Bodrum Gündem

TURİZM SEZONU BİTTİ, SIRA İHRACATTA

28.09.2010
0
A+
A-

2010 turizm sezonu bitti, hazırlıklı olanlar ve ürününü iyi pazarlayanlar bu sezonu iyi geçirdiler. Şimdi ülke olarak önümüzde önemli bir fırsat var.

Amerika’da bazı ekonomistlerin ikinci kriz dalgasını beklemelerine rağmen Almanya ekonomisi güzel sinyaller veriyor. Bildiğiniz gibi Almanya AB ekonomisinin çekici lokomotifi olarak her zaman uzmanlar tarafından dikkatle izlenen bir güçtür. Şimdi Kasım ayının son haftasından başlayıp 24 Aralık Noel gününe kadar sürecek olan alış veriş bombasına hazırlanan Alman perakendeciler yüksek ciro yapma hayalleri kurmaya başladılar.


 


Almanya ile ticaretimiz yıllardır diğer ülkelerin misliyle üstünde değerler taşıdığı için şimdi iç işlerimizle ve siyaset gündemiyle kendimiz yormayı bir kenara bırakıp ihracata yönelik planlar yapmalıyız.  isotretinoin without prescription


 


Alman pazarına ve oradan da AB pazarına girmenin en ciddi yolu o büyük Alman sektörel fuarlarına katılmakla olur. Düsseldorf, Frankfurt, Münih, Köln, Hannover, Berlin gibi devasa ölçülerdeki (Fachmesse) uzmanlık fuarları üreticilerimiz için dünyaya açılmanın ilk adımıdır.


  Retin-A without prescription


Ülkemizdeki benzerlerinin on misli büyüklüğünde, insanı hayrete düşürecek kadar yüksek katılımcı ve ziyaretçi sayılarıyla bu fuarlar her sektör için tam anlamıyla bir er meydanıdır. İmalatına, bilgisine güvenen her işletmenin katılması gereklidir. Alman ekonomisindeki düzelmenin yarattığı yüksek moralin havasından yararlanmanın tam sırasıdır.


 


Eğer hiç görmediyseniz bu sene konunuzla ilgili olan bir fuara önce ziyaretçi olarak gidin. Etrafı bir koklayın. Paranın ve gücün kokusunu duyacaksınız. Bir sonraki fuar için katılımcı olmayı deneyin, yer bulabilirseniz şanslısınız, yoksa adınız bekleme listesinde birkaç yıl durabilir. Eğer zaten katılımcıysanız şansınızı bu yıl iyi kullanın. Uzak Doğulu ve Asyalı rakiplere karşı avantajlı taraflarımızı bulun ama ne olursa olsun fırsatı kaçırmayın.

Strattera Buy

 


Amerikalı uzmanların görüşü doğru çıkar da ikinci bir kriz dalgası dünyaya yayılırsa bu kaçan fırsata daha çok üzülürsünüz.


 

Yazarın tüm Sektörel Yorum ve Makalelerine www.celalgursoy.wordpress.com blogundan erişebilirsiniz.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.