Bodrum Gündem

“Aras, Kendi Tesislerindeki Şezlongları Kaldırdığında Samimiyetine İnanırım.”

“Aras, Kendi Tesislerindeki Şezlongları Kaldırdığında Samimiyetine İnanırım.”

Gazeteci yazar Necip Damar Bodrum Belediyesi tarafından Halk Plajlarından şezlongların kaldırılması ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Şapkamızı öne koyalım. En başta Başkan Ahmet Aras’ın kendi tesislerinden başlayıp şezlongları kaldırdığında bu olayın samimiyetine inanırım.” Söylemi ile Halk Plajlarındaki uygulama hakkında tepkisini dile getirdi

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Halk Plajlarında plastik şezlongların kaldırılması kararı ile ilgili gazeteci yazar Necip Damar’ın kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı teki yazısı dikkat çekti.

Necip Damar yazısında “Bodrum’un halk plajlarında şezlonglar kaldırıldı. Bu yaklaşım bana şunu çağrıştırıyor ” Harcama gücü olmayan halkı bir yere kanalize edelim. Onlara göstermelik küçük plajları “AÇIK” olarak gösterelim. Yani bakın “Halk Plajlarımız” var diyelim ama esas ranta konu olan İşletme tabir ettiğimiz ve kesinlikle para vermeden plajdan istifade edemediğimiz sözde ecri misli ödenmiş “İşletme Plajları”na dokunmayalım. Ne kadar çok ses bu öneriye hemen karşı çıkıyor değilmi… Oysa “İşletme Plajları” tarafından Bodrum parsellenmiş durumda. Geçenlerde Bardakçı koyuna şöyle bir bakalım dedik. İnanılmaz manzara.. Bir yanda Azka Oteli diğer yanda Blue otel iki utanç duvarı örmüşler. Duvar gittikçe daralıyor ve üzerine bir demir kapı koymuşlar. Üzerine de giriş çıkış saatleri yazıyor. Yani kilitliyorlar. Tüm plajın içinde neredeyse denize bir metre kala duvarlar var. Bu duvarlar ve bu manzara bir utanç abidesi. Kargı Plajı Yeşilyurtlular başta olmak üzere imtiyazlı siteler tarafından ele geçirilmiş. Yanlışlıkla bilmeden girerseniz herbiri birdenbire sosyal demokrat kimliklerini atıp “Çirkinleşebilen” saldırgan sözde plaj sahiplerine dönebiliyorlar. Ortakent Plajı ona keza girebilecek hiçbir yer yok.” Derken

“Şapkamızı öne koyalım. En başta Başkan Ahmet Aras’ın kendi  tesislerinden başlayıp şezlongları kaldırdığında bu olayın samimiyetine inanırım” şeklindeki açıklamasına şöyle devam eti “Parasını verdik, Yasal gibi kılıflara saklanmadan “Plajları” herkese açabiliyorsak kendimizi “Sosyal” varlıklar olarak görebiliriz. Bodrum’un dört bir yanı ve plajları rant kapısı olmuşken bir küçük plajı “HALK PLAJI” yaptık ve şezlongları kaldırdık demek göstermelik bir iş sadece küçük bir gösteri olur. Ahmet Başkan’ın her zaman karşısına çıkacak bu sorular mevcut: Ben sizin plajınızda istediğim yere şemsiyemi koyup denize girebilir miyim? Veya Teknemi getirip iskelenize bağlayabilir miyim? ya da akşam sizin iskelenizde Yaş Günü Partimi kendi imkanlarımla iki sandalye bir seyyar masa atıp buzluğumda getirdiğim içkilerimle kutlayabilir miyim? Cevap büyük olasılıkla” hayır” olur. Birçok plaj ve otel restoran işleten arkadaşım bana bu konuda kızabilir ama olması gereken maalesef bu. Şu anda biliyorum ki Ahmet Aras ta ayni duyguları yaşıyor istiyor bu adımı ama aşması gereken bir durum var ortada. Yani tüm şezlongların kalkması ve plajlar insanların kullanımına açılması’nın sinyali olarak algılayalım bu güzel hareketi. ” “HALK PLAJI” kavramı yerine Kumbahçe Plajı olmalı. Ortakent Plajı olmalı, Kargı Plajı olmalı. Bu dünyanın en büyük plajlarında böyle. “Malibu Plajı” ” Venice Beach” vs. Kilometrelerce plaj ve bir tek şezlong yok. Haydi Bodrum…”

Yorumlar

  1. Nur dedi ki:

    Halk plajlarındaki şezlongları neden kaldırıyor anlamadım? hani halka iyileştireceklerdi? ne yapıcaz kumda havludamı yatıcaz? bu arada her ikiside olmalı işletmelerde halk plajlarıda.. kim nereye gitmek isterse oraya gitsin, servis almak isterse onlarada saygı duymak lazım..