Bodrum Gündem

İŞİN ASLI / Serkan Ceylan Bodrum Gündem yazıları…

İŞİN ASLI / Serkan Ceylan Bodrum Gündem yazıları…


İran da ekonomik sıkıntılardan dolayı çok ciddi protesto ve ayaklanmalar vardı ve mevcut iktidar ciddi bir otorite ve beka sorunu ile yüzleşmek üzereydi.
Trump da azil süreci ile başlayan ve ters gitmeye aday çok ciddi sıkıntıların olduğu bir seçim kampanyasına girmek üzereydi
Tam da bu esnada Irak da green zone olarak belirtilen ve ultra güvenlikli olan bölgeye 1000 lerce kişi ellerini kollarını sallayarak girip zaten çoktan boşaltılmış olan ABD elçiliğinin önüne kadar piknik yapar gibi gelip saatlerce bağırıp çağırıp yalandan bir iki lastik yakıp, elçiliğin zırhlı dış bahçe kapılarına taş ve tuğlayla saldırıp (!?) çekiliyorlar. Tüm bu eylemleri an ve an tüm dünya kanallarından tam da kapının önünden dumanın en yüksek çıktığı açıdan çekilerek yayınlanıyor.
(Not: O bölgeyi görmeyenler için söyleyeyim Green zone da ABD elçiliğine geçilen alana tek giriş Dicle nehri üzerinde ki bir köprüden yapılır ve o köprüyü size birileri yol vermedikçe değil binlerce kişinin , 10 kişinin bile geçmesi imkan dahilinde değildir.)

Bu olayı takip eden 3. günde ABD nin bir karşı hareket yapmasının en çok beklendiği sürede İran ın en ikonik en tecrübeli generali gece vakti ABD kontrolündeki Bağdat hava limanının etrafında dolanan otobanda ko koca bir konvoyla yola çıkıyor ??? ve dronlar tarafından havaya uçuruluyor.!!

Sonuç:
1. İran da bu sabah itibari ile artık hiç kimse hiç bir sebep ile protesto filan yapamaz, tüm ülke dini lider etrafında şeytan ABD ye karşı birleşir ve bu karambolde rejim ne kadar çatlak muhalif ses var ise savaş ve intikam çığlıkları arasında çaktırmadan temizler.

2. Basına saldırı emrinin direk Trump tarafından verildiği söylenir ve Trump da anında bir amerikan bayrağı tweetler, Şeytan (?) ve terörist rejimlere haddini bildiren kahraman kovboy ABD başkanı ABD yi yeniden “great” yapar ve seçim öncesi kafadan +5 puan ile maça başlar. Kendisini azil etmek isteyen gafillerin dahi en az 1 hafta 10 gün sesinin dahi çıkamayacağı rahatça atıp tutabileceği harika bir iklim oluşur.

3. Yükselen tehdit algısı ve savaş atmosferi nedeni ile Petrol fiyatları dahil riskli pazarlarda çok ciddi bir dalgalanma ve hareket oluşur. Bu sayede daha önceden zaten bu saldırı bilgisine sahip olan ve buna göre pozisyon almış büyük oyuncular en basit senaryoda bile milyarlarca dolar günlük kar elde ederler..

4. Ekonomisi tamamen petrol fiyatlarına bağımlı olan Rusya bu artış ile rahat bir nefes alır, aynı anda Suriye ve İdlib bölgesinde yaşanan göç dalgası dahil tüm trajedilerde tam en üst noktaya ulaşmışken dünya gündeminden düşer.

Bu bilgileri derleyip sizinle paylaşırken bunu çok azınızın okuyacağını biliyorum ama yine de bir yerlerde kaydı geçsin diye özetlemek istedim.

SC

Yorumlar

  1. Irfan Odabasi dedi ki:

    Cok dogru Analiz etmissiniz, Görüslerinize katiliyorum.Cogumuz bunu basit bir Olay olarak algiliyor ama sonucta Olayin Etkileri cok genis kapsamli!

  2. Mustafa büyüksöylemez dedi ki:

    Yorumuna katılıyorum..Hele uluslararası piyasalarda,altın ve petrole yatırım yapanlar ciddi paralar kazandı.Bu saldırının olacagı çok önce biliniyordu..

  3. Haldun Dinç dedi ki:

    Günümüzde seçilmiş veya daha doğrusu seçtirilmiş yönetimler iktidarda kalabilmek için gerekli olan iç kenetlenmeyi sağlayabilmek için dışarıda göstermelik düşman yaratmaya devam ediyorlar. Gelir dağılımındaki uçurumlardan , adaletsizlikten , memnuniyetsizlikten kaynaklanan toplumsal başkaldırıların önüne geçebilmek için yapabildikleri veya yaptırılan en geçerli senaryo şimdilik bu görünüyor. Her şeyi yaptıran veya yaptırma gücü olan sermayenin ana para kazanma kaynaklarından bir tanesi olan enerji fiyatlarının yükselmesi de büyük oyunun esas amacına hizmet etmeye devam ediyor.
    Yazınızı bir WhatsApp grubunda okuduktan sonra çok beğendiğim için websiteniz’de ifade etmek istedim . Teşekkürler..