Bodrum Gündem

İlkokul çocuklarından büyüklere doğayı koruma dersi

İlkokul çocuklarından büyüklere doğayı koruma dersi

Güler Mustafa Kızılağİlkokulu 4-E sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Şengül Mavi öncülüğünde yazar İlker Köksal’a ait “Orman Bekçileri” adlı tiyatro oyununu Herodot Kültür Merkezinde sahnelediler. Öğrenciler aynı zamanda öğretmenleri nezaretinde yazmış oldukları hikayeleri bir araya getirerek “Doğa Bizi Haykırıyor” isimli kitabı da okuyucuları ile buluşturdular.

Çiçek Bozoğlu / Bodrum Gündem

Doğanın, toprağın, ağacın, suyun, havanın doğru kullanılmasının dünyamız için önemli olduğu konusuna değinilen tiyatro oyununu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe öğretmenler, öğrenciler ile birlikte izledi.

Güler Mustafa Kızılağaç ilkokulu 4/E sınıfı öğrencileri ayrıca öğretmenleri Şengül Mavi’nin öncülüğünde yazmış oldukları hikayeleri bir araya getirerek Doğa Bizi Haykırıyor isimli kitabı okuyucuları ile buluşturdular.

4 E sınıf öğretmeni Şengül Mavi kitap ve tiyatro oyunu ile ilgili şunları söyledi “Bugün biz yetişkinlerin hoyratça kullandığı bu dünya bize ait değil aslında. Onu çocuklarımızın hayatından, geleceğinden ödünç alıyoruz. Ödünç aldığımız bu dünyaya öyle kötü davrandık ki dünyamız yaşanabilir olmaktan çıkmak üzere. Çocuklarımıza neredeyse havasıyla, suyuyla, taşıyla ve toprağıyla zehirli bir dünya bırakıyoruz. Yazdıkları öykülerde çevrenin, doğanın, toprağın, havanın doğru kullanılmasının dünyamızın geleceği için önemini öykülerinde anlatmışlardır.

Aynı zamanda öğrencilerimiz ormanlarımızı korumanın önemini vurgulamak amacıyla hazırlamış oldukları “Ormanın Bekçileri” adlı tiyatro oyununu 16 Mayıs 2022 Pazartesi saat 10.00 da kendi okullarındaki öğrencilere ve saat 13.00 da ailelerine Herodot Kültür Merkezi’nde sundular. Bir saatlik oyunda öğrenciler performanslarıyla büyük alkış aldılar.” Dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.