Bodrum Gündem

“LABİRENT ” BODRUM’DA…

Labirent (7)Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören 11 Yüksek Lisans öğrencisinin bir araya gelerek bir dönem boyunca üzerinde çalıştıkları “Gösteri Toplumu, Devlete Karşı Toplum, Tembellik Hakkı, Ütopya, Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi”  isimli kitaplardan seçtikleri kavramları grafik bir dil kullanarak görselleştirdikleri “Labirent” isimli grafik tasarım sergisi Bodrumlu sanat severlerle buluşuyor.

Bodrum Gündem Haber

İlki Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi  Şükran Rauf Nasuhoğlu Beyaz Galeri’de gerçekleştirilen ve izleyicileri tarafından büyük ilgi toplayan serginin ikincisi ise Bodrum, Trafo, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde 30 Nisan 2018 tarihinde saat 18:00’de kapılarını açıyor. Bodrum’un kalbinde düzenlenecek olan bu sergiye tüm sanat severlerin katılımı bekleniyor.

Labirent (8)Katılımcılar:
Mustafa Akman, Yusuf Çolak, Esma Demirhan, Ekin Demirel, Melis Duğan, Necip Güveniş, Musa Kılıçaslan, Tunç Küçükaslan, Aslı Özcan, Samet Tuna, Gürcan Berkay Uluyüz

Danışman: Prof. Dr. Enis Timuçin Tan

Sergi Hakkında Görüşler:

  • Çağdaş sanatın ifade biçimlerini iyi çözümleyip kendi alanlarına başarılı bir şekilde dahil etmişler. Disiplinlerarası ve çok doyurucu bir sergiydi.
    Doç. Esra SAĞLIK / Heykel Bölüm Başkanı
  • Yaşamımıza tahakküm kuran üretim modelllerinin yarattığı sosyolojik kavramların grafik dille yorumlandığı bu sergi, zihinde sorular üretirken aynı zamanda estetik haz vermektedir. Prof. Dr. Enis Timuçin TAN / Grafik Bölüm Başkanı
  • Labirentin çıkışını sanatla bulmak güzel bir deneyimdi.
    Doç. Musa KÖKSAL / Dekan Yardımcısı / Resim Bölüm Başkanı
  • Karşılaştıran, betimleyen, tanımlayan, sorgulayan, sorgulatan, görülesi ve hınzır bir sergiydi.
    Doç. Dr. Filiz ÇEVİK TAN / Sahne Sanatları Bölüm Başkanı
  • Heykelciler, grafikçiler sanatı elinizden aldı! “Kurnaz Bilinç”
    Dr. Derviş ERGÜN / Heykel Bölümü Öğretim Üyesi
  • Kavramların görseller olarak ifade edildiği çok güzel bir sergi.
    Kudret ERKENT / Resim Yüksek Lisans Öğrencisi

 “LABİRENT” BİLDİRİ

 Kavram, dünyadaki nesnelerin, biçimlerin, olgu, durum ve devinimlerin genel olarak  dilde anlatım buluşudur.

 “Labirent” isimli grafik tasarım sergisi, hayatın içerisinde var olan, yaşanan ve belki de anlamının bilinmediği ancak doğduğumuzdan beri süre gelen gerçekleri anlatıyor. Gündelik yaşamımıza adım adım giren, dünden bugüne miras kalan yaşayış tarzımızı, belki de düşünce biçimimizi isimlendiriyor ve geleceği düşleme şansı veriyor. Gösterilen resmi değil çerçeveyi görebilme imkânı sağlıyor. Yaşadığımız anın bilincinde olursak yönlendirilme ve aldatılma durumlarının önüne geçerek gören, duyan ve bilen bireyler olabileceğimizi gösteriyor.

Kavramlar grafik bir dil kullanılarak görselleştirildikleri hali ile sadece estetik kaygı içermeyip, bilgilendirici ve Labirent’te çıkışı bulmak için uyandırıcı nitelik taşımaktadır. Grafik uygulamaların tamamı “Gösteri Toplumu, Devlete Karşı Toplum, Tembellik Hakkı, Ütopya, Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi ve kavram irdelemeleriyle oluşturulmuştur.

11 yüksek lisans öğrencisinin, sanat ve toplumun tasarımcı adayları olarak ortak paylaşım ve farklı disiplin anlayışıyla irdeleyerek ortaya koyduğu grafik uygulamalar, kavramsal çerçeve içerisinde birer görsel sözlük görevi görmektedir.

Mustafa Akman, Yusuf Çolak, Esma  Demirhan, Ekin Demirel, Melis Duğan, Necip Güveniş, Musa Kılıçaslan, Tunç Küçükaslan, Aslı Özcan, Samet Tuna, Gürcan Berkay Uluyüz

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.