Bodrum Gündem

Devlet’ten Bodrumlulara VEFA

Devlet’ten Bodrumlulara VEFA

Bodrum Belediyesinin de içinde yer aldığı, Bodrum Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu Bodrumlulara hizmet vermeye devam ediyor…

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen yazılı bir basın açıklaması yaparak “Bodrum Kaymakamlığı koordinesinde çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu, hayırseverlerimizin katkılarıyla bugüne kadar binlerce Bodrumlu’ya yardımda bulunmuştur. Yardımlar devam etmektedir…” dedi.

Harcanan paralar devletin milletin parasıdır…

Koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü günler yaşanan bu süreçte Bodrum’da da Bodrum Belediyesi’nin de içinde bulunduğu, Bodrum Kaymakamlığı Vefa Destek Grubuyla yurttaşların hizmet verildiğini kaydeden AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Gökmen’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Yapılan yardımların reklam aracı olarak kullanılması doğru değildir. Hem merkezi idarenin hem de mahalli idarelerin vatandaşımıza destek olması zaten görevidir.  Harcanan paralar devletin milletin parasıdır. Emeği geçenlere, özellikle hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu konunun siyasi malzeme yapılmasını uygun bulmuyoruz. Kimin ihtiyacı varsa muhtarlıklarımıza, belediyemize veya Vefa Destek Grubuna veya Kaymakamlığımıza müracaat edildiğinde yardıma muhtaç ise yardım yapıldığını biliyoruz…”

Sanki Devletimizin Bodrum’da yeteri kadar yardım yapmadığı algısının yaratılmak İsteniyor…

Gökmen açıklamasında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı eleştiren AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Gökmen; “Ancak son günlerde geçtiğimiz zor süreçte şahit olduğumuz bazı açıklamalarda, özellikle bu ihtiyaçların karşılanmasında yetkili ve sorumlu grubun içerisinde yer alan, bazı makam sahiplerinin her gün basın karşısına çıkarak sanki Devletimizin Bodrum’da yeteri kadar yardım yapmadığı algısının yaratılmak istendiğini görmekteyiz. Bu yüzden sessiz sedasız ama oldukça yoğun bir şekilde yapılan yardımları sizlerle paylaşmak istedik…” diyerek yapılan yardımları maddeler halinde sıraladı.

AK parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen bu zor süreçte bugüne kadar yapılan yardımları şu şekilde sıraladı;

  • Vefa Destek Grubu ile yaklaşık 5000 aileye gıda erzak yardımı yapılmıştır, 7000 kişiye ulaşmak için dağıtım çalışmaları devam etmektedir.
  • İlk fazda merkezi sistemle geçtiğimiz hafta 1.000 aileye 1.000-TL nakdi yardım yapılmıştır.
  • İkinci fazda yine merkezi sistemle önümüzdeki hafta yaklasik 2.200 aileye 1.000-TL nakdi yardım yapılacaktır.
  • Üçüncü faz çalışmalarına ise Bodrum Kaymakamlığı Vefa Destek Grubunca devam edilmektedir ve 2.500 aileye daha nakdi yardım yapılacaktır.
  • Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarından binlerce kişiye çeşitli miktarlarda nakdi yardımlar yapılmaktadır.
  • Bodrum’a ulaşan binlerce maske PTT tarafından dağıtılmaya başlanmıştır. Bu hafta sonu dağıtım devam edecektir.
  • Esnafımız ve vatandaşlarımızın elektriği borçtan dolayı kesilmemektedir.

Bu zor süreçte Milletimiz Devletimizle el eledir…

AK parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen açıklaması şu ifadeler ile sona eriyor; “Elbette biraz konforumuzdan fedakârlık edeceğiz. Ama biliyoruz ki ihtiyacı olan hiç kimse Devletimizce mağdur edilmeyecektir. Bunlar dışında bizlere ulaşan esnafımızın sorunlarının çözümü konusunda, destek paketleri, borç ertelemeleri, uygun kredi imkânları gibi Devletimizin etkin çalışmaları konusunda bilgilendirmeler ve yol göstermelerimiz devam etmektedir. Bu zor süreçte Milletimiz Devletimizle el eledir. Devletimiz ülkemizin tamamında olduğu gibi Bodrum’da da tüm imkânlarını seferber etmiştir ve yardımlar aralıksız devam etmektedir. Özlediğimiz günlere çok yakında kavuşmak için bugün her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde bir aradayız. Güçbirliği yaparak verdiğimiz bu büyük mücadeleyi kazanacağız. Çünkü #BizBizeYeterizTürkiyem…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.