Bodrum Gündem

Yeşil Pasaportlar Tamam, Şimdi Sıra Mavi Pasaportlarda..

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos İstanbul ziyaretinden sonra Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu ziyaret etti.

Yeşil Pasaportlar Tamam, Şimdi Sıra Mavi Pasaportlarda..
25.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

Yeşil Pasaportlar Tamam.

Viagra online no prescription

Şimdi Sıra Mavi Pasaportlarda…


 


Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos  İstanbul ziyaretinden sonra   Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem    Yunan Bakan Pavlos Geroulanos hem Bodrum Kaymakamı Özdemir’i, hem de Belediye Başkanı Kocadon’u ziyareti esnasında amacının iki ülke arasında turizm ilişkilerini  arttırabileceklerine dair çalışmalar için burada olduğunun altını çizdi. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la yaptığı görüşme ile ilgili  “ Kendisiyle iki ülke arasındaki işbirliğini artırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Bodrum’u ziyaret etmek istedim. Bodrum ile tarihi ilişkilerimiz var.Turizm çok önemli bir konu, İnanıyorum ki turizm alanında da bu ilişkilerimizi artırabiliriz. Sayın Günay’la amacımız kültür köprüleri kurmaktır. ”dedi.



Yunan Bakan Pavlos Geroulanos’un Bodrum Kaymakamı Özdemir ve Belediye Başkanı Kocadon’u ziyareti esnasında gündem iki ülke arasındaki vize problemi oldu. Daha önce Yeşil pasaportlara vizeyi kaldıran Yunanistan, şu an mavi pasaportlar için de vize kaldırılması için çalışmalar yapmakta. Fakat bununla ilgili AB içindeki bazı üyelerin muhalif olduğunu söyleyen Bakan  Geroulanos “Yunanistan şu anda Avrupa Birliği ile bir görüşme içerisinde. Dileğimiz Yunanistan ve Avrupa Birliği ülkeleri için vizenin kaldırılması. Şu anda Türkiye için vizenin kaldırılması konusunda büyük bir uğraş içindeyiz. Avrupa Birliği ile görüşüyoruz; ama en azından Türk vatandaşlarının Yunanistan’a gidebilmesi için gerekli kolaylığı istiyoruz Avrupa Birliği’nden. ”dedi

Ege Denizi’nin her iki ülke için bir zenginlik kaynağı olduğunu ve bu kaynağı elimizde tutabilmemiz için her iki ülkenin de bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Bakan Geroulanos, her iki ülke için turizmin çok önemli bir konu olduğunu, gelecek  10 yıl içerisinde daha büyük gelişmeler yaşanacağına ve  her iki ülkenin de turist sayısının artacağına inandığını kaydetti. order Topamax on line  Bakan Geroulanos “Geçen sene Türkiye’den Yunanistan’a gelen turist sayısında yüzde 80 oranında bir artış oldu. Yeşil pasaportlara vize uygulamasının kaldırılması bu konuda büyük etken.  Her iki ülke işbirliğine girerse, diğer ülkelerden de turist çekeceğimize inanıyorum.” dedi.



Uzun yıllar sonra Bodrum’a gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Geroulanos, “Kıyılarda ve adalarda turizmin arttırılması, iki ülke açısından turizmi nasıl daha iyi yere götürebiliriz konularını konuşmak için geldim. Sayın Papanderu ve İsmail Cem’le başlatılan gelişmeleri sürdürmeye devam ediyoruz. Kültür ve turizm işbirliğini arttırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Geroulanos, Türkiye ve Yunanistan arasındaki kaçak olarak gerçekleştirilen izinsiz geçişlerle ilgili sorduğumuz soruya da “Bildiğiniz gibi, insan ticareti Yunanistan için bir problem. Yunanistan’ın sınırları çok büyük. O yüzden şu anda çok sayıda geçiş yapmak isteyen var. Ama hem Türkiye hem de Yunanistan’dan bunlara yardım edilmediği görüldüğünde, inanıyorum ki  bunlar da bu gitme çabalarını durduracaklardır.”  verdi.



Yapılan  görüşme esnasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum ve adalar arasında turizmde büyük gelişmeler olduğunu ve karşılıklı yapılan ticaret ve ziyaretler esnasında kolaylıklar sağlanmaya çalışıldığını ifade etti.  

Bodrum Belediyesinde ki  toplantıya Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos’un yanı sıra Yunanistan İzmir Büyükelçisi Hara Skolarikou’nun da bulunduğu 6 kişilik bir heyet, Bodrum Ticaret Odası adına Deniz Eyinç, BODER Başkanı Halil Özyurt, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, TURSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ve Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer katıldı.



 Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Geroulanos ve beraberindekiler daha sonra Bodrum Antik Tiyatro ve Bodrum Kalesini ziyaret ettiler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.