Bodrum Gündem

Bodrum’a Dünya Şampiyonası Müjdesi…

Bodrum’a Dünya Şampiyonası Müjdesi…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, 9-13 Eylül tarihleri arasında Techno 293 Plus&Foil Dünya Şampiyonası’nın Bodrum’da düzenleneceğini söyledi.

Bodrum Gündem Haber

Techno 293 Plus & Foil Dünya Şampiyonası 09 – 13 Eylül 2020 tarihleri arasında Bodrum Bitez’de gerçekleşecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Bitez’e kazandırılan Yelken ve Su Sporları Merkezi’nde gerçekleşecek Dünya şampiyonasına, yaklaşık olarak 30 ülkeden 300’e yakın sporcunun katılacağını belirten AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, bu tarihlerde Bodrum’da apayrı bir spor heyecanı yaşanacağını söyledi.

Tesisleşmenin Meyvelerini Topluyoruz

Techno 293 Plus & Foil Dünya Şampiyonası’nın su sporlarında çok prestijli bir şampiyona olduğunun altını çizen Osman Gökmen; “Techno 293 Plus sınıfı Dünya Yelken Federasyonu tarafından resmi olimpik altyapı sınıfı olarak tanınmaktadır. 2019 yılı World Sailing yıllık toplantısında alınan kararla Dünya Gençler Şampiyonası ile Gençlik Olimpiyatlarında kullanılacak malzeme, “foil” olarak seçilmiştir. Foil ayrıca 2024 olimpiyatlarında da kullanılacak olan malzemedir. Techno sınıfı da geliştirdiği foil malzemenin ilk yarışını ülkemizde gerçekleştirecektir. Bodrum’da Eylül ayında tam bir spor şenliği yaşanacak. Bu şampiyonanın Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından kısa süre önce Bodrum’a kazandırılan Yelken ve Su Sporları Merkezi’nde yapılacak olması çok güzel. Böylelikle sporda tesisleşmenin meyvelerini topluyoruz. İnanıyorum ki Bodrum’da spor tesislerimiz arttıkça bunun gibi çok önemli organizasyonlar Bodrum’a gelecektir. Bu vesileyle tesisin Bodrum’a kazandırılmasında büyük emeği olan başta Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Türkiye Yelken Federasyonumuza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.