Bodrum Gündem

CHP Bodrum’un Goca Çınarı Terzi Cavit Acar Vefat Etti (Haberli – Yorum)

 

Yaşamımız içinde bazı isimler vardır, çok sevilirler. İşte Terzi Cavit Acar’da bu isimlerden birisiydi. 1949 Bodrum Gökçebel-Dirmil doğumlu Cavit Acar’ın adı Cumhuriyet Halk Partisi ile özdeşleşmiştir. Bodrum CHP Örgütü denildiğinde ilk akla gelen isimlerin başındaydı. 

1974 yılında Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Cavit Acar 12 Eylül öncesinde Bodrum’un tek CHP’li Meclis Üyesiydi. 12 Eylül sonra Emin Anter Belediye Başkanı seçildiğinde 1980-1994 yılları arasında yine Bodrum belediye Meclis üyeliği yapmıştı.

Bilge bir adamdı Cavit Acar. CHP’nin çınarları Sedat Keten, Osman Öneş, Uğur Sert gibi isimlerle CHP’nin bu günlere gelebilmesinde çok büyük emekleri olmuştu. Terzilik yaptı yıllarca. Öyle terzilik deyip geçmeyin, Bodrum’da efsane terziler vardır; İbrahim Özkeskin örneğin. O biraz üst sınıfa hitap eden bir terziymiş. Ömrü uzun olsun Tevfik Uslu vardır. Şile bezine hayat veren bir ustadır ki hala çalışıpduru. Rahmetli Terzi Cengiz usta vardır, o da Bodrum’un efsanelerinden biriydi. Terzi Cengiz Cömert daha çok dar gelirli Bodrumluların terzisiymiş. Lakin Yavuz Donat gibi bir çok usta gazeteci gelip onunla muhabbet eder Bodrum ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerini dinler ve o görüşleri köşelerine aktarırlarmış. Terzi Cavit işte bu Cengiz ustanın çıraklarından.

Yelken imalatı da yapmış yıllarca. Yelken bezi dikmek öyle her babayiğidin harcı değil derler, zor işmiş.

Deniz Baykal’ın kankasıydı Cavit usta. Tolga Çandar’ı pek severdi. Kıvrak bir zekası vardı. CHP ve SHP birleşmesinde aktif rol alan isimlerden. Siyasetin nabzını iyi tutar, kimin ne kadar oy alacağını da bire bir tahmin ederdi. 15 senedir tanırım, Bodrum’un bütün seçim sonuçlarını önceden bana söylerdi ve tam 12’den vururdu.

Son yıllarda Atatürk Caddesindeki evinin girişinde tadilat yapar, gelen geçenle de muhabbeti eksik etmezdi. Biricik hayat arkadaşı Ziynet abla ile mır mır sohbet ederlerdi kimi zaman. Yılın 10 ayı hiç aksatmadan sabah 07:30’da Kumbahçe’den denize girerdi. Tadilat yapardı dedim ya, pantalon paçası filan. Öğrenciler gelirdi, çoğu kez para almazdı. Çocukları pek severdi.

İşte bu goca çınar Ocak ayından bu yana hastaydı ciğerlerinden. Bir de bel fıtığı varmış. Mahallemizin doktoru Kerim Cangır öyle dedi. Dr. Kerim her gün uğrardı, muayene ederdi. İğnesini yapar ilaçlarını yazardı. Ziynet abla “İki üç gündür iyice kötüleştiydi. Belinin ağrıları da dayanılmaz olduydu. Milas’a İzan Hastanesine götürün dedi. Götürdük, gözlerini kapayıverdi…” diye son anlarını anlattı.

Çok efendi, iyi bir esnaf oğlu var Özgür, bir de hanımefendi Pınar.

Bu gün cenazesi Atatürk Caddesindeki evine getirildi ve helallik alındı. Pek az kişiydik bu koronavirüs belasından kaynaklı. CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan vardı, Dr.Kerim Cangır, Kemal Güneri vardı. Terzi Cengiz’in oğlu Şenol Cömert, Eczacı Ertuğ Pekgenç ve mahalleliler vardı. CHP Bodrum’un efsane Gençlik Kolları Başkanı Niyazi Atare’de siyasette çok şey öğrendiği ağabeyine son görevini yerine getirmek için oradaydı.

Evinin orada helallik alındıktan sonra, Ortakent Kerem Aydınlar Camiine götürüldü. Toprağa verilirken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta oğlu Özgür Acar ve damadı Tahsin Yazıcı ile birlikte cenaze namazı için saf tuttu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’de oğlu Özgür’ü arayak acısını paylaştı.

1949 doğumlu CHP Bodrum’un goca çınarı Cavit Acar Ortakent mezarlığında toprağa verildi…

Ben onun iyi bir insan olduğuna tanığım, Devri daim olsun…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.