Bodrum Gündem

Özel eller eTwining projesi ile Çökertme kebabı yapmayı öğrendi

Özel eller eTwining projesi ile Çökertme kebabı yapmayı öğrendi

Yiyecek ve içecek hizmetleri alanında özel eğitimle mesleki eğitim alan 90 öğrenci, uzaktan eğitimde bir araya gelerek Çökertme Kebabı yapmayı öğrendi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Serkan Olcaycan öncülüğünde çökertme kebabı yapan öğrenciler profesyonel aşçıları aratmadı. Aralarında görev paylaşımı yapan öğrenciler kendi elleriyle malzemeleri hazırladılar, kendi elleriyle sunum hazırlığını tamamladılar.

Gerçekleştirilen projede; pandemi sürecinde sanal ortamda öğrencilerin bir araya gelebilmesi, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, yöresel lezzetlerin tanıtılması, öğrencilere sorumluluk bilincinin kazandırılması, teknolojik iletişim araçlarının kullanılması konusunda deneyim kazandırılması, farklı yöresel lezzetlerin öğrenciler tarafından öğrenilmesi amaçlandı.

Çökertme kebabı yapım aşamasında Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mert Kavak, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Serkan Olcaycan ve Muğla Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Şef Taner Kökten de uygulamaya katıldı.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Serkan Olcaycan, eTwining projesi olarak başladıklarını ve Türkiye çapında 10 farklı ilden toplamda 90 farklı özel eğitim öğrencisinin bir araya geldiği proje olduğunu ifade etti. Proje kapsamında değişik illerden sonra sıra Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde olduğunu ve çökertme kebabı yaptıklarını belirtirken  “Online olarak yapılan uygulamada 10 farklı ilde eş zamanlı olarak öğrenciler okullarda yâda evlerinde çökertme kebabını yaptılar.” dedi.

Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mert Kavak projeye destek veren öğretmenlere ve Muğla Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Şef Taner Kökten’e destekleri ve emekleri için teşekkür etti.  Mert Kavak “Özel çocuklarımızla bu projede olarak aşçılık eğitimi de veriyoruz. Çocukların mesleğe yönelmelerini sağlamak maksadıyla bu projeye dâhil olduk.” dedi.

Muğla Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Şef Taner Kökten, Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mert Kavak’a ve Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alan şefi Serkan Olcaycan böyle bir projede oldukları için teşekkür etti. Eğitimde her zaman dernek olarak iş birliği içerinde olduklarını ifade eden Muğla Gastronomi Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı Şef Taner Kökten sözlerine şu şekilde devam etti. “Böyle özel eğitimli çocuklarla bu etkinliği yapmak gerçekten çok gurur verdi. Çok mutlu olduk. Bugün veli arkadaşlar çocuklar sabaha kadar uyuyamadı heyecandan dediler benim tüylerim diken diken oldu. Onlara başka türlü dokunamayız. Onların oluşumu ortada dolasıyla onlara yapabileceğimiz tek şey eğitim. Kendi özgüvenlerini sağlatabiliyorsak ne mutlu bize.” Dedi.

“Özel Eller Yöresel Lezzetler” e Twining Projesi,  Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kayseri İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu kurucu ortaklıklarıyla oluştu. Online olarak yapılan “Özel Eller Yöresel Lezzetler” e Twining Projesi uygulamasına Bursa Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu, Isparta Özel Eğitim Meslek Okulu, Kayseri İstiklal Özel Eğitim Meslek Okulu, Kayseri Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Meslek Okulu, Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu, Erzurum Palandöken Özel Eğitim Meslek Okulu, Muğla Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İstanbul Ataşehir Özel Eğitim Meslek Okullarından yaklaşık 90’a yakın öğrenci katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.