Bodrum Gündem

Turizmcinin Çekecek Çilesi Bitmemiş! Tefeciden Borç Alan Otelciler Var!

Turizmcinin Çekecek Çilesi Bitmemiş! Tefeciden Borç Alan Otelciler Var!

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber: “Pandemi önlemlerini geride bıraktık, ancak müzik yasağı devam ediyor! İktidarın müzik ve eğlence sektörüne garezi nedir anlamak mümkün değil!” dedi…

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, turizm sezonunun geldiğini hatırlatarak, gece 12’den sonra müzik yasağı uygulamasının bir an önce son bulmasını istedi. Bodrum’un turizm gelirlerine önemli katkıda bulunan müzik ve eğlence sektörünün bir işaret beklediğini söyleyen Kanber, “Yasak ne zaman kalkacak?” diye sordu ve turizm sezonu öncesi acil çözüm bekleyen sorunlara değindi.

Bodrum’da durum çok daha vahim!

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber’in açıklaması şu şekilde; “Pandemi ile sınanan turizm sektörü, kısıtlamaların kalkmasına bile sevinemeden başta elektrik olmak üzere tüm ürünlere gelen zamlarla travma yaşamaya devam ediyor. Geçim kaynağı büyük ölçüde turizm olan Bodrum’da ise durum çok daha vahim! Sektördeki sıkıntıları görmemek için kafasına kuma gömenler, iş işten geçince çok pişman olacak, bizden söylemesi!”

Gece Müzik Yasağı, Turizme Yapılan En Büyük İhanettir!

Kanber tüm pandemi kısıtlamaları kaldırıldığına ancak eğlence sektörünün sesi kısık kalmaya devam ettiğine dikkat çekerek; “Bunu anlamak mümkün değil. Bu yasağa göz yumanlar, ekmeğini sahneden ve eğlence sektöründen kazanan binlerce insanın geleceğiyle oynuyor. Bodrum’da mayıs ayı itibariyle sezon başlıyor. Müzik kısıtlaması son bulmadığı takdirde, Türkiye ekonomisine hatırı sayılır döviz girdisi sağlayan Bodrum turizmine çok büyük bir darbe daha vurulmuş olacak…” dedi.

Bakan bir tek kendi otelleriyle ve yatırımlarıyla ilgileniyor!

Açıklamasına “Yoksulluk derinleşti, esnaf borcunu ödeyemez, vatandaş geçinemez hâle geldi…” sözleri devam eden Kanber; “Pandemiden ağır darbe ile çıkan turizmci sadece müzik yasaklarıyla değil,  daha pek çok sorunla yüz yüze kalmış vaziyette. Turizmci mağdur, turizmci destek bekliyor! Bu işin sorumluluğunu taşıyan Turizm Bakanı’ndan ise çıt çıkmıyor! Sayın Bakan bir tek kendi otelleriyle ve yatırımlarıyla ilgileniyor! Bodrum’un neresine otel yaparsa, o bölgenin altyapısı derhal çözüme kavuşuyor! Geri kalan her yerde, vatandaş çile çekmeye devam ediyor…” şeklinde konuştu.

Bodrum’un belli başlı bölgeleri tümüyle gözden çıkarılmış!

15 gün sonra sezonun ilk turistleri gelmeye başlayacağını anımsatan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber açıklamasını şöyle sürdürdü; “Yollarımız hala deli deşik vaziyette. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk alanlarındaki yollarda gece gündüz aralıksız çalışsa bile, sezona yetiştirmeleri zor görünüyor. Nitekim; Kültür ve Turizm Bakanlığının Torba ve Kızılağaç Bölgesi’nde yürütmüş olduğu kanalizasyon kolektör hattı çalışması vatandaşı canından bezdirdi! Kızılağaç güzergahında Torba-Bodrum yolunun kesiştiği noktadan, Yalı sahiline dek kaotik bir manzara söz konusu ve bu manzaranın sezon başlayana kadar düzelme ihtimali yok gibi görünüyor! Anlaşılan o ki, Bodrum’un belli başlı bölgeleri tümüyle gözden çıkarılmış! Bugün Kızılağaç’a yapılan kötülüğün ceremesini, yarın tüm Bodrum yarımadası çekecek. Olan yine Bodrum’a, Bodrumlu’ya olacak…”

Tefeciden Borç Alan Otelciler Var!

Gençlerin işsiz ve umutsuz olduğunu, her gün iş umuduyla gelen gençlerin dertlerini dinlerken yüreklerinin dağlandığını dile getiren Kanber; “Çarşı, Pazar yangın yeri! Esnafta yaprak kıpırdamıyor. Fiyatlar günlük, hatta saatlik değişiyor. Oteller, astronomik girdi maliyetleriyle kapılarını açıyor ancak gelecekle ilgili çok ciddi endişeleri var. Hepsi boğazına kadar borçlu! Tefeciden borç para alıp otelini sezona hazırlamaya çalışan işletmecilerimiz var! Bu insanlar çalışacak personel bulmakta ise güçlük çekiyor. Çünkü hiç kimse Bodrum’da çalışmak istemiyor! Tıpkı kamu personeli gibi, turizm çalışanları da Bodrum’da aç ve açıkta kalacağından endişe ediyor!” dedi.

Bodrum’a iş gücü olarak mülteci akını yaşanırsa hiç şaşırmayacağız…

Kira sorununu da dile getiren Kanber açıklamasını şöyle tamamladı; “Bodrum’da kiralık evlerde yaşanan astronomik fiyat artışı nedeniyle kimse evlerin yanına yaklaşamıyor. Turizmciler, bir yandan nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, diğer taraftan çalıştıracağı personelin barınma sorununa ümitsizce çare arıyor. Bunun sonunun nereye varacağını düşünebiliyor musunuz? Sektörü, kayıt dışı çalıştırılan ucuz emek gücüne mahkum bırakıyorsunuz! Bu yaz sezonunda Bodrum’a iş gücü olarak mülteci akını yaşanırsa hiç şaşırmayacağız…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.