Bodrum Gündem

Gel De Bu Gerçekleri Pas Geç!

Hayatımız yine asla pas geçemeyeceğimiz gerçeklerle doluverdi!

GERÇEK 1: EN ÇOK ZARARI BİZ GÖRECEĞİZ!

Rusya’nın dün Ukranya’nın iki bölgesini kopartmasıyla, gerilim daha da yükseldi. Rusya bu iki bölgeye bağımsızlıklarını ilan ettirdi ve resmen işgal etti.

Şimdi herkes ABD’nin ve Avrupa’nın, Rusya’ya hangi yaptırımları uygulayacağını merakla bekliyor. Ve maalesef bu gerilimden en fazla etkilenecek, en fazla zarar görecek ülke, ticaret ve turizm açısından Türkiye.

Bizim açımızdan da, bu kadar önemli, bu kadar hayati gelişmeler olurken, Saray Şürekâsı Afrika’da tam tam sesleri arasında ve neşe içerisinde seyahate devam ediyor!

Geziyi hemen kesip Ankara’da teyakkuza geçmek bu kadar mı zor kardeşim?

Peki, bu gerilimin sonuçlarından daha az zararla çıkmak için, A, B ve C planlarını hazırladınız mı?

Kalıbımı basarım yok böyle bir hazırlık.

Ortaokul matematiğini bile bilmeyen ve bu cahilliği ile tv ekranlarında rezil olan bir meclis grup başkanvekiline sahip bu parti ve yöneticilerinden ne bekliyoruz ki? Ülkenin hali de zaten ortada…

Gece yarısı, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’dan iki bölgeyi koparttıklarını açıklamasıyla dünya teyakkuza geçmişken; aynı saatlerde, bizim Cumhurbaşkanımız Senegal Devlet Başkanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Afrika Uluslar Kupası’nı kazanan Senegal Futbol Milli Takımı’nı kutluyordu! İyi mi?

GERÇEK 2: ELEKTRİĞİ HALA OYALIYORLAR!

Vatandaşı; memurundan, emeklisinden, işçisinden, esnafından iş adamına kadar tır kamyonu çarpmış gibi bir hale sokan fahiş elektrik zamları konusunda hala laf kalabalıklığı var, hala indirim önlemleri ortada yok.

Ama Afrika’da tam tam dinlemeyi daha çok severiz!

GERÇEK 3:  OY KAYBI KORKUSU YEŞİL SAHALARA YANSIDI!

Milyonlarca taraftara sahip 3 Büyükler; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray; son iki maça kadar birçok maçta saha içi hakemleri ve VAR hakemleri tarafından adeta salam gibi dilim dilim doğrandı, son iki haftaya kadar. Galatasaray düşme hattının dibine kadar geldi. Belli ki yükseklerdekiler, taraftarlardan gelmeye başlayan, “Bileklerimi keserim de AKP’ye oy vermem” seslerini duymaya başladılar ve de “Eyvah oylar gidiyor” korkusu ile, iki haftadır 3 büyükler hakkındaki hakem ve VAR kararları düzelmeye başladı.

Şimdilik bu 3 gerçekle yetinelim.

VE DİĞER GERÇEKLER!

Hiper enflasyon tehlikesinden, olası döviz kuru patlamalarına, tarımdaki olası tehlikelere, yoksulluğun çığ gibi büyümesi tehlikelerine kadar daha bir yığın gerçek var; ama Afrika’da tam tam dinlemeyi daha çok severiz!

22 Şubat 2022-Salı-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.