Bodrum Gündem

VII. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası

VII. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası

VII. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası yaklaşıyor! Slow Food  Yaveş Gari Bodrum Birliği olarak sizleri bu sene 11-13 Aralık tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleştireceğimiz  geleneksel pazar yeri ikramlarına bekliyoruz.

Bodrum Gündem Haber

Amacı “iyi, temiz ve adil gıda” olan Slow Food hareketi, 1986’da İtalya’da Roma’da açılan hamburger zincirlerine karşı, yerel lokantaları ve geleneksel mutfakları korumak amacıyla başlatılmış, günümüzde 160′den fazla ülkede bulunan destekleyicileri, 1.600 yerel grubu ile uluslararası bir harekete dönüşmüştür.

Amacımız:

-Yerel ve geleneksel besinleri, pişirme ve hazırlama yöntemlerini korumak ve tanıtmak,

-Hızlanan hayat temposunda ayaküstü yemek yeme (fast food) alışkanlığına karşı keyifli ve bilinçli beslenmeyi teşvik etmek,

-Özellikle gençlerin tad eğitimini sağlamak, fast-food tehlikesine karşı bilinçlendirmek,

-Yöre çiftçilerini destekleyici kamuoyu oluşturmak,

-Gıdaya yönelik genetik mühendislik uygulamalarına karşı çıkmak,

-Tarım ürünlerinde kimyasalların ve hormonların kullanımını engellemek,

-Endüstriyelleşen tarım uygulamaları yüzünden doğa ve çevre tahribatına karşı çıkmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını desteklemektir.

Her sene 10 Aralık’ta Slow Food tarafından dünya çapında kutlanan Terra Madre- Toprak Ana Günü ise, yerel gıdanın dünya çapında fark edilmesi ve kutlanması bakımından çok önemli bir yere sahiptir. Terra Madre -Toprak Ana pozitif küreselleşmeyi temsil eder. Tarımdaki endüstrileşmeyi ve yemek kültürlerinin tek düzeliğini reddeder.

Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği olarak bizler bu sene de Bodrum Belediyesi ve Bodrium Otel destekleriyle VII. Toprak Ana ve Yerli Malı Haftası kutlamalarımızın yapıyoruz.

İsrafı önleyerek sürdürülebilir bir dünyaya destek olmak ilkesinde buluşan bu işbirliği çerçevesinde 13 Aralık Cuma günü sabah saat 10:00’da Bodrum Pazar Yeri’nde çorba ikramımıza sizleri bekliyoruz.

PROGRAM:

  • 11-13 Aralık tarihleri arasında çeşitli orta öğretim okullarında Hacettepe Ünifersitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Remziye YILMAZ ile “Okulda Gıda ve Sağlık” söyleşileri
  • 13 Aralık Cuma saat 10:00-11:00 Yer Bodrum Merkez Pazar Yeri, Köylü tezgahlarının yanında, Bodrum Belediyesi ve Bodrium Otel işbirliğiyle Muğla Tarhana Çorbası, Bodrum Gemici Peksimeti ile Bitez’li üreticilerden Coğrafi İşaretli Bodrum Mandalinası ikramı.

İLETİŞİM: 0533 739 8909

www.slowfoodbodrum.org / instagram: slowfoodbodrum

facebook: bodrumslowfoodbodrum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.