Bodrum Gündem

Umuda Yolculuk Tekne Karaya Oturunca Son Buldu

26.12.2014
0
A+
A-

bodrum_umuda_yolculuk_kaçaklar_yakalandı (8)
order Baclofen

buy Paxil Bodrum’da yasal olmayan yollardan Kilimli (Kalimnos) Adası’na geçmeye çalışan kaçakların umuda yolculuğu, bindikleri teknenin açıldıktan 30 metre sonra sığlığa oturması ile son buldu.

Viagra
Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi Paşa Limanı mevkisinde polis ekipleri kalabalık bir grup tespit etti. Yapılan kontrollerde 7’si çocuk, 2’si kadın olmak üzere 4’ü Afgan, 3’ü Eritre, 8’i Myanmar ve 9’u Suriyeli toplam 24 kaçak göçmen olduğu belirlendi. Kaçakların, çalıntı olduğu ortaya çıkan yaklaşık 8 metrelik fiber tekne ile açıldıkları ve teknenin 30 metre açıkta sığlığa oturduğu anlaşıldı. Kaçakların da sığ suda yürüyerek karaya çıktıkları belirlendi. Kaçaklar polis tarafından Yalıkavak karakoluna götürülürken, sahil güvenlik ekipleri de tekneyi oturduğu sığlıktan çıkardı. Soğuktan üşüyen kaçaklara polis tarafından kuru pasta ve börek ikram edilirken, üşüyenler elektrikli soba başında ıslak kıyafetlerini kurutarak ısındı. Bazılarının yorgunluktan bitkin düştükleri ve uyudukları gözlendi.

Kaçaklardan Ali Rıza Hüseyini, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldan bu yana Türkiye’de kaldığını belirterek, “Benim 2 çocuğum var. Ben vatandaşlık istiyorum. Bize vatandaşlık verilmiyor. Bu yüzden mecburen kaçacağız. Bana neresi vatandaşlık verirse ben oraya gideceğim. Avrupayı tercih ediyorum” dedi.

Kaçakların ifade işlemlerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği’ne teslim edileceği öğrenildi. Tekne kaptanının kaçtığı değerlendirilen olayda ele geçirilen çalıntı tekne içerisinde battaniye ve can yelekleri olduğu görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.