Bodrum Gündem

Torba Otogara Karşı

09.12.2014
0
A+
A-

torba_halkı_otogara_karşı (13)

Torba kavşağında otogar yapılmasını istemeyen mahalle sakinleri eylem yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesince Torba Kavşağında yapılması planlanan Bodrum otogarı projesi mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Projenin gerçekleştirilmesi beklenen arazi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup ellerinde pankartlarla bölgede otogar istemediklerini haykırdılar.

Torba Koyu Turizm Çevre Ve Kültür Varlıklarını Koruma Ve Geliştirme Derneği, Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği üyeleri ve Torba Mahalle sakinlerin katıldığı protesto eyleminde bir basın açıklaması yapıldı. Torbalılar adına basın açıklamasını okuyan Torba Koyu Turizm Çevre Ve Kültür Varlıklarını Koruma Ve Geliştirme Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer açıklama öncesi şunları söyledi;

Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisinde otogar ile ilgili yapılacak görüşme öncesinde bin kişinin imzası bir dilekçe verdim. Toplantı öncesinde ellerinde olsun istedim. Planda otogar olarak gözükse de burasını uygun olmadığını dile getirdik”

Bodrum otogarının yapılabileceği daha uygun yerler olduğunu ifade eden Kaygusuzer’in okuduğu basın açıklamasında şu talepler ve gerekçeler dile getiriliyor;

“Torba sakinlerinin ve dernek üyelerimizin bu projeye aşağıda belirtilen haklı gerekçelerle itirazları vardır.

1.Torba kavşağının hemen yanına otogarın yapılması var olan trafik yoğunluğunu fazlasıyla arttıracaktır. Yapılan hesaplara göre yaz aylarında dakikada 2 otobüsün giriş-çıkış yapacak olması, yolcu karşılamaya veya yolcu uğurlamaya gelenlerin araçları ve toplu taşımada kullanılan vasıtaları da hesaba kattığımızda, torba kavşağının kaldıramayacağı bir trafik yükü ve karmaşası oluşacaktır.

2.Bu trafik yükü özellikle turizm sezonunda zaten yoğun olan Yalıkavak-Torba kavşağı güzergahını işlemez ve kullanılamaz hale getirecektir.

3.Otogarın kurulacağı alanın mevcut kapasite için bile yetersiz olduğu, uzun vadede yarım adanın ihtiyaçlarına cevap veremeyeceği ve tekrar taşınması gerekeceği,bunun da kaynak israfına yol açacağı açıktır.

purchase Accutane 4.Bölgede yapılaşma vardır. Bu tercih otogarın yerleşim alanı içinde kalmasına sebep olacaktır. Bu tip projelerin kentin yaşam alanları dışında planlanması gerekir. Bu nedenle torba kavşağı tercihi amacına ters düşmektedir.

5.Mahallemiz atıksu ve arıtma sisteminden yoksundur. Yapılacak otogarda altyapı sorunları yaşanacaktır. Projenin vahşi depolama yapılan yarımadanın çöp alanına çok yakın olması, başka problemleri de beraberinde getirecektir. buy Viagra online

6.Torba koyu 20.000 yatak kapasiteli turizm tesislerini barındıran bir bölgedir. Bu oluşum turizme zarar verecektir. Ayrıca bu koy yaz aylarında yazlık konutu bulunan 5 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Otogar sosyal hayatı olumsuz etkileyecektir.

7.Takdir edersiniz ki; otogarlar özellikleri nedeniyle (park yeri,bakım tamir,temizlik v.s)çevreye zarar verecek ve kirletecektir. Kullanıldığı iş gücü itibariyle istenmese de turizm bölgesi olan mahallemizde sorunlara sebep olacaktır.

Bodrum belediyesinin mevcut plan çerçevesinde otogarın torba kavşağında yapılması öngörüsünün, Muğla ilinin büyük şehir statüsüne kavuşmazdan önceki, dar alana sıkışmış olmasının getirdiği sıkıntıdan kaynaklandığını takdir edersiniz. Ancak yerel seçimler sonrası durum değişmiş, Bodrum Belediyesi sınırları genişlemiştir. Yarımadamızda otogar yapmaya daha uygun yeni yer seçenekleri oluşmuştur. Torba mahallemizin içine yerleştirilmek istenen otogar projesi yerine uzun vadeli hizmet verebilecek daha uygun bir yer seçimi yapılmasını büyükşehir belediyemizden beklemekteyiz.

Hizmetin biran önce yerine getirilmesi telaşı yanlış karar verilmesine neden olmamalıdır.” cheap methocarbamol

Açıklamanın ardından, “Torba Kavşağında Otogara Hayır”, “Kavşaklarda Otogar Ölüm Getirir”, “Şehrin Büyük Düşünce Küçük Otogar Felaket” yazılı pankartlar taşıyan grup Torba-Yalıkavak yolunda bir süre yürüdü. Eylem sonunda katılanlara ait olan yaklaşık 20 aracın bile yolun tıkanmasına neden olduğuna da dikkat çekilirken, Bodrum Otogarı’nın Torba Kavşağına yapılmasına karşı çıkan grup olaysız bir şekilde eylemlerini bitirerek, dağıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.