Bodrum Gündem

66 ay sonra göreve iade edildi

66 ay sonra göreve iade edildi

Eğitim Sen Bodrum Temsilciligi üyesi Ruken Ay,  66 ay önce görevinden ihraç edilmişti. Ruken Ay Komisyon kararı ile işe iade edildi.

Bodrum Gündem Haber

Eğitim Sen Bodrum Temsilciligi üyesi Ruken Ay, bundan 66 ay önce ihraç edilmişti. Ruken Ay Komisyon kararı ile işe iade edildiği öğrenildi. Göreve iade kararının ardından Eğitim Sen üyeleri Bodrum Belediye Meydanında yaptığı basın açıklamasında diğer sendika üyelerinin de göreve iade edilmesini istedi.

Eğitim Sen üyeleri adına basın açıklamasını sendikanın Bodrum temsilcisi Yüksel Okyay okudu. Okyay’ın okuğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Eğitim Sen Bodrum Temsilciligi üyemiz Ruken Ay, bundan 66 ay önce işinden haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilmişti. Komisyon kararı ile işe iade edildi.  5 yılı aşkın süredir mağdur edildi tıpkı binlerce KESK ‘li arkadaşlarımız gibi. Bodrum da hala iade edilmeyi bekleyen 4 eğitim emekçisi, bir sağlık emekçisi, 1 büro emekçisi arkadaşımız var. AKP hükümeti OHAL’i fırsata çevirip on binlerce kamu emekçisini sorgusuz ve yargısız ihraç etti.

 Hükümet OHAL’i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisini sorgusuz ve yargısız ihraç etti. Tüm itiraz yollarının kapalı olması itirazlara neden olunca ve AİHM’e on binlerce başvuru yapılınca bir oyalama mekanizmasına ihraç duyuldu ve “OHAL İşlemleri için İnceleme Komisyonu görevlendirdi. Komisyon üyeleri çifter maaş alıp zulüme devam ettiler. KHK’lar ile ihraç edilen 4.239 KESK’li işlemin iptali için komisyona başvuruldu. Komisyon aradan 5. 5 yıl geçmesine rağmen hala binden fazla dosya hakkında karar dahi verilmedi. Haklarında herhangi bir soruşturma dahi bulunmayan KESK li arkadaşlarımıza komisyonun verdiği ret kararlarını tanımıyor, protesto ediyoruz. 

50 dosya karara bağlanmayı bekliyor…

Derhal zaman kaybetmeden haklarında mahkeme kararı olmayan ret kararlarının iptal edilmesi ve arkadaşlarımızın tüm haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesi gerekiyor. “Ne acıdır ki, en az 17 kişi hayatlarını kaybettikten sonra ‘gidemeyecekleri’ görevlerine komisyon kararıyla iade edilmişlerdir.  Bir kaç hafta önce, r, KHK’lı, 4 aylık bebeği olmasına rağmen, bayram günü kendini asarak intihar etti. Bir kez daha haykırıyoruz ki, geciken adalet adalet değildir. 100’den fazla insanımız ise ihraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle içine girdikleri çıkmazdan kurtulamayarak intihar etmişlerdir. RET edilen başvurulardan 344’ü Barış Akademisyenlerine ait olup, 50 dosya ise karara bağlanmayı beklemektedir”

Ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır…

Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen Barış Akademisyenlerine ilişkin OHAL Komisyonu’nun iktidarın talimatı ile aldığı anlaşılan ret kararları açıkça suçtur. “Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımayan Komisyon, iktidarın suçuna ortak olmuştur. Bu anti demokratik uygulamalara karşı fiili, meşru ve demokratik direnişimizi ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun, tüm zorlukları göğüsleyerek sürdüreceğiz. Özel yetkilendirilmiş idare mahkemelerinde devam eden dosyalar ve bu mahkemelerin ret etmesi üzerine istinafa veya Danıştay’a giden dosyalar geri çekilmelidir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır.”

KHK ‘lar Gidecek Biz Kalacağız…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.