Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu‘na daha yakın duruyor!

    Sinan Oğan’ın seçim öncesi verdiği tüm mesajları yan yana koyup okursak, Sinan Oğan’ın tam bir AK Parti karşıtı mesajları verdiği görülür.

    -Sinan Oğan’da Sedat Peker’e gibi Süleyman Soylu’ya takmış durumda

    Sinan Oğan’in seçim öncesi demeçlerini okursak, AK Parti’nin dokunulmaz prenslerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da Sedat Peker üslubu İle “ Süleyman, dikkatli ol” parmak işareti vererek tehditte de bulunuyor.

    -13 milyon mülteci kapı dışarı

    Sinan Oğan, AK Parti’nin sığınmacılara kol kanat geren politikalarına tam tezat.

    Ata İttifakının lideri Sinan Oğan, erkek ağırlıklı 13 milyon mülteciyi Türkiye’nin bir beka sorunu olarak görüyor. Bunların, Türkiye için çok tehlikeli buluyor ve bunların hepsinin iadesini istiyor.

    Sinan Oğan, burada görüldüğü gibi Recep Tayyip Erdoğan ile tam tezat, Kemal Kılıçdaroğlu ile ise tam ortak noktada buluşuyor.

    Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Ben ekonomistim politikalarından tutun da, al ananı git diye uzanan tüm hakaret dolu söylemlerine karşı çok net bir şekilde yanıt veriyor. Açıkçası Sinan Oğan, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın söylem ve siyasetine tepki veren bir lider. Onla görüşmesine görüşür ancak ortak bir noktaları olamaz.

    En son olarak AK Parti ile işbirliğine giden Hüda Par, Sinan Oğan’ın en son kırmızıçizgisi.

    Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilk 4 maddesini tartışılmaz olarak belirleyen Sinan Oğan ile AK Parti ve Hüda Par işbirliği kırmızıçizgisine ters düşüyor.

    -MHP liderine de tepkili

    MHP’nin içinden çıkan Sinan Oğan, annesinin vefatında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Iğdır’daki evine bizzat gelerek taziye sunduğunu oysa mensubu olduğu MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bırakın taziye evine gelmeyi, telefon ile bile arayıp başsağlığında bulunmadığını sitem ederek söylüyor.

    En son olarak ta AK Parti ile işbirliği yapan HüdaPar’a sessiz kalan MHP’ye de AK Parti’ye de kızgın.

    Bu 4 madde bile Sinan Oğan’ın AK Parti’yi desteklemekten çok uzak olduğunu gösteriyor.

    Bütün bu hesaplar şimdiden bilinenler. Omurgalı biri olarak görünen Ata İttifakının lideri Sinan Oğan, ikinci tur seçimleri öncesi söylemleri öncesi bir büyük sınav verecek.

    Çünkü Sinan Oğan’ın seçim öncesi AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki görüşlerini tüm Türkiye duydu.

    -Oğan ile Erdoğan arasında çok büyük bir uçurum var.

    Oğan ile Erdoğan arasında çözülmesi gereken çok sorunlar var. Bunlarda Erdoğan’ın taviz vermesi de söz konusu olamaz.

    -Sinan Oğan Kemal Kılıçdaroğlu’na daha yakın

    28 Mayıs seçimlerinde kilit lider durumuna gelen Ata İttifakının lideri Sinan Oğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu daha yakın gözüküyor.

    Ata İttifakı lideri Sinan Oğan ile CHP’nin liderliğindeki Millet İttifakı arasında sadece ve sadece HADEP konusunda sıkıntı var. Bu da aşılamayacak bir sorun değildir.

    -HADEP PKK ile ilişkisinin olmadığını açıklamalı

    Artık HADEP’in bir Türkiye partisi olması için PKK ile Kandil ile yollarını ayırdığını ve bunu da samimi bir şekilde Türkiye’ye ilan edip Türkiye’nin önünü açması gerekir.

    Bu kadar yıl PKK eşgüdümlü siyaset Türkiye’ye zarar vermiş ve Türkiye’nin önünü tıkamış Kürt sorunu var ise de çözülememiştir.

    Bu sorun aşıldığında Sinan Oğan’ın tabanına karşı elini rahatlatır.

    Türkiye’nin gelecek 100 yıl içerisinde AK Partisiz bir Türkiye için bu olmazsa olmazları olur haline getirilmelidir. Başka da yolu yoktur. Yoksa Türkiye’yi AK Partili HüdaParlı bir iktidar bekliyor.

    Daha sevgi dolu ve gelecek dolu bir Türkiye diliyorum.

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.