Bodrum Gündem

Sağlıkta Şiddet Bodrum’a Da Geldi

05.05.2014
0
A+
A-

Bodrum Devlet Hastanesi’nde çalışan acil doktoru ve sağlık memuruna, bir hasta yakını fiziki ve sözlü saldırıda bulundu. Sağlık Çalışanlarına şiddet Bodrum’da protesto edildi.

Bodrum Gündem/5 Mayıs 2014 buy Indocin

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına bir yenisi de Bodrum’dan eklendi. Bodrum Devlet Hastanesi’nde çalışan acil doktoru ve sağlık memuruna, bir hasta yakını fiziki ve sözlü bodrumda sağlık çalışanları şiddeti protesto etti (10)saldırıda bulundu. Savcılığa intikal eden olayın ardından Bodrum Devlet Hastanesi çalışanları, basın açıklaması yaptı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engellemek için Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı.

Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 7 yıldır çalışan 16 yıllık sağlık memuru Selçuk Çalışkan ve Acil Doktoru Erkan Erol 24 Nisan’da bir hasta yakını tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldı. Gece saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, genel durumu kötü olan, ölmek üzere olan bir başka hastayla ilgilenmek zorunda olan Dr. Erol ve Sağlık Memuru Çalışkan, hiçbir acil hastalığı olmayan ve diğer hekim tarafından muayenesi yapılıp tetkik isteminde bulunulmuş bir hastanın yakınları tarafından, kendileriyle ilgilenilmediği bahanesiyle önce sözel daha sonra fiziki saldırıya uğradı. Olay anının görüntüleri de hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı. bodrumda sağlık çalışanları şiddeti protesto etti (9)Dr. Erol, “Bodrum’da kış aylarında 400 hastaya, yazlarında ise 700 hastaya bakmak durumunda kalıyoruz. Hasta yakınlarının da şiddete karşı, bilgilendirilmesi gerekiyor. Hasta yakınlarına da acil ve aciliyeti olmayan hastaların önceliğine yönelik eğitim verilmelidir” dedi.

27 Nisan’da da normal doğum sürecinde olan fakat bebeğin sıkıntıya girmesi nedeniyle acil sezaryen kararı verilen bir hastanın yakını, sezaryen yapılmasını istemediği için ebe ve doktorların üzerine yürüyerek, sözlü tacizde bulundu.

Olayların ardından birlikte mesai yapan meslektaşları, Bodrum’da şiddet gören sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla bugün Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. bodrumda sağlık çalışanları şiddeti protesto etti (8)Yaklaşık 60 sağlık çalışanının katıldığı basın açıklamasında grup adına Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Mert Acar, açıklama yaptı.

Araç Muayene İstasyonlarında bile araba başına 15 dakikada bir randevu veriliyor…

Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Mert Acar, “Bodrum Devlet Hastanesi polikliniklerinde hastalara ayrılan ortalama zaman 5 dakikadır. Araç muayene istasyonları bile araba başına 15 dakikada bir randevu vermektedir. 5 dakikada nasıl bir sağlık hizmeti alınabilir, hangi hastalık doğru teşhis edilip tedavi edilebilir. Acil servise günde 400-550 hasta başvurmaktadır ve bir hekim 12 saat aralıksız 200-250 hasta muayene etmektedir. Böyle bir bodrumda sağlık çalışanları şiddeti protesto etti (7) Sildenafil citrate hekimden hasta olarak ne bekleyebilirsiniz? Üstelik yaz aylarında bu sayı daha da artmaktadır. Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hem sıklığı hem de dozu giderek artmaktadır. Sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları bu şiddetin aktörleridir ancak en büyük sorumlu bu şiddeti doğuran sağlık sistemidir. Artık Bodrum’da da bu tür şiddet olaylarıyla karşılaşıyoruz. 1 hafta önce 2 meslektaşımız fiziki ve sözlü saldırıya uğradı. 4 gün öncede Ebe arkadaşlarımız sözlü saldırıya uğradı. Bize yıllardır en kısa sürede en çok sayıda hasta bakmamızı emreden bu sağlık sistemi hekimlerde baskı, hasta ve hasta yakınlarında sabırsızlık ve tatminsizlik yaratmakta, yaptığı işten memnun kalmayan ve mutsuz çalışan sağlık personeli ile kendini değersiz buy Indocin online bodrumda sağlık çalışanları şiddeti protesto etti (3)hisseden hastalar ortaya çıkarmaktadır. Sağlık çalışanları ve hastalar iyileşme sürecinin ortak çalışan, aynı tarafta olan safları olmaları gerekirken akıl dışı bir sağlık sistemi yüzünden kanlı bıçaklı hale getirilmişlerdir. Ne sağlık çalışanlarının hastayla karşılaşma isteği kalmıştır, ne de aldığı hizmetten memnun kalan hastalar vardır. Sağlık çalışanları uygun olmayan fiziki koşullarda, gece gündüz demeden, geceleri ailelerinden ayrı kalarak, istedikleri zaman tatile çıkamayarak, yasada belirtilen haftalık çalışma saatlerinin üzerinde ve artık tükenmiş olarak görev yapmaktalar. Halen aksak ta olsa yürüyen bir sistem varsa tamamen sağlık çalışanlarının özverisi ve kendi hayatlarından verdikleri tavizlerle olmaktadır. Bir an önce Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarını hedef gösteren üslubundan vazgeçmesi gerekiyor. Acil servise hastaları aciliyetlerine göre ayıracak fiziki düzenleme ve triyaj sisteminin getirilmesi gerekiyor. Acil servise etkin bir güvenlik sistemi kurulması gerekiyor. Şiddet gösteren kişilerin bir daha böyle bir şeyi akıllarına dahi getiremeyecekleri şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Bu olayın takipçisiyiz çünkü sağlıklı bir ortamda sağlık hizmeti vermek istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları alkışlarla sağlıkta şiddeti protesto etti.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.