Bodrum Gündem

İsveç, Erdoğan ve NOBEL Ödülü

İsveç’in NATO üyeliği için, “Pazar” kuruldu.

Bu pazarın içinde, Erdoğan’a Nobel Ödülü de pazarlanıyor mu? bilmiyorum.

Ama Erdoğan’ın “gönlünde”, Mustafa Şentop gibi yakın kurmaylarının da “aklında” olduğunu biliyorum.

İsveç’i, NATO üyeliği için uzun süre uğraştırdık.

İtirazlarımızın görünür yerlerine; “kuran yakılmasına izin” ve “PKK yandaşlığı” gibi, Türk toplumunun hassas noktalarını koyduk. Böylece, “haklı” görünecektik.

Pazar tezgâhının üzerinde; ABD ile ilişkiler, F-16’lar, F-35’lerin Yunanistan’a verilmesi, AB üyeliğinin gündeme alınması, NATO’nun aranan ülkesi olmak gibi ürünler pazarlandı.

Pazar tezgâhının altında, “Erdoğan’a Nobel Ödülü” var mıydı?

AK Parti ve Erdoğan’la, yurt içinde ve yurt dışında birlikte yaşadığım 22 yıl, bu soruya “evet, olabilir” diyor.

Neden mi?

“Bana verilse almam. Nobel’in benim için kıymeti harbiyesi yoktur” dese de Nobel ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman gündeminde olmuştur.

Erdoğan, birkaç yıl önce katıldığı bir törende, “Size bir gün Nobel Barış Ödülü verilse alır mısınız?” sorusuna, “almam” diye cevap vermişti.

O gün Nobel Komitesi’ne kızgındı.

Çünkü Komite, Srebrenitsa Soykırımı’nı inkâr eden Avusturyalı yazar Handke’ye Nobel Barış Ödülü vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Avusturyalı Yazar Handke’nin değil, Türk Yazarı Orhan Kemal’in de Nobel Ödülü almasına tepkiliydi.

Erdoğan, Nobel Komitesi’nin,“ Türkiye’den bir terörist”e de ödül verdiğini  “böyle teröristleri kendi romanına vesairesine yansıtan orada onu kullananları siz Nobel’e layık görürseniz, bizim de sizi tanımamız zaten mümkün değildir” diyerek Nobel Komitesi’nin dikkatini çekti.

Erdoğan, Orhan Pamuk’a mı “terörist” demişti? Hayır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın yazar Orhan Pamuk’u kast etmediğini açıkladı.

Erdoğan, bu iki yazara, Nobel Ödülü verdiği için İsveç’i cezalandırıyor mu diye düşündüm.
Yok, hayır. Çünkü aynı komite Aziz Sancar’a da Nobel Ödülü vermiş ve Erdoğan’ın takdirini kazanmıştı:

“Aziz Sancar hocamıza vermiş oldukları ödülde tartışılacak herhangi bir şey söz konusu değil. Niye? İlmiyle bir defa temayüz etmiş olan bir hocamızdır “.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yurt içinde ve yurt dışında Nobel Ödülü’ne aday gösterenler ödüle layık olduğunu söyleyenler de oldu.

Örneğin; Eski TBMM Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop.

Şentop, 2022 yılında Erdoğan’ı aday göstermiş ve “eğer bir Barış Ödülü’nden bahsediyorsak, burada tek bir kişi var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Buna 10 ülke de destek verdi. Ben adaylık başvurusu yaptıktan sonra bazı ülkelerden parlamenterler ve senatörler destek verdi” demişti.

Örneğin; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen.

Şen, “Nobel Barış Ödülü Recep Tayyip Erdoğan’a verilmeli” dedi.  Gerekçesini de şöyle açıkladı: ” 400 milyon insanın açlık sorununun çözülmesi, çok büyük bir insani krizin ortadan kaldırılmış olması, onun çok büyük bir siyasi lider olduğunu gösterdi. Nobel Barış Ödülü Recep Tayyip Erdoğan’a verilmeli” dedi.

Örneğin; ABD Savunma Bakanlığı eski müsteşarı Dov S. Zakheim. Zakheim, “Erdoğan’a Nobel verilmeli” çağrısı yaptı.

Örneğin; Gazeteci dostlarımız Rahmetli Mehmet Barlas ve Abdülkadir Selvi.

Mehmet Barlas, bir programda, “Dilerim Öcalan’a ve Erdoğan’a Nobel ödülü verilmez. Bir Türk Orhan Pamuk Nobel aldı, adam Türkiye’den uzaklaştı, Amerika’da yaşıyor. Erdoğan da Nobel Ödülü alırsa o da Türkiye’den uzaklaşır “dedi.

Abdülkadir Selvi ise “Ukrayna’da barışın tesis edilmesi noktasında gösterdiği çabaları barış anlaşmasıyla sonuçlandırdığı taktirde Erdoğan, Nobel Barış Ödülü’nü fazlasıyla hak eder” diye yazdı.

Rus Gazeteci Korotçenko da, Erdoğan’ın geçen yıl Rusya-Ukrayna savaşı sırasında önemli girişimlerde bulunduğunu bu nedenle ödüle layık gördüğünü ifade etti, “Benim ve çok sayıda Rus uzmanın da görüşüdür, Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel ödülünü almalıdır. Böyle bir siyaset kesinlikle Nobel ödülüne değerdir.”

Erdoğan’a Nobel Ödülü verilir mi?

Yorum sizin…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.