Bodrum Gündem

CHP Bodrum Kadın Kolları İstanbul Sözleşmesi İçin İmza Kampanyası Başlattı

CHP Bodrum Kadın Kolları İstanbul Sözleşmesi İçin İmza Kampanyası Başlattı

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararnamesi ile iptal edilmesini protesto eden CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları imza kampanyası başlattı.

Bodrum Gündem Haber

Bugün İlçe Başkanı Halil Karahan ve partililer, parti binası önünde biraya geldi. Ellerinde “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”, “Sözleşmeye dokunmayın, kadını yaşatın” yazılı dövizler taşıyan kadınlar “Kadına Şiddete Son” yazılı büyük bir pankart açtı.

CHP İmza Kampanyası BaşlatacakBasın açıklamasını okuyan Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan, şunları söyledi: “Burada Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Kadın Kolu, İlçe Örgütümüz, Kadın Üyelerimiz, halkımız ve bodrumun çok güçlü kadınları ile birlikte tek adam rejimine dur demek için bir araya geldik. Sizin de bildiğiniz ve benim size hatırlatmak istediğim, CHP Kadın Kolları’nın kuruluş amaçlarından birisi “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin, yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına karşı her türlü şiddeti önlemek için mücadele etmek, toplumsal yaşamın her alanında kadınların özgür ve eşit bireyler olarak yer almalarına katkıda bulunarak kadın hareketine öncülük etmek…”şeklindedir. 

Yani kadının insan haklarını savunmak ve sahip çıkmak CHP’nin ve CHP Kadın Kollarının görevidir. Ve bizler, tek adam hükümetine bakıp, “kadınlar 1’den büyüktür” diye haykırıyoruz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshine dair Cumhurbaşkanı kararına ilişkin tavrımız çok nettir. Bu karar yok hükmündedir. 

Bir süredir anlamsız bir şekilde çarpıtılarak kamuoyuna kötülenen, hedef gösterilen “İstanbul Sözleşmesi’nin tam adı “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’dir. Hatırlayalım: Bizler, sözleşmenin Türkiye Cumhuriyeti tarafından fesih girişimini bir gece yarısı öğrendik. Erdoğan’ın imzasıyla alınan karar 20 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Tek cümlelik bu karar, ne bir gerekçe içeriyor, ne de bir açıklama. Bu toplumun en az yarısını oluşturan kadınları olarak bizler, her platformda sözleşmenin etkin uygulanması için sesimizi yükselteceğiz.

Erdoğan’ın milletin iradesini ve hukuku yok sayarak aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaktan, sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması ve kadının özgürleşmesi mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Nihayetinde, tek bir kadının hayatı dahi, manasız siyasetinizden daha üstün, daha önemlidir. Partimiz, ilk seçimde iktidar olduğunda, Sözleşme’nin gereklerini tamı tamına yerine getirecektir. 

Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 42 milyon kadının yaşam hakkının elinden alınmasına izin vermeyeceğiz. Zaten genel merkezimizde hayata geçirdiğimiz Yaşam Hak projesi tam da bu amaca hizmet etmektedir. Ayrıca Parti Programımızda kadına yönelik şiddetin durdurulması için bütün tedbirlerin gecikmeksizin alınması öngörmektedir. Yine CHP’nin son Kurultay’ında kabul ettiği “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” de kadın erkek fırsat eşitliğini vurgulamakta, kadın haklarını insan hakları meselesi olarak tanımlamakta ve kadınla erkeği eşit görmeyen anlayışı reddetmektedir.

Bizlerin inatla ve dayanışma bilinci ile sürdürdüğü mücadelemiz sayesinde, bu Sözleşme’ye taraf olunacak, taraf kalınacak ve ülkemizin her bir karışı kadınlar ve çocuklar için güvenli hale gelsin diye gerekleri yerine getirilecektir. Tekrar söylüyoruz; İstanbul Sözleşmesi Yaşatır! Başta TBMM olmak üzere her platformda bu sözleşmenin gereklerinin yapılmasını sağlamak için kadın hareketiyle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahalleler, meydanlar dahil bizim için mücadele alanıdır…”

Umut Anıl Özdoğan, basın açıklamasının ardından CHP Bodrum İlçe Başkanlığı olarak sözleşmenin feshedilmesine karşı ilçe binasında imza toplayacaklarını ve topladıkları imzaları meclise göndereceklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.