Bodrum Gündem

Öğretmenler Bodrum’dan kaçmaya çalışıyor

Öğretmenler Bodrum’dan kaçmaya çalışıyor

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bodrum’da görev yapan öğretmenlerin artan kira fiyatları nedeniyle geçim sıkıntısı çektiklerini ve ilçeden gitmek için çareler aradıklarını açıkladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bodrum’da kira artış oranları nedeniyle ortalama ev kira fiyatlarının 8-9 bin liralara ulaştığını ve öğretmenlerin memur maaşları ile Bodrum’da geçinemedikleri için ilçeden gitmeye çalıştıklarını kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın yaptığı açıklamanın detayları şöyle;

“Bodrum’da görev yapan bir öğretmen arkadaşımla görüştüm. Kendisi, ev kiralarının 8-9 bin liralara ulaştığını, artık bir memur maaşıyla geçinmenin imkanı kalmadığını, bundan dolayı da memurların Bodrum’dan gitmek için çareler aradığını ifade etti.

Bu durum, tabii ki, sadece Bodrum’da değil, hemen hemen bütün büyükşehir ve tatil beldelerinde yaşanan bir problem haline gelmiştir.

Hükümetin, bu çok ciddi soruna bir an önce çözüm üretmesi şarttır. Aksi taktirde, başta eğitim olmak üzere, bu bölgelerde ciddi bir personel ihtiyacı oluşacaktır.

Fahiş kira artışları karşısında, en temel insani bir hak olan barınma hususunda, memurumuza ya kira yardımı yapılmalı ya da lojman gibi imkanlarla çalışanlar desteklenmelidir.”

Yorumlar

  1. Murat ONET dedi ki:

    Sadece öğretmenlerimiz değil yakinda hizmet edecek eleman bulamayacagiz, nedir bu kiraların durumu