Bodrum Gündem

45 BELEDİYE BODRUM’DA BULUŞTU… 

Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin işbirliğinde Bodrum’da düzenlenen “Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı” başladı. 3 gün boyunca sürecek olan bu toplantıya 45 Belediye’den, 25 başkan ve 327 meclis üyesi ve personel katıldı. Bin yıllık bir tarihe sahip olan Cittaslow Mudurnu Belediyesi de toplantıya katılan belediyeler arasında yerini aldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

9-13 Ekim 2018 tarihleri arasında Bodrum’un İçmeler Mevkii’nde yer alan Ersan Resort Otel’de gerçekleştirilen toplantının açılışına Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte birliğe üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediyelerden ilgili birim ve müdürlüklerden yetkililer katıldı.

İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞILDI… 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel yönetimlerin bu toplantılar sayesinde birbirlerini tanıdıklarını ve iyi uygulama örneklerini geliştirip paylaştıklarını belirttiği konuşmasında; Başkan Mehmet Kocadon’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, toplantıya katıldıkları için belediye başkanlarına ve belediye çalışanlarına da teşekkür ederken,  Mevzuat bilgilendirme toplantılarının önemini de vurguladı. Batur, toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı memnun olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

MEHMET KOCADON; HERKESİN BİR HİKAYESİ VAR…

Bodrum Belediyesi ve Mehmet Kocadon ev sahibi olarak Bodrum’a gelen 45 Belediye’nin 25 başkanı ve 327 meclis üyesi ve personelini Cevat Şakir’in Merhabası ile selamlayarak “Güzel bir Bodrum sabahından hepinize günaydın, Bodrumumuza hoş geldiniz” dedi.  Başkan Kocadon; “Şimdi hepimizin bir hikayesi var. 20 yıla yakın bir belediye başkanı olarak basamakları tek tek çıktığım için de benim de çok hikayelerim var. Bu 20 yıllık süreçte tabii ki mevzuatlara hep uygun kalmaya çalıştık. Ama belediyecilik öyle bir şey ki zaman zaman kitaplarla yapılmıyor. Eğer böyle yapılmış olsaydı hükümetlerimiz valiler gibi kaymakamlar gibi belediye başkanları atarlardı. Seçilmiş insan yöresini en iyi bilen insandır. Bazen örf ve adetlerimiz mevzuatlarımızın önüne geçebilir. Bunun içinde seçilmiş insanı halkı için takdir hakkını kullanır.  Biz yerelde doğumdan ölüme kadar halkımıza hizmet eden insanlarız…” dedi.

TAŞERON YASASINA 150 İŞÇİ İLE YAKALANDIK, YAZIN ÇÖP İÇİN 400 KİŞİYE İHTİYAÇ VAR…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet kocadon’u dikkatle izleyen Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği toplantısı katılımcılarına Bodrum’un belediye hizmetleri ile ilgili çarpıcı örnekler verdi. Başkan Kocadon Tabelada her ne kadar 160.000 yazıyorsa da biz yazın 1 milyonun üzerindeki misafirlerimize hizmet ettik. Geçtiğimiz yıl çıkan taşeron yasasına maalesef kışın yakalandık. Ben sadece Şundan örnek vermek istiyorum yazın bodrum yarımadasının çöpünü 400 kişi ile topluyoruz arkadaşlar. Ama kışın 150 kişi ile topluyoruz. Taşeron yasasına kaç kişi ile yakalandık? 150 kişiyle. Yetmiyor, kamyonun var şoförüm yok kamyonum var çalıştıracak işçim yok. Kanun Yapıcılar kanunlar yapılırken bu yöreleri çok iyi incelemesi lazım. 160.000 kişilik ödenek ile bir milyon kişiye hizmet etmek akıl kârı değil ve gerçekten de çok zorlanıyoruz…” dedi.

YENİDEN SEÇİLMİŞ GİBİ HİSSETTİM… 

Geçtiğimiz ay 38 günlük hak mahrumiyeti cezası aldığına da değinen Başkan Kocadon; “Basından takip etmişsinizdir. 38 gün hak mahrumiyeti aldım. Niçin aldım biliyor musunuz arkadaşlar? 2006 yılında yıkım kararı alınmış bir duvarı geç yıktığım için. Ve bu arada da imar barışı çıktı. Şimdi kanun yapıcı suçu ortadan kaldırıyor suçluyu ortadan kaldırıyor ama cezayı yerel yönetici çekiyor. Bunun için özellikle buradaki büyüklerime bu konunun tekrar bir gündeme gelmesini istiyorum. Hukuk mantıktır bu mantığa uyumuyor arkadaşlar. Ve ben 38 gün hak mahrumiyetinden geçen hafta perşembe günü göreve başladım. Yeniden seçilmiş gibi oldum yeni bir heyecan geldi. Bugün burada olan tüm belediye başkanı arkadaşlarıma değerli personellerinden üst düzey yöneticilerimize hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum hepinize başarılar diliyorum…” dedi.

MEVZUATIN ANLAŞILMASI ÇOK ÖNEMLİ…

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’da toplantıya katılan tüm belediye başkanlarına meclis üyelerine ve personellerine “Bodrum’a hoş geldiniz” diyerek, “Bu tür toplantılar mevzuatın anlaşılması ve uygulamadaki aksaklıkların azaltılması için önemli. Bu toplantıyı gerçekleştirenlere ve sunumlar yapan hocalarımıza teşekkür ediyorum…” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BİR PROGRAM…

İlk gün E.Sayıştay 4.Daire Başkanı Abdurrahman Acar’ın çeşitli mevzuat konularında verdiği seminer, Perşembe günü sabah oturumunda da devam etti. Perşembe günü öğleden sonra TBB İmar Danışmanı Ayşe Ünal’ın verdiği seminer ile devam edecek olan toplantı Cuma günü sabah oturumunda da devam edecek.

TÜRKİYE’NİN 15.Cittaslow ÜYESİ “MUDURNU BELEDİYESİ” DE BODRUM’DA…

“Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı”na katılan 45 Belediye arasında, geçtiğimiz aylarda Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı olan Cittaslow’un Türkiye’deki 15. üyesi olan, bin yıllık bir tarihe sahip Mudurnu belediyesi de katıldı.

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl’ün başka bir programı olması nedeni ile katılamadığını ifade eden Mudurnu Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Basın yayın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Güray Mercan; “Bodrum çok güzel ve çok özel bir şehir. Başkan Mehmet Kocadon’u dikkatle dinledik. Turizm ile yeni yeni tanışmaya başlayan Mudurnu’da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un tecrübelerinden yararlanmak isteriz. Bu bize yol ve ışık olur. Belediye Meclis üyelerimiz Necdet Türker ve İbrahim Yerlikaya ile birlikte Destek Hizmetlerinden Aydemir Okur, Fen isleri Md Mutlu Kılıç, Zabıta Amiri Erkan Güç ve Belediye Şirket Müdürü Ahmet Öztürk kendi konularında diğer belediyeler ile görüşmeler yapıyor ve bilgi paylaşımında bulunuyorlar. Çok verimli bir toplantı. Bizde Mudurnu Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları paylaşıyoruz…” dedi.

Cuma günü Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin işbirliğinde Bodrum’da düzenlenen “Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı”na katılanlar için tekneler ile kültür gezisi düzenlenecek ve Cumartesi günü itibarı ile bu toplantı sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.