Bodrum Gündem

 AKP, gazetecileri alkışladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir dönem daha kapandı.

5 yıldan bu yana özlediğimiz, “sahnelere” son gün, yani dün akşam saatlerinde tanıklık ettik. “Veda” oturumuna Genel Başkanlar katılmadı. Milletvekilleri ise, 40 gün sonra yapılacak seçimlerde aday listeleri açıklanmadığı için buruktu.

Salonda, zoraki bir “dostluk” havası esiyordu. İktidar, muhalefet, ittifak milletvekilleri kol kola, birbirlerine sarılarak fotoğraf çektiriyordu.

Aynı ilden milletvekili seçildikleri halde, 5 yıl boyunca karşılaşmamaya özen gösteren milletvekilleri bile bir araya gelmişlerdi.

Bir yandan da grup başkanvekilleri, HDP dâhil tüm grup başkanlarıyla tokalaşıyor, veda ediyorlardı.

5 yıldan bu yana, yumruklar nedeniyle oldukça yıpranan Demokrasi (Meclis) Kürsüsü, bir kez daha milletin vekillerine veda ediyordu. Bu defa etrafında birbirilerini yumruklayan, kavga eden vekiller yerine anı fotoğrafı çektirmek isteyenlerle çevrilmişti. Son gün hepsi, Demokrasi Kürsüsünün etrafında birleşmişti.

Çoğunun elinde bu fotoğraflar kalacaktı.

Çünkü bugünkü Milletvekilerinden birçoğu,  “eski milletvekili” ünvanını alacak ve artık bu salona girip çalışamayacaktı.

Ben bu sahneyi bir kez daha, basın locasından seyrediyorum.

Kaçıncı kez dönem sonu izledim bilmiyorum. Genel kurul salonunda yaşanan bu karelere kaç kez tanıklık ettim hatırlamıyorum. Bu salona yüzlerce milletvekilinin dönemediğini biliyorum. Meclis’te milletvekili sayısı 400 iken göreve başlamıştım. Vekil sayısının 400-450-550 ve 600’e yükseltildiğinde de bu locadaydım. Yani vekillerin gidici, biz gazeteciler, parlamento muhabirlerinin ise kalıcı olduğunu düşünüyorum.

Gazetecileri alkışladılar…

Bu düşüncelerden, alkış sesiyle uyandım. Çünkü AKP’li milletvekilleri basın locasına dönerek, bizi, parlamento muhabirlerini, gazetecileri alkışlıyordu. Muhalefet Milletvekilleri de onlara katılmışlardı. 5 yıldan bu yana AKP’nin, gazetecilerle yaşadıklarından sonra bu alkış anlamlıydı.

Meclis (Demokrasi) Kürsüsündeki AKP Grup Başkanvekili Mehmet Elkatmış,  gazetecilere alkışı başlattı. 3 dönem kuralına takılan kıdemli grup başkanvekili Elkatmış, bir daha bu salona giremeyeceği için duygusal bir veda konuşması yapıyordu.

“Bütün kavas arkadaşlarımıza, stenograf arkadaşlarımıza; basın mensuplarına, fotoğrafçılarımıza ” diyerek konuşmasına devam ediyordu. Gözlerini basın locasına çevirdi ve “değerli Mustafa İstemi Bey’e…” diyerek, Meclis’in kıdemli foto muhabiri Mustafa İstemi’ye  “Emektar kardeşimi, bu Parlamentonun en eski fotoğrafçısını buradan ben de alkışlıyorum. Parlamento muhabirlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bir anda ayağa kalkan iktidar-muhalefet milletvekilleri basın locasındaki gazetecileri, parlamento muhabirlerini alkışladı.

Daha sonra AKP’li Mehmet Elitaş konuşmasına devam etti.

Ancak, son gün de olsa, milletvekilleri birbirlerine laf atmayı da ihmal etmedi. Eski milletvekillerinin “bu son tartışması” Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

Dursun Müsavat Dervişoğlu (İyi Parti) – Özleyeceğim seni Mustafa ağabey.

Mustafa Elitaş (AKP) –duble yollarla…

Dursun Müsavat Dervişoğlu (İyi Parti) – Propagandayı bırak Mustafa ağabey.

Mustafa Elitaş (AKP) – Yirmi yıl hizmet ettik.

Garo Paylan (HDP) – Soğan 25 lira.

Mahmut Tanal (CHP) – Doları 21 lira yaptınız.

Mustafa Elitaş (AKP) – Ya, bırakın, Allah aşkına, biraz konuşayım. Niye gerçekleri duymaktan…

Garo Paylan (HDP) – Soğan 25 lira.

Ali Şeker (CHP) – Gerçekleri yaşıyoruz biz, yaşıyoruz.

Mahmut Tanal (CHP) – Doları 21 lira yaptınız.

Mustafa Elitaş (AKP) – Yapmayın. Niye bunları, bizim hizmetlerimizi duyduğunuz zaman rahatsız oluyorsunuz? Olmayın.

Garo Paylan (HDP) – Soğan ne oldu, soğan?

Mustafa Elitaş (AKP) – Bu hizmetleri sizlere de yaptık.

Ali Şeker (CHP) – Soğanı 1 çeyrek altın fiyatına getirdiniz.

Mustafa Elitaş (AKP) –Yıllardır dediniz ki asgari ücretlinin…

Mahmut Tanal (CHP) – Doları 21 lira yaptınız!

Mustafa Elitaş (AKP) –Allah göstermesin eğer siz iktidar olursanız herhalde hiç kimseyi konuşturmazsınız.

Ali Şeker (CHP) – Allah gösterir, niye göstermesin!

Mahmut Tanal (CHP) – Doları 21 lira yaptınız, 21 lira!

Mustafa Elitaş (AKP) – Ya bırakın Allah aşkına. Milletin terazisi hassastır, milletin terazisi ne diyorsa başımızın tacıdır. Allah’a emanet olun, var olun.

Bu tartışmanın ardından vekiller, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un verdiği iftar yemeğine gitmek için salondan ayrıldı.

TBMM Genel Kurulu salonu da 14 Mayıs sonrasında yeni misafirleri gelinceye kadar kapılarını kilitledi, sessizliğe gömüldü…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.