katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da destek verdiği etkinlik de Down Sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi.

DÜNYADA İLK KEZ OLUYOR…

Uluslararası Down Sendromu federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte kısa bir açıklama yapan Federasyon Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay ise bu organizasyonu her sene yapacaklarını belirterek “Bu etkinlik uluslararası bir organizasyon. Dünyada ilk kez oluyor. 8 ülke 10 şehir şu anda burada misafir ettik. 60 çocuğumuzla birlikte plaj futbolu oynadık. 23 Nisan çocuk bayramından Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna Başkanlığını açıklıyorum. Egemenliğini Özel sporcularındır hareketini başlattık…” dedi.

Bir zamanların efsane futbolcuları İbrahim Yattara ve Papen Mustafa lakaplı Mustafa Kocabey’in de katıldığı plaj futbolu festivalinde Almanya’dan gelen Berlin Anadolu Kadın Futbol Takımı ile futbol oynayan Down Sendromlu çocuklar maçı 4 – 2 kazanarak sahada fırtına gibi estiler. Daha sonra tamamı Down Sendromlu çocuklar tarafından, turnuva şeklinde olan maçlar da izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

zeytinlina çok anlamlı down sendromlu çocuklar için şenlik (2)ÇOK DUYGULU ANLAR YAŞADIK…

Zeytinlina’nın sahibi Hülya Saruhan da yaptığı açıklamada; “Böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Biz plajımızı çocuklarımıza açarak, Zeytinlina’nın lezzetlerini kendilerine ikram ettik. Şu an gördüğüm bu mutlu tablo karşısında ben de ekip olarak Zeytinlina çalışanları da oldukça duygu yüklü anlar yaşadık. Bu çocuklarımızın mutluluğunu görmek, inanın her şeye bedel. Umarım önümüzdeki yıllarda düzenlenecek etkinliklerinde de kendilerine ev sahipliği yaparız…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.