Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye seçimlerde İstanbul ve Muğla’ya kitlenecek

    Türkiye seçimlerde İstanbul ve Muğla’ya kitlenecek

    2024 yerel seçimlerinde Türkiye İstanbul ve Muğla’ya kitlenecek.

    AKP lideri ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ana muhalefet partisinde olan İstanbul ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri seçimlerine ayrıca bir önem verdiği için en heyecanlı seçim bölgeleri olacak.

    Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllar önce söylediği ve tarihe geçen İstanbul’u alan Türkiye’yi kazanır sözü ile İstanbul Büyükşehir seçimleri en fazla heyecanla izlenen seçim bölgesini oluşturuyor.

    -Erdoğan’ın hayali Bodrum ve Marmaris

    Bunun yanında CHP’nin yaklaşık 25 yıllık kalesi olan Muğla’da AKP lideri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük kazanma hayalini süslüyor.

    Erdoğan’ın özellikle Muğla’nın iki güzel turizm bölgesi başta Bodrum ve Marmaris en büyük ilgi alanının süslüyor.

    -Erdoğan ana muhalefeti buralarda yenmek istiyor

    İktidar partisi AKP’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partisi CHP’nin erken seçime gidecek beklentisini yok etmek için, kalesi olduğu seçim bölgelerini kazanarak büyük bir zafere imza atmaya hazırlanıyor.

    Onun için Erdoğan İstanbul’u Sayın Murat Kurum ile Muğla’yı da Sayın Aydın Ayaydın ile kazanmak istiyor.

    Aydın Ayaydın, Murat Kurum’a göre yıpranmamış ve daha güçlü bir aday.

    Erdoğan’ın özellikle Muğla Büyükşehir’i kazanmak için Türkiye’nin tecrübeli yöneticisi, siyasetçisi ve tuttuğunu koparan Sayın Aydın Ayaydın ile seçimlere asılıyor.

    AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, eski bir Bakan olarak ne kadar yıpranmış bir aday olsa da Aydın Ayaydın için bu söylenemez.

    -CHP’nin düşündürdükleri

    CHP’nin aday belirlemede düştüğü ikilemlerin yarattığı dargınlıklar Muğla seçmenini bakalım nasıl etkileyecek?

    Muğla ve ilçelerinde görülen dış göçler seçim sonuçlarını nasıl etkileyecek?

    Akbelen’de geçen sene yaşanan orman kıyımı başta olmak üzere bu sene yine Akbelen’de AKP Muğla Büyükşehir adayı Aydın Ayaydın’ın girişimi ile orman köylüsünün 190 parsel ekilebilir tarım arazisinin Cumhurbaşkanlık kararnamesi ile son anda kurtarılması seçim sonuçlarına nasıl etkileyecek?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasının başından beri, iktidar adaylarını göstererek hizmet istiyorsanız iktidarın adaylarını seçin mesajına Muğla ve Bodrum seçmeni nasıl bir yanıt verecek?

    O nedenle tüm Türkiye’de siyasi bir yarış olacak. Ancak Muğla’daki seçim heyecanı iktidar ile muhalefetin tam bir güç gösterisiyle geçilecek.

    Onun için CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras ile AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın arasındaki seçim yarışı diğer bölgelere göre daha derinden hissedildi.

    Aras mı Ayaydın mı?

    Hummalı seçim kampanyalarında her iki adayda Muğla ve çevresinde adeta adım atmadık yer bırakmadılar.

    Her ikisi de Muğla ve 13 ilçesinin sorunlarını çözüp onların tabiri ile tüm bölgeyi sorunsuz vaatler önerdiler.

    Ahmet Aras Muğla Büyükşehir bütçesine güvenerek bu sorunları aşacağını söylerken Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir, merkezi hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan desteğini alarak bu sorunları aşacağı sözünü vererek seçime giriyor.

    İyi seçimler Türkiye!

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.