Bodrum Gündem

Ne Olacak Bu Bodrum Kalesinin Hali?

Ne Olacak Bu Bodrum Kalesinin Hali?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bodrum Kalesi ile ilgili sordu, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy yanıt vermedi…

Bodrum Gündem Haber

CHP’nin, en çalışkan ve ses getiren işçi milletvekili Süleyman Girgin Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Turizm Bakanına Ne olacak bu Bodrum kalesinin hali? Diye sordu. Sözlü cevap bölümünde, Girgin’in sorusuna yanıt verilemediği için, İç Tüzük gereği yazılı cevap verileceği ifade ediliyor.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in tutanaklara da geçen ve Bodrum’u yakından ilgilendiren sorusu şu şekilde;

“Sayın Bakan,

UNESCO’nun korunması gerekli kültür varlıkları aday listesinde yer alan Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde yenileme çalışmaları kapsamında, kale içerisine yapılacak olan müze ve sergi amaçlı yapılaşmalar kalenin dokusunu bozacaktır.

Bodrum Belediyesi ve sivil toplum örgütleriyle yapılaşmaya karşı kale içerisindeki yeni yapılaşmalar hakkında halkın haklı itirazlarını değerlendirmek amacıyla görüş alışverişinde bulunmayı düşünüyor musunuz?

Kalenin SİT alanı olması nedeniyle, kale içindeki yıkımın mutlaka fiziki zarar vereceğinden dolayı arkeologlardan, turizm rehberlerinden görüş aldınız mı?

Muğla İkinci İdare Mahkemesi Bodrum Kalesi için oy birliğiyle “Korunarak gelecek nesillere aktarılmalı…” kararı vermiştir. Bu kapsamda Bodrum Kalesinin bir plan dâhilinde restorasyon yapılması dışında kalenin dokusunu bozacak çalışmalara devam edecek misiniz?”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yazılı sorusuna yanıt geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.