Bodrum Gündem

Bodrum’da Karadeniz Rüzgarı Esti… Foto Galeri…

Bodrum’da gerçekleşen 4. Hamsi Festivalinde 3 ton hamsi pişirilip dağıtılırken meydanı dolduran yüzlerce vatandaş saatlerce Karadeniz müziği eşliğinde saatlerce horon teptiler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum İskele Meydanında bu yıl 4. Sü gerçekleşen festivale Bodrum  Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, İYİ Parti  Bodrum Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Tosun, Belediye Meclis üyeleri ve birçok sivil toplum kuruluşu baş vatandaş katıldı.

İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Karadeniz yöresi ürünleri için satış noktaları kurulurken pişirilerek dağıtılan 3 ton hamsi için metrelerce kuyruk oluştu. Festivalde Karadenizli sanatçıların ve halk oyunları guruplarının canlı performansı beğeni topladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, festivalde yaptığı konuşmada insanların kendi yöresine ait örf ve adetlere sahip çıkmasının önemine değinirken “Her yöremizin kendine göre örf ve adetleri, kültürleri vardır. Bunlara sahip çıkmak, topluma sahip çıkmak demektir. Bunun için bugün burada hoşgörümüzle, birlik beraberliğimizle bu güzel festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel görüntünün güzel ülkeme örnek olmasını diliyorum” dedi.   Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a Trabzon yazılı rozet takarak kendisini fahri Trabzonsporlu ilan etti.

Bodrum  Kaymakamı Bekir Yılmaz, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden etti. Yılmaz “Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi adına güzel bir etkinlik. Öncelikle Dernek başkanımıza, Dernek yönetimi ve sponsorlarımıza katkıda bulunan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgili Bodrumlular, değerli hemşehrilerim; Bodrum’un değerini asla unutmayacağız ama doğduğumuz yerin de kıymetini bileceğiz. Bodrum’un %12 si Karadenizli olan, yaşayan insanların bulunduğu dünyanın en güzel merkezlerinden birisi.  Sayın savcım ve rektörüm gibi bende Karadenizliyim. Amasya’yı Karadeniz sayıyor musunuz bilmiyorum ama bende Karadenizliyim. Biz her zaman milletimizin emrindeyiz. Sizlerin de emrindeyiz. Kapımız her zaman sizi açık. Ne zaman arzu ediyorsanız buyurun gelin. Bir sıkıntınız olursa, başınız dertte olursa bilin ki burada bir kardeşimiz var. Biz milletimize hizmet etmek buradayız hiç unutmayın” dedi.

Bodrum  Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, bu yıl 4. Sü gerçekleşen festivale sponsor olan firma temsilcilerini sahneye davet ederek birere plaket takdim ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.