Bodrum Gündem

Muğla’da 5 bin 300 çiftçiye 15 milyon lira yem desteği ödenecek…

Tarım ve Orman Bakanı Dr.Bekir Pakdemirli sektör temsilcileri ile buluşmak üzere Muğla’ya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Ak Parti İl Başkanlığınca gerçekleştirilen program çerçevesinde Bodrum, Milas ve Yatağan ilçelerinde açılışlara ve fabrika ziyaretlerine katılan Bakan Pakdemirli’ye Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, Vali Esengül Civelek, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır eşlik etti.

“Üreten Muğla Projemizi taçlandırdık…”

Program kapsamında açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete açıklamasında şunları ifade etti; “Bizler memleketimizin tarımsal kalkınmasına çok önem veren bir siyasi partiyiz. Bu kapsamda, kamuoyunun da yakından bildiği ve 2016 yılından bu yana devam ettirdiğimiz  “Üreten Muğla” projemizi Sayın Bakanımızın Muğla ziyareti ile taçlandırmak istedik. Bu manada sektör temsilcilerimiz ile buluşup sorunlarını sayın bakanımıza iletmelerini hedefledik. Muğla’mızın bir karış toprağının zayii edilmemesi, toprakların en rasyonel bir şekilde kullanılması, hayvancılıkta kendi bünyesinde, kendi meralarında hayvansal üretimini sağlayabilmesi önceliğimizdir. Üreten Muğla projemizle öncelikle üreticilerimizle bir araya gelerek tespit ettiğimiz spesifik sorunları ve yine üreticilerimizin önerdiği çözüm önerileri ile çözme gayretindeyiz. Dolayısıyla bölgemize has tarımsal üretimin önünde engel olan sorunları ortadan kaldırmak suretiyle, ilimizin üretimine bir ivme kazandırmak istiyoruz. Bakanlığımızdan gelen uzman arkadaşlarımızın, ilgili kurumlarımızın ve sektör temsilcilerimizin buluşmasını çok önemli buluyoruz. Süt üreticilerinden, arıcılığa, Örtü altı yetiştiriciliğinden su ürünleri yetiştiricilerine, kadar Üreten Muğla Projemiz kapsamında tespit ettiğimiz tüm sorunları ve çözüm önerilerini bu gün burada konuşacağız…” dedi

Başkan Mete “Sayın Bakanımıza ve Bakanlıktan gelen uzman ekibimize, sorunları konuşmak üzere programa katılan tüm sektör temsilcilerimize ve katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum…” diyerek sözlerini tamamladı.

“Temsilciler sordu bakan cevapladı…”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Salonunda gerçekleşen programa Bakan Pakdemirli başkanlık etti. Sektör temsilcilerinin ifade ettiği sorunları dinleyen Pakdemirli toplantı salonunda sorulan sorulara tek tek cevap verdi.

Sorunları anında ilgili kurum ve birimlere ileten Bakan Pekdemirli şöyle konuştu;

“Muğla ilimize 16 yılda 1.3 milyar hibe verildi. Tarımsal hasılat 3,8 kat arttı. Bu durum Muğla’nın turizm kenti olduğu kadar tarım kenti olduğunu da göstermektedir. Küçükbaş hayvancılığımızdaki yüzde 78 artış, süt üretimimizdeki yüzde 422’lik artış Muğla’mızın başarısının bir başka yönü. Muğla ilimize Orman ve su alanlarında 3.3 milyar yatırım yapılmış, 140 milyon fidan dikimi, 57 dere ıslahı gerçekleştirilmiştir. Muğla’ Türkiye’de bakla, darı ve börülcede birinci, nar ve domateste ikinci, barbunya, limon, tarla domates, susam, avokado ve anasonda üçüncü, kabak, patlıcan, turunç, harnupta da Türkiye’de dördüncü sırayı alıyor. Ayrıca Su ürünlerinin yüzde 35’i Muğla’dan sağlanıyor…”

Muğla’da 5 bin 300 çiftçiye 15 milyon lira yem desteği ödenecek…

Bakan Pakdemirli sözlerine şöyle devam etti; “2018 yılı buzağı desteklemeleri Şubat sonunda. koyun ve keçi desteği de Mart ayın itibariyle yapılacak. Mazot gübre ödenesi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Muğla’da 28 bin çiftçimize de 15,3 milyon lira mazot gübre ödemesi yapılacak. Afetten zarar gören çiftçilerimize destekleme 782 çiftçimize ait 13 bin 600 dekar alandaki zararlar için tahmini 8 milyon lira ödeme yapıldı. Muğla’da 5 bin 300 çiftçiye 15 milyon lira yem desteği ödenecek. Arıcılıkta kovan başı 10 lira olan desteklemeyi de 15 liraya çıkarıyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.