Bodrum Gündem

Turgutreis klasik müzik festivaline ev sahipliği yapacak

Müzikte Romantizm ana teması ile Bodrumda düzenlenecek olan festivalin 19 Temmuzda gerçekleşecek açılış konserinde piyanist İdil Biret, Royal Philharmonic orkestrasıyla sahne alacak.

Turgutreis klasik müzik festivaline ev sahipliği yapacak
14.07.2010
0
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üyeliği kabul edilen ve sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği altıncı D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılış gecesinde Royal Philharmonic Orkestrası’na dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret eşlik edecek.

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl 19-20/ 22-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yine günbatımı ve gece konserleriyle klasik müzik tutkunlarını ağırlayacak olan festivalin ilk günü dünyaca ünlü bir sanatçı ve orkestrayı müzikseverlerle buluşturacak. Dünyanın en önemli orkestralarından İngiliz Kraliyet Filarmoni (Royal Filarmoni) Orkestrası ile sahne alacak olan İdil Biret, şef Grzegorz Nowak yönetiminde Chopin ve Schumann’ ın piyano konçertolarını seslendirecek.


buy azithromycin online buy Valtrex Fazıl Say ve Arkadaşları’ndan sürpriz repertuvar
Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say  bu yıl da sanatçı arkadaşlarıyla birlikte çok özel bir konsere imza atacak. Festivalin altıncı yılında gitar ve flüt ilk kez festivalde yer alacak. Üstün yeteneğiyle Londra Kraliyet Akademisi’nde dünyaca ünlü flütist William Bennett’in sınıfına kabul edilen flüt sanatçısı Halit Turgay ve yine başarılarıyla sanat çevrelerinde ’Deha Gitarist’ olarak tanınan Jonathan Leatwood; Çukurova Senfoni Orkestrası eşliğinde ve E.Güven Yaşlıçam şefliğinde, ünlü bestecilerin eserlerini yorumlayacaklar.Festivalin kapanış konseri dünya opera sahnelerinin genç ve başarılı ismi Burak Bilgili’yi ağırlayacak.
Festivale ev sahipliği yapan Turgutreis’te bu yıl da Günbatımı Konserleri ve Gece Konserleri olmak üzere toplamda yedi konser verilecek. İlk günbatımı konseri Borusan Kuartet tarafından verilirken, ikincisi Türkiye’nin Barok dönem enstrümanları ve yorumu ile çalan tek topluluğu olan İzmir Barok tarafından yapılacak. Soprano Nazlı Deniz Boran ile piyanist Paolo Villa ise Leyla Gencer anısına seslendirecekleri eserlerle özel bir kapanış konseri gerçekleştirecek.


Sildenafil online 6. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali konserlerinin tüm geliri, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Vakıf’ta öğrenim gören çocuklara eğitim materyali sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.