Bodrum Gündem

SON DAKİKA…! BÜYÜKŞEHİR YANLIŞINDAN DÖNÜYOR… YENİ TABELAYI 2 GÜN İÇİNDE TAKACAKLAR…

SON DAKİKA…! BÜYÜKŞEHİR YANLIŞINDAN DÖNÜYOR… YENİ TABELAYI 2 GÜN İÇİNDE TAKACAKLAR…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, büyükşehir zabıta ekiplerinin yerinden söktüğü Dibeklihan Tabelasının yenisini belediye olarak kendileri tarafından yenilenerek aynı yere konulacağını  ifade etmiş.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Gündem Gazetesi olarak dün paylaştığımız Muğla Büyükşehir Zabıta ekiplerinin Bodrum Yarımadasında vergilerinin ödenmesine rağmen bazı tabelalrı sahiplerine haber vermeden kaldırdığına dair yaptığımız haber sonrası 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın baş danışmanı duayen gazeteci Can Pulak, Osman Gürün’le yaptığı telefon konuşması sonrasında bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün söz konusu tabelanın büyükşehir tarafından  yenileyerek çevre düzenine uygun olacak şekilde belediye tarafından tekrar aynı yere takılacağını belirtmiş.

“Haber Vermeden Tabelayı Sökmemiz Yanlıştı. Yenisi En Geç 2 Gün İçinde Takılacak…”

8 . Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın baş danışmanı duayen gazeteci Can Pulak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın detayları şöyle;

Bodrum Dibeklihan tabelasının söküm kararının içyüzü anlaşıldı. Yanlışlık düzeliyor..
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün aradı. .Bodrum’da tabela kirliliğini önleme ve düzeltme operasyonunun başladığını, bu bağlamda Yaka köyüne sapan yolun girişindeki tabelalar çirkinliğini önlemek anacıyla tüm tabelaların söküldüğünü ve köşenin yeniden düzenleneceğini ve yasal tabelaların iki gün içinde yerlerine takılacağını açıkladı.
Gürün özetle şunları söyledi:
‘’Dibeklihan benim çok değer verdiğim bir sanat ve kültür merkezidir. .Buranın bir tek taşına zarar verilmesine izin vermem ,gözyummam. .Dibeklihan tabelası tarihi zenginliği de amaçlayan sarı zemin üzerine yaptırılarak, en geç iki gün içinde yerine takılacaktır. Haber vermeden bu düzenlemeyi yapmamız bir yanlışlık olmuştur. Tabela değişikliğini görenlerin çok beğeneceğim söyleyebilirim.’’

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü kurucularından Cenap Tezer’e, Osman Gürün’ün yeni tabelayı en geç 2 gün içinde yerine takacağına dair Can Pulak’la yaptığı görüşmeyi sorduğumuzda “Yapılan son derece yanlış bir uygulama idi. Bunu CHP’li bir belediyenin yapması da ayrıca çok üzücüydü. En azından bizleri haberdar edebilirlerdi. Yenisi yerine takılmadan bu konuda bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.